Fascinujúca scenéria: Zasnežená sopka Chahar vyzerá ako sci-fi

2021-12-25 13:00:00 |   |    | 

Vnútorné Mongolsko je autonómna oblasť Čínskej ľudovej republiky, ktorá leží v jej severnej časti. K najväčším prírodným krásam tam patrí vyše 30 sopiek v Chahar Youyihou. Keď ich v zime pokryje sneh, vyzerajú ako z inej planéty.



Vulkány sú vo Vnútornom Mongolsku pomerne bežné, väčšinu z nich však prekrývajú lesy, a tak ich nie je vidno. Tie v oblasti Chahar Youyihou (Chaha'er Youyi Hou Qi Huo) sú však čosi iné, lebo sa týčia na trávou pokrytých planinách. Na ploche približne 300 kilometrov štvorcových ich je viac než tridsať, voľným okom sa však dá vidieť len šesť a na turistiku sú vhodné tri. Najznámejším je vulkán číslo 3, známy aj ako Severný alchemický kotol, podľa tvaru pri pohľade z vtáčej perspektívy.

Turisti sem prichádzajú najmä z mestečka Baiyinchagan, kde sa nachádza niekoľko rodinných hotelov, viaceré dokonca v tvare jurty. Erupcie sa báť netreba, zatiaľ poslednú vedci datovali do doby pred desaťtisíc rokmi. Z diaľky sú však jej pozostatky viditeľné stále, napríklad v podobe množstva čiernych lávových kameňov, a tak táto časť Číny niektorým pripomína Island, iným dokonca scenérie zo sci-fi filmov. Najmä keď celú krajinu pokryje snehová perina...

 

Autor: © Zoznam/ako

Zdieľať článok na Facebooku

Foto a
Video: Profimedia

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Utorok, 23. apríl. 2024. Meniny má Vojtech.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa