Veľký kaňon v srdci Číny: Pingshan láka vznášajúcimi sa loďkami aj schodmi do raja

2023-05-07 11:30:00 |   |    | 

Svet je úžasné miesto a aj v prípade, že sme toho videli už skutočne veľa, neprestáva nás prekvapovať. Skutočne čarovnou lokalitou je aj kaňon Pingshan, ktorá by nemala chýbať na vašom cestovateľskom zozname.



 

Nádherné jazero uprostred útesov

Veľký kaňon Pingshan sa nachádza v čínskej provincii Hubei. Táto oblasť je známa podobne vysokými útesmi ako v americkom Veľkom kaňone. Uprostred nich vás však čaká jedno prekvapenie. Zrazu sa dostanete k jazeru, ktoré si vďaka svojej polohe uchovalo pôvodné čaro. Takto je totiž chránené od vonkajších vplyvov, takže tam zostala priezračne čistá voda a v okolí aj na útesoch rastú zaujímavé rastliny. Už na prvý pohľad si toto miesto zamilujete. Na hladine jazera sa počas celého dňa robia zaujímavé odrazy, ktoré ovplyvňujú aj slnečné lúče. Niekedy je na nej zlatistý odlesk, inokedy sa odrážajú nádherné sýte farby zo zapadajúceho slnka. Jednoducho atmosféra, kvôli ktorej sa vám odtiaľ nebude chcieť odísť.

 

666 schodov do raja

Zaujímavá je už aj samotná cesta ku kaňonu. Najprv totiž budete prechádzať po vrchnej časti útesov, odkiaľ budete mať perfektný výhľad na celú oblasť. Keď sa už ocitnete nad samotným jazerom, dostanete sa k veľkému schodisku. Aby ste zišli dole k brehu, musíte najprv prejsť cez 666 schodov. Tento klesajúci chodník vás zavedie až priamo do raja. Keď už budete priamo pri vodnej ploche, najprv na chvíľku zastavte a užite si túto atmosféru. Je tam úplne ticho, len občas začujete zvuky prírody. Výstup od jazera je fyzicky trošku náročnejší, ale istotne stojí za ten zážitok a energiu, ktorú odtiaľ načerpáte.

 

Vznášajúce sa loďky

Keďže chcú v jazere uchovať čo najčistejšiu vodu, je tam zakázané kúpať sa. Môžete sa však vybrať na plavbu, počas ktorej si najlepšie vychutnáte krásu tejto prírodnej atrakcie. Domáci ponúkajú tri možnosti plavieb. Sami si môžete prenajať malý čln, druhou alternatívou je zaplatiť si skupinovú plavbu, na ktorej sa budete plaviť na väčšej lodi s viacerými turistami, no a najobľúbenejšie je rezervovať si samostatne čln aj so sprievodcom, pretože takto si sami najlepšie vychutnáte toto nádherné miesto a dozviete sa o ňom rôzne zaujímavosti.

Pohľad na malé loďky je nádherný aj z pobrežia. Voda je totiž tak priezračná, že sa pri nich vytvára tieň, vďaka ktorému nadobudnete dojem, ako keby sa loďky nad hladinou iba vznášali. Kaňon je veľmi obľúbený aj pre fotografov a televízne štáby. Počítajte však s tým, že je turisticky veľmi vyťažený a najmä počas pekných dní nemusíte mať šťastie, aby ste ešte našli voľný termín na plavbu. Preto sa tam odporúča prísť čo najskôr.

 

Autor: © Zoznam/David

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk

Štvrtok, 28. marec. 2024. Meniny má Soňa.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa