Najkrajšie pláže v lone prírody: Tu zaplesá srdce každého dobrodruha

2016-06-14 00:00:00 |   |    | 

Dovolenku pri mori nerobí úžasnou len krásna piesočná pláž, čistá voda a príjemní ľudia. Ak by ste okolo seba nemali krásnu prírodu, časom by vás tie výhľady a najmä nečinné ležanie na pláži začali nudiť. Preto vždy padne vhod, ak môžete preskúmať aj ďalšie zákutia v okolí. Tieto pláže vám poskytnú oboje - ničím nerušený oddych aj objavovanie panenskej prírody.



 

Pláž Railay, Thajsko

Thajsko ponúka množstvo nádherných pláží. Okolo Railayi je však rozprestretá malá džungľa, ktorá vám dáva pocit, ako keby ste sa na chvíľu stali Robinsonmi. Obvykle tam neputuje ani veľa turistov, pretože táto časť je strážená a má prísne limitovaný počet dovolenkárov. Môžete sa plaviť na loďkách popri ostrove alebo sa vybrať na malú expedíciu a spoznávať rôzne exotické rastlinky. Nemusíte sa obávať nebezpečných živočíchov, je to malá džungľa a nie sú tam divoké tvory.

 

Pláž Bai Dai, Vietnam

Výhodou vietnamskej pláže je, že je od okolitých rezortov oddelená. Do hotelov a k reštauráciám to síce nie je ďaleko, no napriek tomu prináša oddych od všetkého ruchu. Často sa ponúkajú pikniky v tejto lokalite, keď si užijete jedlo len s pár ľuďmi na miestach, kam ostatní nechodia. Po dobrom jedle prichádza čas na prechádzku. Okolo pláží sa nachádzajú menšie kopčeky, ktoré ľahko zdoláte a zároveň sa vám naskytne skvelý pohľad na okolie.

 

Lizard Island, Austrália

Tento ostrov je rozdelený do niekoľkých častí. Najkrajšia z nich sa nazýva Kokosová pláž a ponúka nádherný výhľad, zároveň má aj skvelé lokality pre šnorchlovanie. Tunajšia príroda je takmer nedotknutá. Celé Lizard Islands sú chráneným národným parkom. Časť z nich spadá pod prieskumnú oblasť, v ktorej sa pozorujú najmä vzácne koraly. Pre ostatných je k dispozícii niekoľko príjemných vychádzok do okolia a taktiež sa môžete na loďke presúvať na okolité menšie ostrovčeky, ktoré patria do tejto zostavy.

 

Ružová pláž, Bonaire

Jedinečnosť prírody nespočíva len v množstve zelene, ale aj v nejakej unikátnosti, ktorú nám ponúkne. Ostrov Bonaire sa nachádza v Karibiku v blízkosti Aruby a Curacaa. Jedna z jeho pláží sa volá Ružová a pomenovanie dostala podľa zvláštneho sfarbenia. To získala z drobných úlomkov malých mušličiek, ktoré ju tvoria. I keď leňošenie na nej by nebolo príjemné, stačí si vyjsť na niektorý z malých kopčekov, prejsť sa po pobreží a pokochať sa touto hračkou prírody.

 

Molokai, Havaj

Havaj sa môže pochváliť naozaj luxusnými lokalitami. Jednou z nich je aj Molokai, ktorý ponúka široké spektrum rôznych prírodných krás. Postupne sa od pláže dostanete cez bujnú vegetáciu a exotické rastliny až do menších lesov a nakoniec z vrcholkov hôr uvítate túto nádheru. Ak hľadáte navyše aj tichú a pokojnú pláž, choďte na Kaupoau. Do úzadia ju trochu vytlačil jeden paradox. Oproti ostatným lokalitám sa kvôli tmavému piesku nemôže pochváliť romantickými bielymi plážami. No práve táto jedinečnosť z nej urobila tichú a takmer súkromnú pláž, ktorú vám budú mnohí závidieť.

 

Whitehaven Beach, Austrália

Pripravte sa na perličku. Tento ostrov je úplne odrezaný od sveta. Napriek tomu nejde o súkromný rezort a pokiaľ sa tam doplavíte loďou alebo priletíte helikoptérou, môžete si i vy užiť tento kus raja na zemi. Ojedinelé pláže majú nádherný biely piesok, ktorý už z diaľky pripravuje váš zrak na to, že príde niečo výnimočné. Keď si potom ponoríte bosé nohy do teplého piesku, ani sa vám nebude chcieť posúvať niekde inde. Dajte sa však zlákať aj ďalšími tromfami tohto ostrova, prejdite sa postupne aj lesnými lokalitami a spoznajte naozaj nedotknutú prírodu.

 

Wildcat Beach, Kalifornia

Divoké úseky v kontraste s pokojnými piesočnými plážami ponúkajú skvelé miesto na kalifornskú dovolenku. Na rozdiel od iných lokalít, tam si skôr nájdete časť, kde budete len sami a nebudú vás rušiť iní turisti. Pri tejto pláži sa navyše nachádza aj malý kemping, z ktorého môžete každý deň vyraziť na skúmanie iného kúska Wildcat Beach.

 

Autor: David

 

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: Thinkstock, wikimedia, specialplacesaustralia.com
Zdroj: ako

Hodnotenie článku:
4.0/5 (4 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 19. apríl. 2024. Meniny má Jela.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa