Slávny pilot šokuje: Niekoľkokrát som videl UFO!

2023-01-03 12:00:00 |   |    | 

Existencia mimozemských civilizácií stále nebola oficiálne potvrdená, a tak zostáva skôr v rovine viery. Karty by však mohlo zamiešať aj najnovšie vyhlásenie rešpektovaného pilota, ktorý tvrdí, že neidentifikovateľné lietajúce objekty už niekoľkokrát v oblakoch videl.



 

Skúsený a uznávaný kapitán Boeingu 747 (známeho aj ako Jumbo Jet) Christiaan van Heijst pre britský denník The Sun Online vyhlásil, že už videl niekoľko UFO, teda neidentifikovateľných lietajúcich objektov. Podľa pilota sa zdalo, že letia hypersonickou rýchlosťou, teda minimálne päťkrát rýchlejšie, než je rýchlosť svetla (teda cca 37.000 km/h).

39-ročný Holanďan s týmto vyhlásením prišiel po tom, čo sa v médiách objavili svedectvá o podobných javoch od bývalých pilotov americkej armády. „Uvedomil som si, že to, čo opisujú, sa vemi podobá niektorým zvláštnym veciam, ktoré som videl pred rokmi,“ cituje van Heijsta spomínaný portál.

 

Ako zdôraznil, piloti sú trénovaní, aby si kvôli bezpečnosti lietadla pozorne všímali všetko na oblohe: „Ak niečo uvidím, okamžite chcem vedieť, či je to ďalšie lietadlo, čosi, čo súvisí s počasím či armádou alebo niečo iné, čo môže ohroziť môj let.“ Van Heijst doplnil, že 99 percent môže ignorovať, stále sú však veci, ktoré si nedokázal vysvetliť.

Počas letu nad Gréckom v blízkosti lietadlovej lode USS Theodore Roosevelt napríklad uvidel jasné svetlo, ktoré sa pohybovalo v extrémnej výške rýchlosťou približne 30 Mach. „Pokiaľ viem, žiadna známa fyzika nedokáže opísať, čo to svetlo/vec spôsobilo. Nezanechalo to žiadnu stopu ani nič podobné, len to preletelo a bolo preč,“ tvrdí Christiaan.

Ďalšiu záhadu videl v januári 2010 počas letu z Amsterdamu do Malagy, keď vo výške asi 12,5 kilometra asi hodinu pozoroval spolu s kopilotom istý objekt. Nachádzal sa približne 100 námorných míľ (185 km) pred nimi, no podľa informácií z riadenia letovej prevádzky vtedy v danej oblasti žiadne iné lietadlo nebolo. Podľa Van Heijsta sa navyše objekt v tvare cigary nepohyboval, ale „visel“ na oblohe a čiastočne tienil slnko.

Pilot tento úkaz tiež vyfotografoval, ani na základe snímky sa ho však dosiaľ nepodarilo identifikovať. Ako však van Heijst na svojej stránke priznáva, viaceré podozrivé úkazy už vysvetlené boli. Zvláštne červené svetlá v odľahlej časti Tichého oceánu v auguste 2014 zrejme spôsobili ilegálne rybárske člny a zvláštny biely oblak, zachytený v júli 2017, bol zas výsledkom čínskych testov balistickej rakety. Minimálne päť odfotených objektov však stále zostáva nevysvetlených.

Christiaan van Heijst sa v mladosti stal šampiónom v akrobatickom lietaní, odkiaľ sa presunul k dopravným lietadlám, s ktorými má nalietaných približne 9.500 hodín. Začínal na stroji Fokker 50, následne pracoval pre niekoľko európskych a afrických aeroliniek a súčasne lietal ako vojenský pilot v Afganistane. Dnes pôsobí ako kapitán stroja Boeing 747-400 a okrem toho je tiež oceňovaným leteckým fotografom.

 

Autor: © Zoznam/ako

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk

Streda, 24. apríl. 2024. Meniny má Juraj.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa