V Európe vyrastie obrovská kópia Mesiaca: Turistom ponúkne vesmírne zážitky

2021-11-05 08:01:00 |   |    | 

Premýšľali ste niekedy nad tým, aké to je, prechádzať sa po Mesiaci? Ešte donedávna bola takáto predstava pre takmer všetkých ľudí len nedosiahnuteľným snom, teraz sa však táto možnosť javí čoraz reálnejšie. Kanadskí dizajnéri prišli s návrhom obrovskej atrakcie, ktorá bude simulovať podmienky na satelite Zeme. Jednu by mali postaviť aj v Európe.



 

Záujemcom o vzrušenie sa rysuje možnosť prejsť sa po Mesiaci v ohromujúcom zábavnom parku, ktorý by mal vyrásť v štyroch svetových lokalitách. Bude umiestnený v najväčšej guli na svete s výškou 224 a priemerom 198 metrov. Tieto údaje sú minimálne, reálne budú závisieť na nariadeniach jednotlivých štátov.

Vo vnútri gule bude 5-hviezdičkový hotel s kapacitou 4000 hostí a tiež kúpele, nákupné zóny a nočný klub. Zábavu poskytne aj divadlo pre 25OO divákov, kongresové centrum pre 5000 ľudí a samozrejme planetárium. Všetko vo vesmírnom dizajne.

Najväčším lákadlom však bude unikátna mesačná časť v hornej pologuli. Už len vstup do nej bude dobrodružstvom – hostia sa tam dopravia horskou dráhou, ktorá obieha okolo hotelovej časti smerom nahor k lunárnej kolónii.

Tam už vystúpia na dokonalú kópiu Mesiaca – s krátermi a kamenistým povrchom vytvoreným v spolupráci s agentúrami NASA, ESA a inými. Na pobyt budú mať 90 minút a rozľahlý 4-hektárový areál počas nich môžu skúmať na lunárnych vozidlách. Cena za jeden takýto výlet by sa mala pohybovať okolo 500 dolárov. Investori očakávajú návštevnosť až 10 miliónov hostí ročne.

Projekt s názvom MOON je dielom kanadských dizajnérov Michaela Hendersona a Sandry Matthewsovej. Ich cieľom je spojiť dizajn, moderné technológie a umenie a pripraviť unikátny park, kde sa návštevníci nielen zabavia, ale aj poučia. A predovšetkým – získajú vesmírne zážitky bez toho, aby opustili domovskú planétu.

MOON (Mesiac) umožní každému vychutnať si vzrušenie vesmírnej turistiky. Tak ako Musk, Bezos a Branson, ktorí brilantne posúvajú jej hranice, MOON prinesie takýto dynamický a autentický zážitok priamo na planétu Zem – a dostupný pre všetkých,“ uviedol pre Dromedár spoluautor projektu Michael Henderson.

 

Umelý Mesiac by mal postupne vyrásť na štyroch miestach – v Severnej Amerike (USA), v Európe (Taliansko alebo Španielsko), v Ázii (Japonsko, Čína alebo Singapur) a na Arabskom polostrove (Spojené arabské emiráty, Saudská Arábia alebo Katar).

Vo všetkých prípadoch by mala po 12-mesačnom plánovaní priamo na mieste nasledovať výstavba v trvaní približne 4 roky. Jeden projekt by mal stáť 5 miliárd dolárov a prvý v Las Vegas by mali otvoriť už v roku 2026 alebo 2027. V súčasnosti prebiehajú rokovania developerov a investorov.

 

VIAC ARCHITEKTONICKÝCH NÁVRHOV NÁJDETE V GALÉRII.

 

Autor: © Zoznam/AKO

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: Moon World Resorts Inc

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Sobota, 20. apríl. 2024. Meniny má Marcel.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa