Luxus v prírode: Vyberte sa na dovolenku do glampingu

2022-07-25 12:00:00 |   |    | 

Kempovanie či stanovanie už dávno nie je iba záležitosťou cestovateľov batôžkárov. V Európe sa momentálne veľkej popularite tešia glampingy. Luxusnejšie prevedenie chatiek či stanových príbytkov je navyše často spojené aj s ekologickým spôsobom hotelierstva. V kombinácii s prírodou tak zažijete unikátne bývanie s pohodlím veľmi kvalitných služieb.



Glamping Arena One 99, Pula, Chorvátsko

Takéto lacné a štýlové bývanie nájdete aj v obľúbenom Chorvátsku. Vymeňte pobyt v penzióne za netradičnú dovolenku. V blízkosti Puly a dedinky Pomer sa nachádza Glamping Arena One 99. Jednotlivé príbytky bol vytvorené v africkom štýle. Pripomínajú domy, ktoré sú však postavené z látky na stany. Vďaka tomu sú vzdušnejšie, čo oceníte najmä počas horúcich dní. Každá z glampingových chatiek má malú kuchynku, priestor na posedenie a postele, ktoré môžu byť aj ako poschodové a umiestnené sú napríklad nad kúpeľňou. Keď si roztvoríte plachty, všetko sa prepojí s terasou a presvetlí miestnosť. Priamo v kempe máte k dispozícii zaujímavé hry pre deti, ihriská, ale aj vírivku. Posedieť si môžete v plážovom bare, kde pravidelne organizujú rôzne večierky. Pre hostí majú počas hlavnej sezóny pripravený animačný program.

 

 

Canonici di San Marco, Mirano, Taliansko

Dovolenka v Benátkach bude vďaka tomuto glampu ešte výnimočnejšia ako doteraz. Canonici di San Marco sa nachádza len 20 minút cesty od tohto turisticky obľúbeného miesta. Ľahko sa tam dostanete autom, ale aj miestnou dopravou. Bývanie sa nachádza v areáli sídla zo 17. storočia. Farma ponúka aj klasické ubytovanie, ale v záhrade majú situovaných šesť veľkých stanov kruhového tvaru, ktoré premenili na exkluzívne izby. Dve z nich ponúkajú v apartmánovej podobe. Zariadené sú dobovým nábytkom a nechýbajú luxusné doplnky a viaceré detaily, ktoré vám dajú pocit, ako keby ste sa ocitli v stane kráľa, ktorý sa pobral na púť naprieč svojou krajinou. Každé obydlie má svoj kus záhrady, na ktorom je posedenie na lehátkach. Všetci hostia majú k dispozícii bazén, stravu z lokálnych produktov a ochutnávky vín. Ak máte chuť, vyberte sa na prechádzku po krásnom talianskom vidieku a spoznajte i okolité dedinky.

 

Suite Tent Bamboo 🌳🏕🌳 Il regalo più bello che ci possiamo fare è concederci esperienze indimenticabili che resteranno...

Posted by Glamping Canonici di San Marco on Wednesday, January 19, 2022

 

 

Schlafen im Weinfass, Sasbachwalden, Nemecko

Tak ako napovedá samotný názov tohto ubytovania, dovolenkári sa v Sasbachwaldene dočkajú netradičného bývania vo vínovom sude. Nemecko je známe vďaka niekoľkým významným vinárskym oblastiam a aj turizmus sa snažia viesť týmto smerom. Preto prišli s nápadom, ako poskytnúť turistom nezvyčajný zážitok priamo v obklopení sadov. Uprostred nich postavili staré vínne sudy, ktoré prerobili na jednoduché spálne s toaletou. Hostia majú pred touto netradičnou izbou posedenie, kde si môžu pochutnať na lokálnych špecialitách alebo im tam domáci usporiadajú ochutnávku vín z vlastnej produkcie. V okolí sú viaceré možnosti na výlety. Môžete ísť na cyklotúru alebo si obzrite niektoré z pamiatok.

 

www.schlafen-im-weinfass.de

Posted by Erich Wild on Tuesday, November 11, 2014

 

 

Eko rezort pod Veliko Planino, Stahovica, Slovinsko

V Slovinsku vymysleli glamping v štýle pôvodných tradícií. Pre tento horský región boli kedysi príznačné malé chatky, v ktorých prespávali pastieri oviec. Presne v tomto štýle postavili aj niekoľko mini domčekov, kde sa môžete ubytovať počas vašich ciest. K dispozícii sú tiež dve väčšie rodinné chaty. V rezorte je reštaurácia s tradičnými jedlami, vyhliadková veža, vírivka a mini zoo. Všetko postavili z dreva a z ekologických materiálov a i ostatné služby sú riešené s ohľadom na udržateľný turizmus. Z Eko rezortu môžete podniknúť túry do okolia alebo si vyskúšajte niektoré športové aktivity ako rafting či cykloturistiku.

 

 

Kudhva, Tintagel, Anglicko

V Cornwalle postavili jedinečný rezort, ktorý získal pomenovanie podľa tunajšieho dialektu. Kudhva v ich jazyku totiž znamená „domček na strome“. Na výber máte z dvoch možností ubytovania. Jedno sú domčeky na vyvýšenej konštrukcii a následne umiestnené medzi stromami, navrhnuté v štýle dánskych chatiek len z dreva a skla. Majú originálny dizajn, takže si oddýchnete na výnimočnom mieste v obklopení divokej prírody. Druhá alternatíva je lacnejšia a bývať budete v malých típí stanoch.

 

Autor: © Zoznam/David

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk

Štvrtok, 25. apríl. 2024. Meniny má Marek, Marko, Markus.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa