Nebaví vás lyžovanie? Tieto zimné strediská ponúkajú množstvo inej perfektnej zábavy

2021-12-27 07:30:00 |   |    | 

Veľa rodín má pri plánovaní zimnej dovolenky malý problém. Zatiaľ čo niektorí členovia milujú lyžovanie, tí ostatní sa nechcú počas dňa nudiť. Preto by ste si mali vybrať také destinácie a rezorty, kde si hostia môžu užiť aj iné zimné radovánky.



 

Gstaad, Švajčiarsko – bicyklovanie na snehu

Bicyklovať sa na snehu sa dá rôznymi spôsobmi. Vyskúšať môžete špeciálne upravený bicykel, ktorý má v prednej časti lyžu. V zadnej môže byť podobný systém ako na ratraku, vďaka čomu sa dobre drží na svahu. Druhou alternatívou je klasický bicykel. Ten má však špeciálne hrubé a široké gumy, aby takto ponúkol lepšiu stabilitu. Potom je už len na vás, či sa vyberiete po klasických cestách, alebo si vyberiete adrenalínovejšie zjazdy v kopcoch. Ideálnou oblasťou na túto zábavku je Gstaad vo Švajčiarsku. V tunajšom hoteli HUUS ponúkajú špeciálne lekcie, počas ktorých vás naučia, ako správne ovládať tento dopravný prostriedok. Ochotne vám prezradia aj trasy, ktorými sa môžete vydať. Verte tomu, že v tejto oblasti je ich neúrekom. Nadšenci zimného bicyklovania sa tam navyše stretávajú i počas festivalu, kde radi uvítajú aj amatérov, ktorí tam sa tam prídu iba pozrieť na rôzne akcie.

 

Triple Creek Ranch, Darby, Montana, USA – skijoring s koňmi

Skijoring sa praktizuje na rôzne spôsoby. Veľmi dobre známe je najmä ťahanie psami. V tomto prípade však neriadite sane, ale máte na nohách lyže. Rovnakým spôsobom sa praktizuje ťahanie koňmi. Určené je pre skúsených lyžiarov, ktorí sa však už nudia na svahoch a chceli by zažiť niečo nové. Veľmi dobrou oblasťou na túto zaujímavosť je Montana, kde by mali zamieriť do Triple Creek Ranch. Skijoring je súčasťou služieb, ktoré ponúkajú nielen svojim hosťom, ale aj iným záujemcom. V areáli sa nachádza 25 súkromných chatiek, popri ktorých budete prechádzať. Vďaka tomu sa budete cítiť ako na adrenalínovej jazde nádhernou dedinkou.

 

North Hatley, Quebec, Kanada – rybačka na ľade

Rybačka sa tradične spája najmä s teplejšími mesiacmi. No ak máte radi atmosféru pokojného čakania na úlovky a tú radosť, keď vám konečne zaberie udica, neodpustíte si ju ani počas chladných mesiacov. Najlepšiu oblasť na zimnú rybačku nájdete v North Hatley v Quebecu. Tunajšie hotely ponúkajú výlety k jazeru, kde si môžete vyskúšať svoje schopnosti v spoločnosti skúsených rybárov. Každú sobotu organizujú domáci obyvatelia lekcie o tom, ako by ste mali rybárčiť na zamrznutej vodnej ploche. Nemusíte sa obávať, ani počas dovolenky neprídete o radosť zo svojich úlovkov. Viacerí tour operátori ponúkajú zároveň možnosť, že vám buď priamo na grile, alebo v niektorom z podnikov pripravia vaše ryby.

 

Laponsko – túry so snežnicami

Ani v zime sa nemusíte vzdávať vašej milovanej turistiky. Bola by totiž veľká škoda, keby ste prišli o tie nádherné výhľady na zasneženú prírodu. Preto pokiaľ budú vaši blízki lyžovať, vy sa môžete vybrať na špeciálnu túru. Pri nej nezabudnite na snežnice, ktoré vám výrazne uľahčia pohyb v snehu. Na takúto zimnú zábavku je ideálna dovolenka v Laponsku. Tam nájdete aj niekoľkých tour operátorov, ktorí organizujú spoločné výlety nadšencov pre tento šport. Večer sa už rodinka stretne v niektorom z rezortov a počas posedenia v saune si porozprávate o svojich zážitkoch zo svahov a zo spoznávania okolitých kopcov.

 

Bramberg, Rakúsko - sánkovanie

Hneď po lyžovačke je druhou najobľúbenejšou zimnou disciplínou sánkovanie. Aj u nás nájdete výbornú trasu, ktorá vedie z Hrebienka. No ten pravý adrenalínový zážitok budete mať v rakúskom Brambergu. Tam sa totiž nachádza 14 kilometrov dlhá trať s prevýšením 1300 metrov. Na spustenie sa dolu kopcom nepotrebujte špeciálne sane, úplne si vystačíte s tými, ktoré máte doma. V závislosti od vašich schopností si potom na túto zábavky rezervujte od 30 minút až do jednej hodinky.

 

Keď to podmienky dovolia, môžete so skúsenými inštruktormi vyskúšať aj ľadolezectvo:

 

Autor: © Zoznam/David

Zdieľať článok na Facebooku
Ilustračné
Foto: TASR

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Sobota, 20. apríl. 2024. Meniny má Marcel.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa