Slávny Banksy na Ukrajine: Najnovšie dielo svetoznámeho umelca zdobí rozstrieľanú budovu

2022-11-17 12:00:00 |   |    | 

Známy streetartový umelec Banksy odhalil svoje najnovšie dielo – tancujúcu gymnastku – na stene obytnej budovy poškodenej ostreľovaním v ukrajinskom meste Boroďanka. Banksy fotografiu diela zverejnil v noci na sobotu na svojom účte na Instagrame. TASR správu prevzala zo staníc BBC a Sky News.



 

V Boroďanke sa objavili i ďalšie dve nástenné maľby, ktoré podľa BBC vykazujú znaky typické pre Banksyho tvorbu. Na jednej z nich je dieťa, ktoré v zápase v džude vyhráva nad ruským prezidentom Vladimirom Putinom.

Sky News pripomína, že šéf Kremľa je fanúšikom bojových umení a až donedávna bol držiteľom čierneho opasku v džude, ktorý mu však Medzinárodná džudistická federácia (IJF) po začiatku ruskej invázie na Ukrajinu odobrala.

Druhé dielo zobrazuje dve deti, ktoré sa hojdajú na protitankovom ježkovi. Banksy sa však k vytvoreniu týchto dvoch diel zatiaľ oficiálne neprihlásil. Ďalšie dielo pripisované Banksymu – gymnastka s fixačným golierom na krku mávajúca stuhou – sa objavila aj na zničenej budove v meste Irpiň.

Boroďanka, Irpiň a ďalšie predmestia Kyjeva sa stali symbolom ruských zločinov po tom, čo tam po stiahnutí sa ruských vojakov koncom marca a začiatkom apríla v uliciach i v masových hroboch našli stovky tiel zabitých civilistov, pričom mnohí z nich mali na telách známky mučenia.

 

 

 

Zdieľať článok na Facebooku

Zdroj: TASR

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk

Štvrtok, 28. marec. 2024. Meniny má Soňa.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa