Na dotyk s delfínmi i mohutnými ľadovcami: Najkrajšie miesta pre kajakovanie

2014-06-08 22:00:00 |   |    | 

Napriek tomu, že sa tento šport neteší u nás tak veľkej obľube ako trebárs futbal alebo lyžovanie, stále si nachádza svojich nových fanúšikov, ktorí tak nerobia len niečo pre svoje zdravie, ale aj odštartujú nový životný štýl. Kajakovanie je prirodzene spojené aj s cestovaním. Motivuje na spoznávanie nových krajov, zdolávanie stále zaujímavejších riek a popri tom aj skúmanie prírody, ktorá sa nachádza v ich okolí. Ak máte svoju partiu, s ktorou sa radi vyberiete splaviť ďalšiu lákavú vodu, môžete sa inšpirovať jedným z tých najkrajších miest vhodných pre pestovanie tohto športu.



 

  • Fjordy, Nórsko

O nádhere tejto prírody určite nemožno pochybovať. Odborníci točiaci sa okolo tohto športu označujú dokonca Nórsko ako jednu z najlepších destinácií, čo sa kajakovania týka. Nech si vyberiete ktorýkoľvek z fjordov, ani s jedným z nich neurobíte chybu. Veľkou výhodou je i to, že tu nájdete splavy rôznych obtiažností. Oddýchnuť si môžete na pokojnejšom prúde, kde budete mať čas pokochať sa okolím, alebo si môžete vyskúšať sily v tých častiach, kde je voda o čosi divokejšia.

 

  • Avila beach, Kalifornia

Toto miesto pre kajakovanie je často prezývané aj kalifornským safari. Keď sa vyberiete na výlet, očakávajte, že sa vám ku loďke môžu občas pripliesť aj delfíny, veľryby alebo tulene. Ide o naozaj jedinečný zážitok, kde sa dostávate na dotyk s úžasnou prírodou. Navyše sa v okolí tejto pláže nachádza aj mnoho jaskyniek, ktoré môžete preskúmať aj z tejto perspektívy a urobiť tak váš výlet jedinečným.

 

  • Nové Škótsko, Kanada

Ku veľmi obľúbeným miestam patria Bay of Fundy a Peggy`s Cove. No nielen tam môžete zažiť úžasné plavby, ktoré vám pomôžu spoznať nádheru Nového Škótska. Hlavnou výhodou tohto splavu je pokojná vidiecka atmosféra. Okolie vody je lemované romantickými zákutiami, takže kedykoľvek môžete vyjsť z kajaku a popozerať sa, aké iné zaujímavé možnosti pre výlety sa vám tam ponúkajú.

 

  • Phuket, Thajsko

Ak chcete tento kus Thajska spoznať čo najlepšie, mali by ste si práve prenajať kajak a vybrať sa na okružnú jazdu popri pobreží. Keď si predstavíte všetky tie romantické obrázky cestovných kancelárií, na ktorých sa nachádzajú krásne žlté piesočné pláže a priezračne modrá voda, ktoré ponúkajú naozaj nádherné scenérie, tak presne to nájdete aj na ostrove Phuket. Jedným z najkrajších zážitkov je vychutnať si z tejto perspektívy západ slnka, ktorý má naozaj podmanivé čaro.

 

  • Milford Sound, Nový Zéland

Nový Zéland je všeobecne kvôli nádhernej prírode veľkým lákadlom na dovolenky. Keď si však chcete vychutnať impozantnosť skĺbenia kopcov a pokojnej lesnatej krajinky, tak by ste mali sadnúť do kajaku a začať skúmať túto krajinu práve takýmto spôsobom. Spomedzi všetkých možností je tou najkúzelnejšou Milford Sound, pretože pri troške šťastia sa vám môže naskytnúť príležitosť zapádlovať si pomedzi pokojne sa kúpajúce delfíny.

 

  • Na Pali Coast, Kauai

Podľa mnohých najkrajší z Havajských ostrovov ponúka naozaj úžasný úlovok pre všetkých cestovateľov. Môže za to pobrežie zo zvráskavených vysokých a tmavých skál, ktoré majú unikátne tvarovaný povrch. Jeho výnimočnosť je ešte podčiarknutá aj azúrovo modrou vodou v jeho okolí. A práve ich kombinácia je tou najvhodnejšou možnosťou na to, aby ste si šli pokojne zakajakovať a dostať sa k tejto nádhere oveľa bližšie a obzrieť si ju z inej perspektívy ako ostatné masy turistov.

 

  • Glacier Bay, Aljaška

Vziať odvahu na pestovanie tejto záľuby aj v zime, tak to nemá každý z vášnivých kajakárov. Pri vode je oveľa chladnejšie ako inde v prírode a tak je základom skutočne dobré termo oblečenie. A potom sa už smelo môžete vybrať aj na Aljašku. Verte tomu, že kajakovanie pri Glacier Bay bude tou vecou, na ktorú nikdy nezabudnete. Pred vami sa rozvinie monumentálne divadlo vytvorené vysokými ľadovcovými nánosmi, ktoré budú hýriť viacerými zimnými odtieňmi. No a zabudnúť nemôžete ani na pestrú ponuku rôznych zvieratiek, vidieť tu môžete údajne aj ľadové medvede, veľryby a tulene.

 

Zdroj/autor: David, drom

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Utorok, 16. apríl. 2024. Meniny má Dana, Danica.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa