Nenechajte si ujsť: Najkrajšie jarné miesta na svete

2014-04-04 14:25:00 |   |    | 

Príroda má v každom ročnom období svoje čaro. No zatiaľ čo niektoré z miest vyniknú trebárs v zime, iné dokážu ukázať svoju krásu práve na jar. Občas ide o prípady, keď sa počas zvyšku roka premenia už len na ďalšie tuctové miesto na svete. No práve týchto pár mesiacov im dodá zvláštne čaro, kvôli ktorému istotne stoja za to, aby ste sa opäť vybrali na cesty a pozreli si ich výnimočnosť priamo na vlastné oči.



 

  • Hallerbos, Belgicko

A tu hneď prichádza prvý z príkladov. Hallerbos je počas roka nenápadným lesom, akých je v Belgicku niekoľko desiatok. Ako však hovoria domáci, na jar si oblieka svoj príťažlivý fialový koberček. Pomedzi stromy husto rozkvitnú fialové kvety hyacintov a dokopy pôsobia ako jednoliaty celok zdobiaci krásnu krajinku.

 

  • Florencia, Taliansko

Podľa mnohých jedno z najkrajších európskych miest. Keď sa v ňom začne prebúdzať príroda a vďaka tomu sa rozžiari mnohými farbami, nadobúda osobité čaro. Veľkou výhodou navyše je, že v tomto čase ešte neprúdi do týchto končín toľko turistov. Taktiež ešte nie sú ani tak vysoké teploty, takže si Florenciu môžete vychutnať naplno so všetkými jej pozitívami.

 

  • Hora Fuji, Japonsko

Japonsko je na jar prezývané aj krajinou čerešňových kvetov. Vďaka tomu sa v uliciach jeho miest roznáša romantická atmosféra, ktorú zbožňuje mnoho turistov. Nezostávajte však uväznení iba na týchto miestach a vyberte sa viac na japonský vidiek. A odtiaľ si vychutnajte pohľad na horu Fuji. Majestátne pôsobiaci obor získava vďaka rozkvitnutým stromom na popredí jemnejšie črty. Je to naozaj krásny zážitok a pre cestovateľa jeden z najkrajších pohľadov na svete.

 

  • Sognefjorden, Nórsko

Najväčší nórsky fjord, ktorý je charakteristický svojou drsnou prírodou. Nedotknutý kúsok našej planéty vás vracia späť do kolísky Zeme a ponúka vám pohľad na to, ako by vyzeral svet bez niekedy nezmyselných zásahov človeka. Keď sa však rozpustí sneh, ukáže sa nám aj z tej jemnejšej stránky. Rozkvitnutý farebnými kvietkami ponúka desiatky možností na nádherné zábery, ktorými si môžete skrášliť vaše cestovateľské albumy.

 

  • Keukenhof, Holandsko

Európsky líder v pestovaní tulipánov nesmie chýbať ani v jarnom výbere. Keď konečne po zime rozkvitnú ich záhony tisíckami kusov nielen týchto kvetín. Jedným z najkrajších miest sú záhrady Keukenhof. Zo sadeníc tam vytvárajú zaujímavé obrazce a prechádzka ich uličkami je pastvou pre oči. Vystihnite dobré počasie a budete prekvapení, ako rýchlo vám utečie čas pri skúmaní tejto nádhery.

 

  • New York, USA

Možno vám najprv nebude sedieť, že sa toto mesto objavilo v našom jarnom výbere. Spomeňte si však na jeho Central Park a ihneď pochopíte toto rozhodnutie. Zvyšok mesta je ako vždy ponorený do svojich šedivých odtieňov. Potom však prekročíte brány tohto parku a ocitáte sa zrazu v inom svete. Všetky stromy, trávniky a celá príroda sa začína prebúdzať. Úžasný kontrast, ktorý najlepšie badáte práve v tomto období.

 

  • Národný park Hortobágy, Maďarsko

Celá táto oblasť sa môže popýšiť nádhernou prírodou. Dlhé polia posiate úžasne farebnými kvetmi, ktoré striedajú skvelé výhľady na rozsiahle stepy. Ďalšou zaujímavosťou však je výskyt operencov. Práve v tomto období tu migruje viac ako 300 druhov vtákov a Hortobágy sa tak stávajú skvelým úlovkom pre všetkých ornitológov.

 

  • Northumberland, Veľká Británia

Anglicko sa môže pochváliť nepochybne množstvom krásnych kútov. Do našej jarnej kolekcie však vyberáme Northumberland. To oslovuje turistov nielen vďaka známej zrúcanine Dunstanburgh Castle. Tromfom tohto ročného obdobia sú divoké vlčie maky. Celá oblasť je zrazu akoby posiata výraznými červenými kvietkami, ktoré ostro kontrastujú s modrastou oblohou a sýto zelenou trávou. Ďalšia zo skvelých kompozícií, ktorá zostane nielen navždy uchovaná vo vašej pamäti, ale poslúži aj ako skvelá predloha na fotenie.

 

Zdroj/autor: David, drom

 

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 19. apríl. 2024. Meniny má Jela.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa