Top moria aj jazerá: 7 najlepších miest sveta pre milovníkov plávania

2017-07-04 00:00:00 |   |    | 

Aktívnu dovolenku si každý predstavuje inak. Niekto potrebuje po celý čas behať či bicyklovať, iný chce spoznávať novú kultúru a navštíviť čo najviac pamiatok a potom sú tu aj ľudia, ktorí chcú celý čas stráviť pri vode, aby si mohli do sýtosti užiť plávanie. Netreba pritom zostávať len pri mori, na zoznam tých najlepších miest sa dostalo aj zopár jazier.



 

Kalifornský polostrov, Mexiko

Mexiko ponúka mnoho skvelých lokalít na plávanie. Kalifornský polostrov je však preferovaný hneď z niekoľkých dôvodov. Voda v tejto lokalite je veľmi príjemná a jej teplota sa drží okolo 27 stupňov. Pláže sú nádherné s teplým žltým pieskom a okolitá príroda je vo veľmi dobrom stave.

K tomu všetkému ponúkajú domáci ako bonus navyše možnosť kempovania s plávaním. Na špeciálnej dovolenke vás prevedú po celom polostrove. Postupne budete stanovať na viacerých miestach, všade si vyskúšate plávanie a tunajšie pláže a potom sa presuniete do ďalšej zaujímavej lokality.

 

Kréta, Grécko

Plavci milujú aj grécke ostrovy. Medzi nimi vyniká najmä Kréta, ktorá ponúka viacero malých dediniek s plážami, kde nájdu viac súkromia. Ak sa pozrieme na špeciálne programy pre plavcov, v tom prípade vás musí už na prvý pohľad zaujať morské safari, ktoré je navyše spojené aj s prehliadkou pár pamiatok v okolí. Tentoraz sa budete plaviť na lodi a počas vašej dovolenky vám predstavia niekoľko výborných miest na plávanie. To je zároveň veľkou výhodou, keďže nie ste pripútaní len na jednu lokalitu a lepšie si užijete celý ostrov.

 

Jazero Orta, Taliansko

Plávanie sa však nemusí spájať vždy iba s dovolenkou pri mori. Aj jazerá vám dokážu ponúknuť výborné miesta pre vašu záľubu a navyše tam nestretnete až tak veľa turistov. V Taliansku je mnoho miest, kde môžete spojiť plávanie aj s iným typom výletov. Napríklad jazero Orta sa nachádza v blízkosti hôr a navyše sa v jeho okolí ako i na centrálnom ostrove nachádza množstvo zaujímavých pamiatok. V tomto prípade je nutné zvážiť iba jednu nevýhodu. Voda v jazerách nebýva až tak teplá a potrebujete naozaj horúce leto, aby vaše voľno vyšlo podľa vašich predstáv.

 

Polostrov Musandam, Omán

Omán si predstavujeme ako exotickú krajinu, kde si pokojne oddýchneme pri mori s chladným drinkom v ruke. Málokto však vie o tom, že i v tejto krajine nájdete fjordy, ktoré sú typické napríklad pre Nórsko. Najviac sa ich nachádza pri polostrove Musandam, kam často putujú výletné lode z väčších hotelových rezortov. Nádherná príroda, čistá voda a stále príjemné počasie poskytuje vášmu obľúbenému športu vynikajúce podmienky. Taktiež sa môžete tešiť na také príjemné prekvapenia ako je napríklad pozorovanie delfínov a šnorchlovanie.

 

Severný Wales, Veľká Británia

Niektorí plavci uprednostňujú divočinu a čo najprirodzenejšie podmienky. Pokojné jazero alebo priezračné more im nič nehovoria. Títo dovolenkári by mali zájsť kamkoľvek do severnej časti Walesu. Najmä menšie jazerá, ktoré sa vám podarí pohodlne preplávať po celej dĺžke, ponúkajú dostatok súkromia a aj dokonalé prepojenie s okolitou prírodou. Z hľadiska nákladov v tomto prípade ide o jednu z prístupnejších dovoleniek, ktorú si môžete dopriať i počas kratších víkendových pobytov. Opäť však musíte zvážiť možnosť chladnejšej vody.

 

Kotor, Čierna Hora

Možno ste si už vyskúšali plávanie na rôznych miestach, ale Kotor v Čiernej Hore pre vás pripravil niečo špeciálne. Celý región je UNESCO chránenou oblasťou. Voda je nádherne azúrová a navyše na pozadí sa vyníma pohorie, ktoré akoby dodávalo celému pobrežiu viac súkromia a zároveň ho aj chránilo svojim objatím. Najväčším prekvapením pre plavcov je neďaleká Modrá jaskyňa, ktorá sa nachádza priamo na mori. Práve vďaka odrazom z vody získavajú jej steny odtiene modrej a tyrkysovej farby. Do jaskyne sa dostanete na malej lodi a pokojne tam môžete stráviť celý deň plávaním a oddychovaním na skalách.

 

Maledivy

Dovolenkový raj je úžasným miestom aj pre všetkých plavcov. Vďaka priezračnej vode máte vynikajúci pohľad pod hladinu a môžete vidieť všetky tie nádherné rybky, ktoré plávajú spoločne s vami. Taktiež tam nájdete niekoľko menších ostrovov, kde sú síce drahšie dovolenky, no ponúkajú pre všetkých hostí osobitné súkromné pláže. Pri vašej záľube vás tak nebude nikto rušiť a vy môžete pokojne odhaľovať krásy celého pobrežia.

 

Autor: David

 

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: Thinkstock
Zdroj: david / ako

Hodnotenie článku:
4.0/5 (5 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 28. marec. 2024. Meniny má Soňa.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa