Neuveriteľný zážitok: Pasažieri lietadla nakrútili z okna štart rakety

2023-02-18 12:30:00 |   |    | 

Počas letu možno z vtáčej perspektívy pozorovať rôzne zaujímavé veci, len málokomu sa však pošťastí vidieť štart rakety. Cestujúci v lietadle United Airlines však boli v správnom čase na správnom mieste a výsledkom sú nielen nezabudnuteľné zážitky, ale aj videá, ktoré s údivom sleduje celý svet.



Unikátne videá vznikli ešte 26. novembra 2022, keď lietadlo spoločnosti United Airlines prelietalo popri Cape Canaveral na Floride práve v čase štartu rakety SpaceX Falcon 9. Sedel v ňom aj americký fotoreportér Nick Leimbach, ktorému sa túto udalosť podarilo zaznamenať. Na Twitteri pri zverejnení videa uviedol, že „to bola jedna z najúžasnejších vecí, akú (som) kedy videl“.

 

Bezposádková nákladná loď Dragon spoločnosti SpaceX odštartovala z kozmodrómu na floridskom Myse Canaveral k Medzinárodnej vesmírnej stanici (ISS), kam dopravila takmer 3500 kilogramov nákladu pre vedecké experimenty a potravín pre posádku. Išlo už o 26. zásobovaciu misiu komerčného operátora SpaceX uskutočnenú v spolupráci s americkým Národným úradom pre letectvo a vesmír (NASA) od roku 2012.

Štart lode Dragon bol pôvodne plánovaný na 22. novembra, ale bol odložený pre nepriaznivé poveternostné podmienky. Práve vďaka tomu ho však mohli sledovať aj šťastní pasažieri letu United Airlines. Okrem Leimbacha napríklad aj cestujúci, ktorý video zverejnil na sociálnej sieti TikTok. Dnes má už takmer 40 miliónov videní a vyše 28 tisíc komentárov.

@chefpinkpr

While working my flight we witnessed this once in a lifetime phenomenon!! SpaceX Falcon9 #spacex #falcon9 #capecanaveral #nasa #launch #wow

♬ original sound - Nelito

 

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk

Piatok, 29. marec. 2024. Meniny má Miroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa