Zlovestná história: Sídlo japonského premiéra je vraj prekliate

2021-12-14 12:00:00 |   |    | 

Japonský premiér Fumio Kišida v pondelok vyhlásil, že nemá problém spať v oficiálnej rezidencii, v ktorej podľa miestnych povier strašia duchovia. Kišida je prvým predsedom japonskej vlády za ostatné desaťročie, ktorý sa do budovy reálne nasťahoval. Jeho predchodcovia v úrade Jošihide Suga a Šinzó Abe tam spať odmietali, píše agentúra AP.



 

"Včera som tvrdo spal," povedal Kišida v pondelok v reakcii na otázku jedného z novinárov, ktorý sa ho spýtal, či už videl v dome nejaké strašidlo. "Žiadne som ešte nevidel," dodal premiér.

Bývalý japonský premiér Joširo Mori v roku 2001 údajne povedal svojmu nasledovníkovi v úrade Šinzóovi Abemu, že v budove videl duchov, napísal japonský konzervatívny denník Sankei.

PMO cropped.jpg

Súčasný predseda vlády Kišida však povedal, že prvé noci v budove spal pokojne a prebudil sa svieži.

AP pripomína, že vyše 100 rokov stará budova postavená v štýle art deco je "zahalená zlovestnou históriou". Sídlo z roku 1929 sa stalo dejiskom viacerých krvavých incidentov. V roku 1932 tam vtrhli mladí príslušníci policajného zboru a strelili vtedajšieho premiéra do tváre.

O štyri roky neskôr sa skupina extrémistov zmocnila rezidencie a pri pokuse o štátny prevrat zavraždila dvoch ministrov a vysokopostaveného úradníka.

 

Zdieľať článok na Facebooku


Foto: Wikipedia
Zdroj: TASR

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Utorok, 16. apríl. 2024. Meniny má Dana, Danica.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa