Virtuálny svet 2017: Toto sú najpopulárnejšie mestá na Instagrame

2017-12-29 12:00:00 |   |    | 

Virtuálny svet sa stal bežnou súčasťou nášho života a dianie v ňom je významným zrkadlom doby. Veľký vplyv má v tejto oblasti aj Instagram s takmer miliardou užívateľov. Ten na sklonku roka zverejnil zoznam miest, ktoré boli v príspevkoch označené najčastejšie.



 

New York, Moskva a Londýn sú tromi svetovými mestami, ktoré v roku 2017 najčastejšie tagovali vo svojich príspevkoch používatelia Instagramu. V prvej desiatke miest, ktorú táto služba tradične zverejňuje ku koncu roka, majú Spojené štáty aj Rusko ešte po jednom meste - šieste je Los Angeles a siedmy Petrohrad. Európa s výnimkou európskej časti Ruska je reprezentovaná spolu štyrmi mestami.

Sklamaním je Ázia a Južná Amerika, ktoré v prvej desiatke zastupuje len  Sao Paolo a Jakarta. Treba však podotknúť, že Instagram je napríklad v Číne zablokovaný a s výnimkou Brazílie nemá na týchto svetadieloch takú popularitu ako inde.

Oproti minuloročnému rebríčku nastali iba drobné zmeny, pričom tou asi najzásadnejšou je, že Moskva zosadila z druhého miesta Londýn. Minuloročné číslo osem, brazílske Rio de Janeiro, ktoré hostilo olympiádu, tento rok z desiatky vypadlo, Brazília však má stále na štvrtom mieste Sao Paulo. Nováčikom v desiatke najčastejšie tagovaných miest na Instagrame je španielska Barcelona, ktorá sa prebojovala na posledné desiate miesto.

Najčastejšie tagovaným miestam tento rok dominuje kalifornský Disneyland, na druhom mieste je newyorské Times Square a na treťom newyorský Central Park.

 

Desať najčastejšie tagovaných miest na Instagrame za rok 2017:

 

10. Barcelona, Španielsko

 

9. Istanbul, Turecko

 

8. Jakarta, Indonézia

 

7. Petrohrad, Rusko

 

6. Los Angeles, USA

 

5. Paríž, Francúzsko

 

4. Sao Paulo, Brazília

 

3. Londýn, Veľká Británia

 

2. Moskva, Rusko

 

1. New York, USA

 

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: Thinkstock
Zdroj: SITA, ako

Hodnotenie článku:
5.0/5 (1 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 25. apríl. 2024. Meniny má Marek, Marko, Markus.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa