Ubytovanie s megahviezdou: Týchto 12 hotelov vlastnia slávni herci, speváci či športovci

2023-03-15 07:15:00 |   |    | 

Patria k špičke vo svojom obore, takže sa na nedostatok peňazí rozhodne nemusia sťažovať, no oni sa rozhodli investovať a rozšírili pole svojej pôsobnosti úplne iným smerom. Vlastnú reštauráciu má mnoho známych osobností, tieto si však kúpili rovno hotel. Pozrite, kde môžete nocovať u slávneho herca, speváka či športovca!



 

Mick Jagger: Stargroves Villa, Mustique, Svätý Vincent a Grenadíny

Líder kapely Rolling Stone vie, ako si užívať život. Má zámok vo Francúzsku, luxusný dom v Anglicku a na Floride aj nádhernú vilu v Karibiku. Práve tá môže byť aspoň na pár dní aj vaša, rocková legenda ju totiž počas svojej neprítomnosti prenajíma turistom. Nehnuteľnosť z 30. rokov sa nachádza na ostrove Mustique a pozostáva zo siedmich pavilónov v japonskom štýle s celkovou kapacitou 10 hostí. Tí majú k dispozícii bazén, fitness centrum, herňu a najmä nádherný výhľad na Atlantický oceán a záliv L’Ansecoy. O ich komfort sa stará personál vrátane komorníka, kuchára, dvoch záhradníkov a troch upratovačiek. Cena začína na 2.358 dolároch za noc.

 

Richard Gere: Bedford Post Inn, New York, USA

Americký herec Richard Gere je od roku 2007 spolumajiteľom úplne iného typu nehnuteľnosti. Bedford Post Inn je historická rezidencia z 80. rokov 18. storočia asi hodinku od Manhattanu, ktorá po rozsiahlej rekonštrukcii pod taktovkou hrdinu filmu Pretty Woman či Hačikó dnes slúži ako luxusný vidiecky hotelík. Okrem ubytovania v ôsmich izbách ponúka aj oddych v zen záhrade s bazénom, kurzy jogy a gastronomické zážitky v reštaurácii The Barn. Za jednu noc zaplatíte od 525 dolárov.

 

Bono Vox: Hotel Clarence, Dublin, Írsko

Fanúšikovia írskej skupiny U2 by počas svojej návštevy Dublinu rozhodne nemali vynechať štvorhviezdičkový hotel Clarence v rušnej nábrežnej štvrti Temple Bar. Historickú budovu z polovice 19. storočia kúpil v roku 1992 líder Bono Vox, gitarista The Edge a ďalší dvaja obchodní partneri. Po rozsiahlej rekonštrukcii v nej ponúkajú ubytovanie v 58 originálne zariadených izbách a apartmánoch, a tak môžu hostia stráviť noc priamo pod strechou, na ktorej v septembri 2000 U2 nahrali live verziu skladby Beautiful Day. Cena sa pohybuje od 140 eur.

 

Elizabeth Hurley: No. 11 Cadogan Gardens, Londýn, Anglicko

Známa anglická modelka a herečka Elizabeth Hurley je od roku 2016 hrdou majiteľkou luxusného päťhviezdičkového hotela v srdci londýnskej štvrte Chelsea, ktorý vznikol spojením štyroch viktoriánskych mestských domov koncom 19. storočia. Dnes ponúka ubytovanie v 56 izbách a apartmánoch, zariadených v opulentnom štýle, ale aj spoločenskú „zrkadlovú“ sálu, dva bary a reštauráciu zameranú na grilované špeciality. Za noc zaplatíte od 820 dolárov.

 

Robert de Niro: The Greenwich Hotel, New York, USA

Držiteľ Oscara Robert de Nira je skvelým hercom, ale aj podnikateľom. Spolu s uznávaným japonským šéfkuchárom Nobuom Mathuhisom založil skupinu Nobu Hospitality Group, do ktorej patrí 32 reštaurácií a 9 hotelov po celom svete. Jedným z nich je aj päťhviezdičkový Greenwich Hotel v hercovom rodisku Greenwich Village na Manhattane, ktorý ponúka ubytovanie v 88 luxusných izbách, reštauráciu, bazén, ale i wellness centrum Shibui Spa s tradičnými japonskými procedúrami. Za noc v jednom z najlepších hotelov v New Yorku zaplatíte od 825 dolárov.

 

Andy Murray: Hotel Cromlix, Škótsko

Škótsky tenista Andy Murray pôvodne podnikanie v cestovnom ruchu neplánoval. Keď sa však zúčastnil svadby svojho brata v hoteli Cromlix, zapáčil sa mu natoľko, že ho v roku 2013 za 1,8 milióna libier kúpil a sám tam o dva roky neskôr zorganizoval svoju „veselku“. Romantickejšie miesto si snáď ani vybrať nemohol. 5-hviezdičkový hotel z viktoriánskej éry sa nachádza v nádhernom vidieckom prostredí a patria k nemu aj lesy a upravená záhrada s vlastnou kaplnkou a jazierkom. Za noc zaplatíte od 400 libier.

 

Bill Gates: ostrov Mnemba, Zanzibar, Tanzánia

Americký podnikateľ je údajne majiteľom neveľkého ostrova Mnemba len tri kilometre od pobrežia Zanzibaru. Ostrovček leží na okraji koralového útesu, vyhľadávaného milovníkmi šnorchlovania a vstup naň, ale i do blízkych vôd je zakázaný. Tento raj na zemi si tak môžu užiť len prenajímatelia jedného z dvanástich bungalovov, o ktorých sa stará vlastný komorník a kuchár. Cena začína na 1.585 dolároch za osobu a noc.

 

Hugh Jackman: Gwinganna Health Retreat, Queensland, Austrália

Austrálsky herec Hugh Jackman vlastní hotelový komplex Gwinganna Health Retreat na Zlatom pobreží v austrálskom Queenslande. Pôvodne sa na ňom fyzicky pripravoval na svoju úlohu vo filme Wolverine, po dvojmesačnom pobyte sa však rozhodol stať jeho spolumajiteľom. Wellness rezort ponúka kúpeľné procedúry a vonkajšie aktivity pre potešenie tela i ducha. Najkratší trojdňový pobyt stojí od 1.900 dolárov.

 

Clint Eastwood: Mission Ranch Hotel, Carmel-by-the-Sea, USA

22-aktový ranč Mission v Carmeli bol jednou z prvých mliekarní v Kalifornii, napriek tomu mu však hrozil zánik. O jeho záchranu sa postaral bývalý starosta Carmela, slávny herec Clint Eastwood, ktorý ranč zo začiatku 19. storočia odkúpil a reštauroval. Dnes sa v ňom nachádza 10 budov s celkovo 31 hotelovými izbami a reštauráciou. Najlacnejšie ubytovanie ponúka tzv. farmársky dom, kde stojí noc od 140 dolárov.

 

Benny Andersson: Hotel Rival, Štokholm, Švédsko

Keď sa spomenie skupina ABBA, iste si každý milovník hudby spomenie aj na Švédsko, odkiaľ jej členovia pochádzali. Jeden z nich, Benny Andersson, v roku 2003 otvoril v metropole tejto krajiny luxusný boutique hotel Rival. Ten sa odvtedy vďaka 99 dizajnérskym izbám, barom, ale i divadlu s kapacitou 735 zaradil k najvychytenejším miestam v Štokholme! Ceny za noc pre dvoch začínajú na necelých 2000 korunách, teda 176 eurách.

 

Robert Redford: Sundance Mountain Resort, USA

Malebný horský rezort na svahoch Mount Timpanogos v Utahu vlastní legenda filmového plátna Robert Redford. Herec kúpil pozemky, dnes známe ako Sundance, ešte v roku 1969, aby tam vybudoval komunitu milovníkov umenia a prírody. Najviac ich preslávil filmový festival, ktorý sa čiastočne koná aj v hotelovom rezorte. Ten ponúka okrem ubytovania aj rafting, jazdu na koni, rybolov či lyžovanie. Za noc zaplatíte od 355 dolárov.

 

Gloria Estefan: Costa d'Este Beach Resort & Spa, Miami, USA

Gloria Estefan je spolu s manželom, hudobným producentom Emiliom od roku 2008 majiteľkou luxusného hotelového komplexu Costa d´Este na pláži Vero Beach v Miami. Ako sa píše na jeho oficiálnej stránke, zariadenie i detaily odrážajú speváčkin vkus. Cena za noc vrátane raňajok a vodných športov začína na sume čosi pod 500 dolárov.

 

Autor: © Zoznam/ako

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk

Utorok, 19. marec. 2024. Meniny má Jozef.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa