10 najžiadanejších ubytovaní na Airbnb

2018-10-04 00:00:01 |   |    | 

Spoločnosť Airbnb oslávila tento rok 10. výročie fungovania a pri tejto príležitosti zverejnila rebríček desiatich najžiadanejších ubytovaní v ich systéme. Vďaka tejto službe získali cestovatelia možnosť zaobstarať si nocľah na skutočne zaujímavých miestach. Často za veľmi prijateľnú cenu sa môžete ubytovať v ekologických domčekoch, historických budovách, ale aj stavbách, ktoré vyzerajú ako vystrihnuté z futuristického sveta.



 

1. I Sette Coni – Trullo Edera, Ostuni, Taliansko

Vo wishlistoch užívateľov služby Airbnb sa najčastejšie nachádzalo ubytovanie v charakteristickom domčeku trullo. Ide o typické malé okrúhle obydlia bielej farby, ktoré majú kužeľovitú strechu. Postavené sú z kameňa a nachádzajú sa len v oblasti talianskej Apúlie. Bonusom tohto ubytovania v Ostuni je nádherný výhľad, ktorý budete mať na celé okolie. Nachádza sa totiž na jednom z tunajších kopcov. Zážitok z pobytu umocňuje aj rustikálne zariadenie trulla. Hostia majú k dispozícii aj malú terasu s vonkajším grilom.

 

2. Jaskynný dom Hector, Santorini, Grécko

Už pri príchode k ostrovu Santorini vás zaujmú malé domčeky, ktoré sú postavené nad útesmi a ich biele fasády vytvárajú príjemný kontrast k sýtomodrej farbe mora. Svetlý biely odtieň sa prelína aj zariadením elegantného jaskynného domu Hector. Ten bol z časti vytesaný priamo do útesov, vďaka čomu ponúka počas horúceho leta príjemné chladné prostredie. Ľudia ho milujú najmä kvôli terase s úžasným výhľadom na more, kde sa nachádza malé posedenie a vírivka.

 

3. Farma Cabana, Armenia, Kolumbia

Toto bývanie ponúka priame prepojenie s exotickou prírodou. Nachádza sa v oblasti, v ktorej sa domáci obyvatelia venujú produkovaniu kávy. Farma Cabana, ktorej je táto bambusová chatka súčasťou, sa však zaoberá najmä pestovaním ovocia a zeleniny. Ako bonus k ubytovaniu preto ponúkajú pravidelnú dávku čerstvých plodov, z ktorých si môžete pripraviť šaláty alebo niečo uvariť. Hlavnú časť bývania tvorí veľká spálňa s posedením, z ktorej máte výhľad na okolitú prírodu. Chatka je menšia, určená je len pre dve osoby, ale spĺňa všetky parametre ekologického bývania.

 

4. Ekologický bambusový dom, Bali

Na podobnom princípe funguje aj malý ekologický kemp v Bali. Jedna z rodín vytvorila tri štýlové chatky z bambusu, ktoré zasadili do nádhernej prírody priamo pri rieke. Hlavným bonusom je úžasný pokoj a ticho, ktoré ponúkajú na meditáciu a oddych od rušného spôsobu života. Najbližšia dedina, v ktorej si môžete nakúpiť potraviny, je vzdialená pol kilometra. Aj susedné chatky sú rozmiestnené tak, aby sa návštevníci nijako nerušili. Štýlové dizajnové bývanie navyše poteší všetkých milovníkov modernej čistej architektúry.

 

5. Kamenná vila, Kréta, Grécko

Mnohých cestovateľov láka pozrieť sa na to, ako žili ľudia na počiatku stvorenia sveta. Keďže ich hlavné príbytky vtedy tvorili jaskyne, často vyhľadávajú netradičné bývanie v rovnakých priestoroch. Kamenná vila na Kréte má formu väčšieho štúdia s kuchyňou. Ubytovať sa tam môžu dvaja hostia, ktorí majú k dispozícii aj terasu s peknou vyhliadkou. Podľa informácií majiteľov boli tieto priestory využívané kedysi dávno na bývanie, neskôr tam mali hospodárske miestnosti a následne ich zrenovovali do súčasnej podoby.

 

6. Tropický domček na strome, Fern Forest, Havaj

Kto by sa nechcel vrátiť do detstva a aspoň na chvíľku sa nasťahovať do krásneho domčeka na strome? Na Havaji vám ho ponúkajú v luxusnom prevedení s pár vychytávkami navyše. Postavený je uprostred lesa Fern, takže vás úplne prepojí s okolitou prírodou. V spálni sú veľké sklenené okná, z ktorých sa môžete hneď po prebudení kochať krásou okolo vás. Fantastickou vecou je tiež hojdacia posteľ, ktorá sa nachádza pod domom a výborná je na krátke leňošenie počas dňa.

 

7. Ekologická chatka, Bali

I keď ekologická dedinka v Bali ponúka veľmi skromné ubytovanie, i tak patrí k top ponukám na Airbnb. Na siedme miesto ich vynieslo najmä rešpektovanie okolitej prírody a snaha ponúknuť hosťom čo najviac súkromia a pokojné prostredie na relax. Bývanie poskytujú v niekoľkých chatkách, ktoré vyzerajú ako otvorené košíky. Tie sa nachádzajú uprostred ryžových polí. V prípade záujmu ponúkajú stravovanie, ktoré je k dispozícii v budove v centre tohto netradičného komplexu.

 

8. It House, údolie Yucca, Kalifornia, USA

Čistý moderný dizajn a ticho okolitej púšte. To sú najväčšie tromfy netradičného It House, ktorý je postavený len zo skla. Všetko je prispôsobené tak, aby ste mali počas dňa pocit otvoreného konceptu, akoby ste boli priamo súčasťou tejto divočiny, a aby ste tam v noci mohli pozorovať nádhernú nočnú oblohu.

 

9. Útulný palác, Maroko

Pokiaľ vás lákajú exotickejšie kultúry a navyše sa vám páči atmosféra komnát arabských zámkov, istotne vás uchváti bývanie v marockom B&B. Ich najhonosnejšiu izbu nazvali útulným palácom. Má bohaté zdobenie a prispôsobená je tak, aby síce hostia získali plný komfort, ale zároveň mali pocit súkromia a luxusu, ktorý si mohli v minulosti užívať miestni šľachtici. Podľa hodnotení hostí je toto ubytovanie ešte krajšie ako na fotografiách a má neopakovateľnú atmosféru.

 

10. Pobrežná vila, Kotor, Čierna Hora

Toto bývanie víťazí u turistov najmä kvôli fantastickej polohe. Desiatku ponúk, ktoré sa najčastejšie nachádzajú vo wishlistoch hostí Airbnb, uzatvára vila, ktorá je postavená pri pobreží Čiernej Hory. Situovaná je v Kotorskej boke a z terasy ponúka nádherný výhľad na celé okolie. Interiér je jednoduchý, ale funkčný. V jej blízkosti sa nachádza viacero atrakcií, takže turisti to nemajú ďaleko ani k najväčším zaujímavostiam tohto regiónu.

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: Airbnb
Zdroj: David

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 19. apríl. 2024. Meniny má Jela.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa