Krásy sveta ako na dlani: Užite si s nami tie najlepšie vyhliadky

2016-06-21 00:00:01 |   |    | 

Pekné vyhliadky patria obvykle k najobľúbenejším atrakciám v jednotlivých destináciách. Zrazu nám ukazujú okolitú krajinu z inej perspektívy a prinútia nás opäť zamyslieť sa nad tým, akí sme oproti prírode maličkí. Aby ste mali vždy takéto miesta pod palcom, predstavíme vám tie najkrajšie vyhliadky v najrôznejších kútoch sveta.



 

Barcelonská katedrála, Barcelona, Španielsko

Obľúbené vyhliadkové miesto sa v španielskom veľkomeste nachádza na vrchu Montjuïc. My vám však prinesieme ďalšiu zaujímavú možnosť, ktorá vám umožní pohľad na centrum z lepšej perspektívy. Nájdite si v gotickej štvrti krásnu Barcelonskú katedrálu.

Zaplaťte si aj výstup na jej strechu a môžete sa kochať pohľadom na historické centrum, perfektne odtiaľ uvidíte aj Sagradu Familiu a z druhej strany máte ako na dlani časť smerujúcu k prístavu.

 

Empire State Building, New York, USA

Denná vyhliadka na New York môže byť pre niekoho nudná. Všade okolo vás sa budú rozprestierať len budovy, čo môže byť nudnejšie ako krásna príroda.

Nechajte si však tieto plány až na večer a hneď zmeníte svoj názor. New York hrajúci tisícami svetiel vyzerá zvodne, hravo a pútavo zároveň. Nočné vyhliadky sú na Empire State Building predávanejšie a vhodnejšie je ich objednávať cez internet.

 

Dachstein, Rakúsko

Tie najkrajšie pohľady sa často naskytnú v pohoriach. Zájdite si do susedného Rakúska a namierte si to priamo do pohoria Dachstein. Ako prvé vás najprv privítajú typické alpské romantické dedinky.

Domácka atmosféra a dobré jedlo v malých rodinných podnikoch bude dobrým štartom pred prichádzajúcimi túrami. A práve z okolitých končiarov sa vám naskytne jeden z najkrajších výhľadov v Rakúsku, keď budete mať okolo seba rozprestreté celé pohorie Dachstein.

 

Lomnický štít, Slovensko

Za horskými výhľadmi nezaostáva ani Slovensko. Stačí sa vyviesť na Lomnický štít a uvidíte nielen celý podtatranský región, ale za dobrého počasia je dokonca dovidieť až do Maďarska. Nádherný pohľad ponúka Lomnický štít aj v čase jesennej inverzie alebo keď je v dolných oblastiach hmla a hore je vám dopriate príjemné slniečko. Vtedy na vás vykuknú iba vrcholky kopcov, ktoré sa ako keby vystrkovali z mäkučkej perinky.

Lístok na Lomnický štít pozostáva z dvoch častí. Najprv sa musíte dostať na Skalnaté pleso a odtiaľ pôjdete ďalšou lanovkou na Lomničák. Hore môžete pobudnúť len 50 minút a potom sa musíte vrátiť späť a uvoľniť miesto ďalšej prehliadke.

 

Paro Taktsang, Bhután

Kláštor postavený v tomto pohorí patrí zároveň k najtichším obývaným lokalitám na svete. Môžete sa tam ponoriť do zvukov prírody a užiť si zrazu nečakané uvoľnenie od audio smogu, ktorý nás prenasleduje na každom kroku.

Z kláštora je navyše nádherný výhľad na celé pohorie. Ak chcete absolvovať náročnejšiu cestu, na ktorej sa vám zároveň naskytne výborný výhľad na túto zaujímavú budovu, vyberte sa po trase, ktorá je určená pre mníchov a znamená zároveň aj väčšiu skúšku na kondičku.

 

Strešný bazén na Marina Bay Sands hoteli, Singapur

Nezabudnuteľný výhľad vám môžu zabezpečiť aj miesta, z ktorých ho budete sledovať. Medzi ne môžeme pokojne zarátať aj bazén na streche singapurského hotela Marina Bay Sands.

Malé kúpalisko je vymyslené tak, že jeho hrany sa končia zarovno strechou. Keď sa opriete o jeho okraj, máte pred sebou len skvelý výhľad na mesto. Exkluzívny nápad, ktorý je prístupný nielen hotelovým hosťom, ale aj ostatným zákazníkom.

 

Katedrála Santa Maria Del Fiore, Florencia, Taliansko

Mesto umelcov a mnohých umeleckých skvostov ponúka ďalšie významné dielo. Tentoraz bolo stvorené architektmi, ktorí pri každej vyhliadke pripravili úžasný pohľad na strechy Florencie. Tie sú pokryté súmerne červenými škridlami a na domčekoch tak vytvárajú rozkošné červené čiapočky.

Jeden z najlepších výhľadov vám ponúka katedrála Santa Maria Del Fiore. Z jej strechy si môžete perfektne pozrieť nielen široké centrum, ale aj niektoré prímestské časti. Stačí mať šťastie na dobré počasie a máte postarané o ďalšie nádherné fotografie.

 

Autor: David

 

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: Thinkstock
Zdroj: ako

Hodnotenie článku:
5.0/5 (4 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 28. marec. 2024. Meniny má Soňa.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa