Jeden z najslávnejších chorvátskych ostrovov je na predaj: Za toto pýtajú 13 miliónov?

2023-01-28 10:00:00 |   |    | 

Napriek svojej neveľkej rozlohe patrí Galešnjak neďaleko Zadaru k najznámejším chorvátskym ostrovom. Má totiž tvar takmer dokonalého srdca, vďaka čomu ho prezývajú „Otok za zaljubljene“. Krátko pred sviatkom všetkých zamilovaných je jeho veľká časť na predaj.



 

Galešnjak leží v Pašmanskom kanáli medzi ostrovom Pašman a mestečkom Turanj. Lemuje ho 1,5-kilometrová pláž a prejsť sa môžete aj na jeden z dvoch kopcov. Ostrovček lásky s rozlohou asi 142 tisíc metrov štvorcových je neobývaný a nenájdete na ňom žiadne výnimočné prírodné krásy či pamiatky.

Napriek tomu je jeho časť na predaj za poriadne odvážnu sumu. Majitelia by za 400-árový pozemok radi dostali 13 miliónov, teda 325 eur za meter štvorcový. Podľa inzerátu sa dá využiť na výstavbu vily alebo reštaurácie s plochou 400 metrov štvorcových alebo na založenie „Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo”, teda rodinnej farmy so zameraním na pestovanie olív, viniča či iných rastlín.

S touto nehnuteľnosťou môžete urobiť niečo skutočne jedinečné, najmä ak tam máte neustále zaparkované jachty hostí ako Beyonce a Jay Z (Beyonce tam dokonca raz oslávila narodeniny), Jeff Bezos, Michael Jordan atď. Veď predsa, kto by neprišiel navštíviť jediný morský ostrov na svete, ktorý má prirodzene tvar srdca,“ lákajú na kúpu majitelia Galešnjaku.

 

Autor: © Zoznam/ako

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk

Piatok, 29. marec. 2024. Meniny má Miroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa