Zbierka vlasov, tisíce žuvačiek aj potkaní chrám: Toto sú najbizarnejšie atrakcie sveta

2019-01-17 00:00:01 |   |    | 

Skúsení cestovatelia začínajú časom vyhľadávať pamiatky a atrakcie, ktoré sa nejakým spôsobom vymykajú štandardu. Pri týchto bizarnostiach by si istotne každý prišiel na svoje. Zatiaľ čo niektoré predstavujú príjemné prekvapenia, na iné potrebujete určitú dávku guráže. Toto sú tie najbizarnejšie atrakcie na svete.



 

Kúpeľný rezort Yunessum, Japonsko

Kto by si nechcel oddýchnuť po náročnom dni v nejakých kúpeľoch. Každému istotne padne vhod, keď si môže len tak poležať vo vani alebo jazierku s horúcou vodou a nemusí sa naháňať za ďalším bodom vo vašom nabitom programe. No ak ani v tomto prípade nechcete ísť len do obyčajných kúpeľov alebo wellness centra, potom by ste si mali naplánovať dovolenku v Japonsku, kde navštívite rezort Yunessum. Ten snúbi prepojenie krásnej prírody a kúpeľnej tradície. K tomu navyše pridávajú ako bonus viaceré netradičné procedúry. U nich sa totiž neokúpete len v termálnej vode, ale na výber máte aj očistné kúpanie v saké, víne alebo v zelenom čaji.

 

Ostrov bábik, Mexiko

Návšteva ostrova Munecas si vyžaduje skutočne pevné nervy. V opustených lesných oblastiach sú totiž na stromoch rozvešané umelé bábiky, ktoré časom nadobudli desivú patinu. Tie tam rozvešali pred mnohými rokmi, keď sa na rovnakom mieste stratilo malé dievčatko. Tunajší obyvatelia verili, že keď skopírujú pózy, aké robievajú živé bábätká, tak sa jej duch upokojí a nebude ich strašiť. Bábiky však vyzerajú strašidelne a vyvolávajú vo vás väčšie obavy ako možné stretnutie s nejakou mŕtvou dušou.

 

Žuvačková aleja, San Luis Obispo, USA

Počas cestovania môžete zapojiť aj svoju kreatívnu stránku. Stačí len málo na to, aby ste sa svojim podielom zapojili do vytvárania nezvyčajného umeleckého diela. Žuvačkovú aleju v Kalifornii začali vytvárať v sedemdesiatych rokoch. Keď už bola stena pokrytá veľkým množstvom takejto pre niekoho nevítanej ozdoby, rozhodli sa v tom pokračovať a vytvorili z nej nezvyčajnú atrakciu. Postupne začali pokrývať stále novú plochu a vytvorili tak celú žuvačkovú ulicu. Dokonca každý návštevník tam môže pridať svoj kúsok a vďaka tomu sa stále mení jej charakter a vzhľad.

 

Avanosské vlasové múzeum, Turecko

Múzeum v Kapadokii ašpiruje na cenu tej najbizarnejšej atrakcie. Na jeho začiatku stojí príbeh miestneho hrnčiara, ktorý ťažko znášal odlúčenie od svojej dobrej priateľky. Keď mala navždy odísť, poprosil ju o niečo, čo by mu zostalo na pamiatku. Ona mu darovala kúsok svojich vlasov, ktoré od roku 1979 odštartovali túto kurióznu zbierku ženských lokní. V súčasnosti sa tam nachádza viac ako 16 000 exemplárov, ktoré pokrývajú steny malej jaskyne. Návšteva tohto múzea v sebe ukrýva malú nevýhodu. Každú návštevníčku totiž na konci prehliadky požiadajú, aby im do zbierky zanechala aj kúsok jej vlasov, čo pravdaže nie je pre všetky príjemnou správou.

 

Chrám Karni Mata, India

Táto pamiatka nie je vhodná pre ľudí, ktorí majú fóbiu z myší a potkanov. Chrám Karni Mata je totiž zasvätený práve hlodavcom. Všetky priestory vzdávajú poctu bohovi Karni, ktorý prikladal týmto zvieratám zvláštnu schopnosť. Podľa neho sa duše jeho príbuzných reinkarnovali do potkanov, a preto sa stali pre neho posvätné. Malé myši sa môžu voľne pohybovať po celom komplexe a navyše im na viacerých miestach pripravujú misky s jedlom. Domáci obyvatelia veria, že im pomáhajú chrániť celý chrám a navyše sa s nimi zúčastňujú aj na jednotlivých obradoch.

 

Kapucínske katakomby, Palermo, Taliansko

Odpudzujúco pôsobí tiež podzemné múzeum v Palerme. Kapucínski mnísi začali v minulosti využívať tieto katakomby ako pohrebisko. Mŕtvoly však nepochovávali v truhlách, ale urobili z nich múmie, ktoré ponechali oblečené v pôvodných šatách. Z niektorých z nich zostali už len kostry a tieto pozostatky rozložili po celom podzemí. Navyše pár z nich dali do rôznych póz, ktoré mali kopírovať ich obľúbenú činnosť alebo upozorňovali na nejaké časti svätého písma. Dokopy sa v podzemí nachádza až 8000 ľudských pozostatkov, ktoré vám už pri prvých krokoch vlejú do žíl nepríjemný pocit.

 

Parížske múzeum kanálov, Francúzsko

V podzemí francúzskej metropoly sa nachádzajú desiatky kilometrov kanálov. V minulosti zvykli Parížania hovoriť, že tam existoval ďalší tajný svet, ktorý svoju trpkú tvár ukrýval pred životom v uliciach tohto mesta. V súčasnosti sprístupnili len malú časť tejto tajuplnej spleti chodieb. Tá ALE prináša poznatky o iných dejinách Paríža, o ktorých sa často dostanú na verejnosť len chabé informácie. Navyše sa aj vy môžete pozrieť do priestorov, ktoré kedysi zaujímali francúzskych velikánov z umeleckého sveta a svojou temnosťou boli pre nich podnetnou inšpiráciou pre ich diela.

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: David

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Sobota, 20. apríl. 2024. Meniny má Marcel.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa