7 najlepších detských parkov na svete – Na túto dovolenku vaši najmenší nezabudnú

2015-10-14 08:00:00 |   |    | 

Ak chcete spraviť deťom dovolenku zaujímavejšou, vezmite ich do niektorého zo zábavných parkov. Bude to pre nich tak veľká odmena, že na ňu budú spomínať ešte veľmi dlho. Ak už teda máte rodinku, môžete si budúcu cestu prispôsobiť aj tomu, kde sa nachádza nejaký zaujímavý a atraktívny park či atrakcia, ktoré oslovia tých najmenších cestovateľov.



 

Disneylandy

 

Pre mnohé deti je to splnenie ich sna. Disneyland im vždy ponúka iný svet plný prekvapení, rozprávkových momentov a nezabudnuteľných zážitkov. Prvý z nich bol otvorený v päťdesiatych rokoch minulého storočia a nájdete ho v Anaheime. Walt Disney tak chcel umožniť všetkým fanúšikom jeho rozprávok, aby sa dostali do bližšieho kontaktu s ich hrdinami. Prvý park ponúkal len základné atrakcie, nemohli chýbať kolotoče, budovy z jednotlivých rozprávok, kreslené postavičky v reálnej podobe a množstvo suvenírov. Postupne sa však začala ponuka týchto parkov vylepšovať. Pridávali sa rôzne sekcie, ktoré boli venované už aj novým populárnym filmom a celovečerným rozprávkam a pribudli aj nové adrenalínové atrakcie. Pôvodné postavičky v podobe Mickey Mousa alebo Káčera Donalda však v nich nemôžu chýbať ani dnes. V Európe môžete zájsť do Disneylandu v Paríži a spojiť ho tak aj návštevou francúzskej metropoly.

 

Discovery Cove, Orlando, USA

 

Tento park bol otvorený v roku 2011. Jeho cieľom je dostať deti čo najbližšie k prírode a motivovať ich k tomu, aby si ju tak viac vážili a pomáhali ju uchovať aj pre ďalšie generácie. Discovery Cove bolo vybudované v jednej z koralových bariér. Deti tam prichádzajú do priameho kontaktu s množstvom menších i väčších exotických rybičiek. Môžu popri nich plávať a spoznávať tak podmorský svet. Tou najobľúbenejšou časťou je nepochybne plávanie s delfínmi. V parku sa nachádza aj veľký počet exotických vtákov. Všetky atrakcie sú vymyslené tak, aby boli čo najviac skĺbené s prírodou a prinášali tak pre hostí pokojnú oázu plnú dobrej atmosféry.

 

Shrekove dobrodružstvo, Londýn

 

Spomedzi všetkých parkov ide o najväčšiu novinku, ktorá bola otvorená len počas tohto leta. Sídli pri rieke Temža a nájdete ju blízko známeho London Eye. V tomto prípade nejde o otvorený park, atrakcia sa nachádza v uzavretej budove, ale deti ju od samého začiatku zbožňujú. Najobľúbenejšou časťou je 4D jazda s oslíkom, ktorý vás vovedie do Shrekovho sveta. Potom budete prechádzať cez jednotlivé lokality, ktoré môžete vidieť aj v kreslenej rozprávke. Deti sa tam môžu stretnúť so všetkými dôležitými postavami a zažiť s nimi zaujímavé dobrodružstvá a súťaže.

 

Family park, Neusiedlersee, Rakúsko

 

Jeden zo zaujímavých detských parkov sa nachádza iba hodinu cesty zo Slovenska. Ide o Family park pri Neusiedlersee, ktorý ponúka hneď niekoľko zaujímavých atrakcií. V prvom rade ide o viaceré kolotoče, horské dráhy a strašidelné jaskyne. Potom sú tam aj rôzne vodné atrakcie, malá detská ZOO a veľa oddychových zón, ktoré sú určené aj pre dospelých. Jednotlivé časti sú prispôsobené tak, aby si svoje zábavy našli aj dospelí a aby boli niektoré atrakcie vhodné aj pre nich. Park sa nachádza vo veľmi príjemnom prostredí v obklopení krásnej prírody.

 

Legolandy

 

I v tomto prípade ide o rovnaký kult, ako pri Disneylandoch. Vo svete nájdete tiež niekoľko Legolandov, no ten prvý pôvodný sídli v Dánsku. Tentoraz je všetko zamerané na obľúbené stavebnice. Tie vytvárajú malý svet a ukazujú jeho rôzne krásne zákutia. Všetko vyzerá dokonalo a vyžaduje si precízne prevedenie každého detailu. I jednotlivé atrakcie sú vyrobené tak, aby sa sústredili na tieto známe kocky. Aj pre dospelých je potom veľmi náročné neodísť odtiaľ aspoň s jednou škatuľkou obľúbenej stavebnice.

 

Atlantis Paradise Island, Bahamy

 

K obľúbeným parkom u detí patria istotne aj všetky vodné atrakcie. Jedno z najlepších miest pre vodné radovánky tak nájdete na Bahamách. Atlantis Paradise je doslovným rajom, ako to sľubujú aj manažéri. Okolo veľkej vodnej plochy je rozostavaných niekoľko hotelov, aby ste mali vodné radovánky vždy nablízku. Tie sa delia do niekoľkých častí. Veľmi obľúbená je jaskyňa delfínov, kde si môžete zaplávať s týmito obľúbenými zvieratkami. Taktiež sa tam nachádza obrovská pevnosť, pyramída, mnoho toboganov, simulácia divokej rieky, ale aj lezecké steny alebo detský golf.

 

Tivoli Gardens, Kodaň, Dánsko

 

V tomto prípade sa môžu deti zabaviť v druhom najstaršom zábavnom parku na svete. Po prvýkrát bol otvorený v roku 1843. Tivoli Gardens ponúkajú skvelé skĺbenie starých pôvodných parkov so všetkými tými romantickými atrakciami, ktoré sa prelínajú aj s citlivo pridanými novinkami. Nájdete tam rôzne tematické celky, veľmi obľúbené sú najmä adrenalínové kolotoče a horské dráhy. Z typicky detských atrakcií to je čínska časť, kde sa môžete plaviť na malých loďkách.

 

Zdroj/autor: forbes.com, travelchannel.com, babble.com, David

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: David

Hodnotenie článku:
5.0/5 (2 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Sobota, 20. apríl. 2024. Meniny má Marcel.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa