Spojené arabské emiráty zdobí ďalšia architektonická perla

2022-04-02 08:00:00 |   |    | 

Spojené arabské emiráty sú vysnenou destináciou azda každého milovníka modernej architektúry. Úžasné stavby tam vyrastajú ako huby po daždi, no len máloktorá sa môže rovnať novému sídlu environmentálnej spoločnosti Beeah, ktorú otvorili v emiráte Šardžá v stredu.



 

Šardžá je tretím najväčším emirátom a jedným zo zakladajúcich členov federácie Spojených arabských emirátov. Z turistického hľadiska však zostáva v tieni svojich známejších susedov ako Dubaj či Abú Zabí. Zmeniť by to mohla aj nová stavba z dielne renomovaného architektonického štúdia Zahy Hadid, ktorú slávnostne otvorili tento týždeň za prítomnosti panovníka Sultana bin Muhammada Al-Qasimiho.

Budova inšpirovaná tvarmi dún púšte Al Sajaa je sídlom environmentálnej korporácie Beeah, ktorej jednotlivé zložky sa zaoberajú čistením mesta, odvozom a likvidáciou odpadu, recykláciou, obnoviteľnými zdrojmi, zelenou mobilitou, ale tiež edukáciou a vývojom nových technológií na ochranu životného prostredia. Ich nová centrála využíva solárnu energiu a produkuje nulové emisie.

Stavba potvrdzuje emirát ako hlavné mesto udržateľnosti na Strednom Východe,“ povedal šéf Beeah-u Salim bin Mohammed Al Owais. „Úrad budúcnosti“, ako ju nazval, využíva najnovšie technológie vrátane umelej inteligencie, napríklad bezkontaktné otváranie dverí  na základe rozpoznania tváre, virtuálneho recepčného či firemnú aplikáciu, ktorá automatizuje každodenné úlohy zamestnancov. Inteligentné ovládanie budovy prispôsobuje osvetlenie aj teplotu času dňa a počtu ľudí.

 

VIAC FOTOGRAFIÍ NÁJDETE V GALÉRII.

 

Autor: © Zoznam/ako

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 28. marec. 2024. Meniny má Soňa.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa