Luxus, pompéznosť a okázalosť. Životné úspory miniete behom jednej, dvoch nocí

2015-01-14 12:00:00 |   |    | 

Hoci luxus pre každého znamená niečo iné, takmer vždy sa viaže s peniazmi a niečím navyše. Niekedy ide o maličkosti, ktoré nám ten pocit dodajú, a inokedy potrebujeme naozaj niečo veľké. Priestranné izby, prekrásne vybavenie a jednoducho všetko, čo si pod slovom luxus vybavíme. Pridajte si ešte dokonalé služby a razom sa ocitnete v tých najluxusnejších hoteloch sveta. Nájdete v nich všetko, no to má svoju cenu. Čo by ste boli ochotní dať za dovolenku v týchto hoteloch?



 

InterContinental

 

Hongkongu si v jednom z najluxusnejších hotelov užijete okrem luxusného ubytovania aj úchvatný výhľad. V najlepších izbách uvidíte panorámu žiariaceho mesta, ktoré nikdy nespí.

 

Çiragan Palace Kempinski

 

Táto hotelová sieť má po svete mnoho pobočiek a o každej z nich by sa dalo povedať, že je najluxusnejšia. Ak sa ale chcete cítiť ako sultán vo svojom paláci, vyskúšajte pobočku v Istanbule s výhľadom hodným pre vládcu.

 

Mandarin Oriental Hyde Park London

 

Historický hotel v centre Londýna je rozhodne miesto vhodné napríklad aj pre kráľovskú rodinu. Viktoriánsky štýl a všetko tak na úrovni je pripravené na vašu kreditnú kartu. Rozhodne to nie je lacná záležitosť, ale luxus niečo stojí.

 

Four Seasons Hotel

 

Newyorská pobočka patrí k tým miestam, kde zostávajú len tí najbohatší. No aj medzi nimi sa nájde len zopár, ktorí si dovolia minúť kopu peňazí na tunajší luxusný penthouse. Je ohromujúci a má prekrásny výhľad na celé Veľké jablko.

 

Palms Casino Resort

 

Las Vegas je povestné hýrením a mrhaním peňazí. Veď práve na to tu tie kasína stoja. Luxusnú hotelovú izbu v tomto hoteli si opäť dovolia len tí, ktorým sa práve o niekoľko desiatok poschodí nižšie podarilo rozbiť bank.

 

The Westin Excelsior Rome

 

Keď hovoríme o tomto hoteli, tak spomíname európsku špičku. Veď už len tie priestory budia dojem, ako keby sme sa posunuli o niekoľko storočí dozadu a užívali si výsady rímskej šľachty. Samozrejme s dnešnými vymoženosťami.

 

The Ritz-Carlton

 

Ako inak, v japonskom Tokiu nemôžeme hovoriť o nejakých extrémoch. Áno, apartmány a izby sú pre bežného smrteľníka pridrahé, no už z diaľky je vidno, že si hotel chce uchovať ázijské korene. Jednoduchosťstriedmosť.

 

The Atlantis Resort

 

Túto sieť hotelov isto poznáte. Svoju pobočku majú napríklad aj v Dubaji. No ešte o niečo luxusnejšou záležitosťou je pobočka na Bahamách. V tropickom raji vytvorili miesto stvorené pre boháčov, ktorí sa neboja minúť aj polročný plat za pár dní v apartmáne.

 

Jumeirah

 

K tejto značke patrí aj celosvetovo známy hotel Burj Al Arab, Arabská veža, v Dubaji. Obrovská plachta „vlniaca“ sa na umelom polostrove sama o sebe vytvára dojem toho, že sa jedná o ozaj luxusný lokál. Ak by sme sa aj ubytovali v obyčajných izbách, na špičku, ktorú tu majú, by sme zrejme nemali.

 

Four Seasons Hotel George

 

Úplným topom sa stal tento hotel ležiaci v srdci Paríža. Výhľad na Eiffelovku, Seinu a živé mesto je to za čo si priplatíte v tunajšom penthouse.

Zdroj/autor: myfirstclasslife.com, SiSa, drom

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: SiSa

Hodnotenie článku:
2.0/5 (3 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 29. marec. 2024. Meniny má Miroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa