Skutočné klenoty prírody: TOP 8 najkrajších národných parkov na svete

2016-08-01 00:00:01 |   |    | 

Slovensko sa môže pochváliť viacerými chránenými parkmi, ktoré ponúkajú množstvo turistických možností. Aj preto vyhľadáva množstvo našincov dovolenku práve na miestach s prírodnými krásami. Ak patríte k milovníkom túr aj vy, tieto miesta by ste rozhodne mali poznať.



 

Národný park Yosemite, USA

I keď sa to tak možno na prvý pohľad nezdá, Amerika nám ponúka viacero zaujímavých prírodných lokalít. Národný park Yosemite nájdete v Kalifornii a popri veľkých mestách je tiež jedným zo symbolov tejto krajiny. Ponúka najťažšie turistické chodníky v tejto časti kontinentu - niektoré z nich sú dokonca vhodné len pre profesionálnych lezcov. V okrajových častiach sa však nachádza aj veľa tzv. rodinných zón, kde nájdete skôr prechádzkové chodníky a miesta na občerstvenie.

 

Arenal Volcano Park, Kostarika

Zmes adrenalínu a zimomriavok z nádhernej prírody ponúka národný park v Kostarike. Ten tvoria dažďové pralesy a okrem pravej divočiny tu môžete spoznať aj množstvo exotických rastlín. Najväčšou atrakciou jej sopka, ktorá hrdo tróni rovno uprostred zalesnenej plochy. I keď je aktívna a môžete tam pozorovať bublajúcu lávu, momentálne nie je nebezpečná a môžete ju pokojne navštíviť. Ďalšou obľúbenou atrakciou Arenal Volcano parku sú vodopády, ktoré v niektorých oblastiach dosahujú výšku desiatok metrov.

 

Národný park Banff, Kanada

Kanada je preslávená dobrým prístupom k prírode a uchovaniu neporušených pôvodných lokalít. Nájdete tam viacero pekných parkov, ktorým jasne dominuje Banff. Ten vďaka krásnym scenériám prezývajú aj Švajčiarskom Severnej Ameriky. Najkrajšou časťou je najmä veľké jazero, ktoré ponúka skvelý pohľad s odrazom z okolitých končiarov. Park úžasne pôsobí aj v zimnom období, keď sú síce uzavreté hlavné turistické trasy, ale môžete sa prejsť v nižšie položených lokalitách a vyskúšať si aj niektoré zimné športy.

 

Národný park Etosha, Namíbia

Namíbijský park Etosha patrí k mimoriadne zaujímavým miestam vďaka živočšíchom, ktoré tam žijú. Nájdete tam migrujúce vzácne africké zvery a v prirodzenom prostredí si môžete pozrieť ich boj o život a to, ako sa správajú priamo v prírode. Často tam môžete stretnúť najmä veľké čriedy zebier a výnimkou nie sú ani antilopy, slony alebo levy.

 

Národný park Fuji-Hakone-Izu, Japonsko

Pre Japonsko je hora Fuji najväčším symbolom. Málokto však vie, že okolo Fuji sa rozprestiera rozsiahly národný park, ktorý spája viacero chránených oblastí. Túra na vybrané kopce vám poskytne skvelé vyhliadky až k moru. V parku sa nachádza niekoľko zaujímavých vodopádov, najkrajším z nich je Shiraito.

 

Národný park Krka, Chorvátsko

Ak ste fanúšikom vodopádov, potom vás určite poteší návšteva Národného parku Krka. Chorvátsky krásavec totiž ponúka kúpanie priamo pod slávnymi kaskádovými vodopádmi. V parku sa nachádza niekoľko jednoduchších turistických trás. Zaujímavosťou sú výlety loďou, ktoré organizujú po tunajšej rieke. Obľúbenou časťou je aj dlhý drevený most, ktorý prechádza ponad menšie jazierko a vytvára dojem exotických destinácií.

 

Národný park Fiordland, Nový Zéland

Vytúženým cieľom fanúšikov Pána prsteňov je národný park Fiordland. Úžasná príroda, vysoké pohoria s rozsiahlymi vodnými plochami aj zaujímavé rastlinstvo tu vytvorili dokonalú kulisu známemu príbehu, no zaujmú aj vás. Nachádza sa tam niekoľko fjordov a park je aj obľúbeným miestom pre kajakárov.

 

Autor: David

 

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: Thinkstock
Zdroj: ako

Hodnotenie článku:
4.9/5 (10 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 25. apríl. 2024. Meniny má Marek, Marko, Markus.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa