Aj lacné ubytovanie dokáže ohúriť: Toto sú najzaujímavejšie hostely sveta

2017-04-04 12:00:00 |   |    | 

Každý cestovateľ by mohol rozprávať niekoľko humorných historiek, ktoré zažil v hosteloch. Často ide o lacné zariadenia s nižšou kvalitou služieb, keď sa však dobre vyznáte v širokej ponuke týchto ubytovacích zariadení, môžete si nájsť aj pár exkluzívnych kúskov, ktoré smelo konkurujú drahším hotelom. Tu sú najlepšie z nich.



 

Book & Bed, Tokio, Japonsko

Pobočky tejto malej siete hostelov nájdete v dvoch japonských mestách Tokio a Kyoto. Ich čaro spočíva v spájaní všetkých milovníkov kníh. Spať totiž nebudete v tradičných izbách, ale v malých bunkách, ktoré sú vyrobené pomedzi poličky s knihami. Každý deň si môžete požičať ktorýkoľvek z exemplárov a ak sa vám nechce túlať po meste, máte postarané o program. Výhodou sú tiež stretnutia s ostatnými hosťami, keď môžete kedykoľvek spolu diskutovať o vašej záľube a ocitnete sa tak vo vašom malom raji.

 

B.I.G., Kapské Mesto, Južná Afrika

Takýto luxus by ste asi v hosteli nečakali. K jeho službám patrí bazén, záhrada s exotickými kvetmi, areál na organizovanie barbecue, sauna a navyše jednotlivé izby sú veľké, slnečné a nechýba im ani balkón. Ďalšou veľkou výhodou je priateľská atmosféra, ktorá tam panuje. Majitelia a manažéri si zakladajú na dobrých vzťahoch medzi hosťami, často organizujú spoločné posedenia na terase, nechýbajú ani veľké spoločné večere, keď si jedlo zároveň aj sami pripravia a potešia vás aj rôznymi tematickými party.

 

Kadir`s Tree Houses, Olympos, Turecko

Návrat do detských čas a spojenie s prírodou ponúka netradičný hostel v Turecku. Jeho majiteľ vyrobil vylepšenú verziu domčekov na stromoch, ktoré premenil na samostatné izby. V ponuke majú súkromný apartmán pre dvoch, ale aj viacposteľové domčeky. Vo veľkých izbách zoženiete posteľ dokonca už od 9 eur za noc. Súčasťou komplexu sú taktiež reštaurácia a bar, ktoré sú vytvorené v identickom štýle. Kvôli vynikajúcej polohe na turistiku a splavovanie je hostel vyhľadávaný najmä aktívnymi turistami.

 

Alfama Patio, Lisabon, Portugalsko

Stará elegancia v kombinácii s moderným štýlom vás uvíta v jednom z najkrajších portugalských hostelov. Alfama Patio je známe nielen vďaka originálnej výzdobe a puncu originality, ale najmä vďaka ich úžasnej terase, ktorá sa pre hostí stáva centrom spoločenského života. Z nej máte nádherný výhľad na centrum Lisabonu a dovidieť môžete až k moru. Na tomto mieste si môžete vychutnať aj bohaté raňajky, ktoré si pochvaľujú všetci ubytovaní. Z tejto lokality máte navyše veľmi blízko ku všetkým hlavným pamiatkam a pešo sa dostanete aj do centra Lisabonu.

 

MET A Space Pod, Singapur

Zaujímavé dizajnérske kúsky nájdete aj medzi hostelmi. MET A Space Pod medzi nimi kraľuje vďaka použitiu netradičného futuristického vzhľadu, keď svojim hosťom ponúka ubytovanie v špeciálnych kapsuliach. Tie vyzerajú, ako keby sa nachádzali na vesmírnej lodi a navyše strop je zdobený drobnými žiarovkami, ktoré majú pripomínať hviezdy. Každá kapsula má vo vybavení televízor, sejf a možnosť na nabíjanie elektronických prístrojov. K dispozícii máte neustále otvorený snack bar a veľkú spoločenskú miestnosť v rovnakom štýle.

 

Lavender Circus, Budapešť, Maďarsko

Jednu špecialitku nájdete aj blízko našich hraníc. Butikový hostel Lavencer Circus ponúka iba dvojposteľové izby, ktoré sa rozhodli všetky vyzdobiť do výrazného, miestami možno až gýčového retro štýlu. Každá z izieb má svoju vlastnú výzdobu, pretože jednotlivé vzory sú ručne maľované. Nábytok má historický vzhľad, miestami pripomína návštevu na kaštieli, no všetko je štylizované do pestrých cirkusových farieb. Ako bonus k ubytovaniu ponúkajú v hosteli aj celodenný servis kávy a čaju zadarmo.

 

Jumbo Stay, Štokholm, Švédsko

S netradičným nápadom prišli švédski dizajnéri. Tí chceli dať druhú možnosť na život pre vyradené lietadlá, v ktorých vyrobili jeden z najluxusnejších hostelov na svete. Moderné zariadenie zanechalo niektoré časti v pôvodnom charaktere, keď si môžete oddýchnuť na chodbičke alebo v obývačke so sedadlami z lietadla. V hosteli ponúkajú dokopy 33 izieb, najdrahšie sú malé apartmány umiestnené v kokpite, ktoré pre dvojicu vyjdú na jednu noc až takmer 200 eur. S podobnými službami je to však najlacnejšie ubytovanie tohto druhu v meste. Ubytovanie sa nachádza hodinu cesty mestskou dopravou od centra Štokholmu.

 

Autor: David

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: Facebook, Instagram
Zdroj: david / ako

Hodnotenie článku:
3.9/5 (7 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 29. marec. 2024. Meniny má Miroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa