Deväť najlepších miest sveta, kam sa cestuje na divoké oslavy a pre nočný život

2013-08-11 12:00:00 |   |    | 

Spotené telá tancujú v rytme hudby, kokteily tečú prúdom a o kus ďalej šumí morský príboj. Prázdninové párty sú omnoho divšie než tie domáce, majú totiž punc neopakovateľnosti. Zmyselné nočné kúpanie, exotické krásky a záhadní cudzinci, všetko okolo prúdi v opojnej opitosti morským vzduchom v kombinácii s miestnym alkoholom. Pozrite sa na deväť skvelých párty destinácií.



Vezmite partiu kamarátov, kúpte lacné letenky a rozbehnite sa do tých najdivších párty letovísk na svete. Láka vás slávna Ibiza alebo by ste to radšej roztočili v Thajsku? A čo tak orientálny večierok v Indii? Stačí si vybrať!

 

1. Thajsko, Full Moon Party

Na ostrov Ko Phangan v Thajsku sa už dávno necestuje len pre rajské pobrežie. Významným faktorom v prílive turistov z celého sveta je Full Moon Party, ktorá sa, ako jej názov prezrádza, koná každý mesiac za splnu. Snáď je to práve tajomnou mocou mesiaca v splne, že na túto noc sú letenky takmer vypredané. Na pláži Haad Rin sa pri tejto príležitosti zíde až 30 tisíc ľudí z celého sveta.

 

2. Grécko, ostrov Mykonos

Modrá a biela - nie náhodou je celé Grécko ladené do týchto farieb. A ani ostrov Mykonos nie je výnimkou. More je modré, piesok biely a i okolité stavby ladia. Nádherné veterné mlyny sa točia vo vetre celú noc i deň a rovnako často sa tu oslavuje. Nočný život je neoddeliteľnou súčasťou dovolenky na Mykonose a do svojich malebných uličiek pozýva všetkých - horných desaťtisíc i „batohárov“.

 

3. Ibiza, Playa d'En Bossa

Na najdlhšej pláži ostrova Ibiza Playa d’en Bossa stojí jeden bar vedľa druhého. Cez deň je tu pekne živo, ale stále to ešte nie je nič v porovnaní s nocou. Vtedy tu totiž pravidelne začínajú svetoznáme párty, kde hrá divoká elektronická hudba a stovky ľudí sa zabárajú do mokrého piesku. Ostrov, ktorý preslávili hippies, sa teší obrovskej obľube dodnes.

 

4. Mexico, Cabo

„Čo sa stane v Cabe, tiež v Cabe zostane,“ vraví tradícia asi 60 tisícového mesta na kalifornskom polostrove v Mexiku. Práve samotní Mexičania sú jeho najčastejšími návštevníkmi; chodia sem za bielymi plážami a azúrovým morom, ale tiež za divokými plážovými oslavami. Tie tu majú dlhú tradíciu a spolu s perfektnými podmienkami pre potápanie, surfovanie a rybárčenie tvoria lákavú zmes neznámych chutí a vôní.

 

5. Brazília, karneval v Salvadore

Rio de Janeiro pozná každý a vďaka tomu pre mnoho ľudí stráca i jeho slávny karneval čaro. Práve opačná je ale situácia v brazílskom Salvadore, kde každoročne prebieha pravý brazílsko-pohanský raj. Nespútané veselie trvá celých šesť dní a koná sa vo februári, takže spotené opálené krásky tu tancujú v rytme samby. Asi 24 kilometrov ulíc sa pre dopravu uzavrie a zaplní sa tisíckami ľudí - podľa Guinessovej knihy rekordov ide o najväčšiu pouličnú párty na svete.

 

6. USA, Las Vegas

Synonymum pre párty? Las Vegas! Mesto hriechu sa dostáva i do povedomia Slovákov a stále viac ľudí prichádza okúsiť tú prapodivnú americkú voľnosť a zmes zvanú Vegas. Môžete tu zažiť neskutočné zážitky v smokingu i v plavkách, prísť o všetko alebo vyhrať majetok alebo sa len šialene baviť celú noc. A tiež vás trebárs toto vyzdobené blikajúce mesto bude nudiť - vo Vegas je skrátka všetko možné!

 

7. Francúzsko, St. Tropez

Najviac sexy pláž? Mnoho hlasov volí francúzsku Nikki Beach v Saint Tropez. Pohodlné, biele čalúnené ležadlá, kúpanie v šampanskom a všadeprítomné celebrity sem lákajú zlatú mládež z celého sveta. Večierky sa tu konajú každý deň a divoká hudba znie až do rána. Pokiaľ ale nemáte v pláne hneď na začiatku párty zbaliť milionára, asi sa tu ani nenapijete, pričom s opíjaním to bude ešte ťažšie - ceny nápojov sú totiž kdesi v mrakoch.

 

8. Austrália, Queensland, Surfers Paradise

Je mnoho pláží, o ktorých sa dočítate, že sú tie najkrajšie na svete. Jednou z nich údajne je Surfers Paradise v Austrálii. Každoročne ju navštívi asi milión návštevníkov, takže tunajší obchodníci nelenili a pozdĺž pláže postavili veľké množstvo reštaurácií a barov. S nástupom noci sa tu každý deň rozvíri plejáda osláv a bujarých večierkov, ktoré sa medzi sebou prepletajú do jedného obrovského flámu.

 

9. India, riviéra Goa

Indická riviéra Goa je luxusným variantom exotickej dovolenky. To samozrejme neznamená, že by ste si tu nemohli užiť tie najdivšie párty vášho života - koniec koncov v najslávnejšej ére hnutia hippies bola okrem Ibizy i Goa hlavným centrom zábavy. Temperamentní Indovia vám rozprúdia krv i na tomto koloniálnom pobreží a temné zátoky Arabského mora po západe slnka ukryjú čokoľvek, vrátane orientálneho hýrenia.

 

Reklamný odkaz

Tipy na zájazd za divokým nočným životom

Cestovná kancelária ESO travel, špecialista na Áziu, Severnú, Južnú a strednú Ameriku, Tichomorie a Afriku, vyberá z ponuky pobytových zájazdov:

 

  • Austrália: Queensland: Ta pravá Austrália začína tam, kde končia mestá. Skúste sa vydať do buša, uvidieť nedozernú modrú oblohu, červený prach a poznať lakonickú povahu miestnych Aussies.
  • USA: Las Vegas: Las Vegas je mestom kasín, ich noblesa berie dych. Ulice bujnejú zábavou, oslňujú výbuchmi svetiel neónov, šokujú obrovskými obrazovkami a uzemňujú nepochopiteľnými atrakciami za milióny, milióny a milióny dolárov.
  • Španielsko: Párty na Ibize: Ibiza je asi najznámejšou stredomorskou destináciou, ktorá sa preslávila nekonečnými párty, veľkými diskoklubmi a neviazanou atmosférou. Vydajte sa užiť si záver leta na Ibizu!

 

 

Zdroj/autor: Viola Kratochvílová, ESO travel, reklamný článok, drom

 

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
2.8/5 (19 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 29. marec. 2024. Meniny má Miroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa