Iglu, rumunský koč či maják – to najbizarnejšie, čo nájdete na Airbnb

2019-02-08 00:00:01 |   |    | 

Súkromné ubytovanie cez Airbnb ľudia milujú nielen kvôli skvelým lokalitám, kde sa vďaka nemu dostanú, ale aj pre unikátne kuriozity, ktoré v hoteloch v žiadnom prípade nezažijú. Nocľah tak môžete stráviť napríklad v Aladinovej jaskyni alebo v mongolskom stane, ktorý je vôbec najodľahlejším ubytované, aké Airbnb ponúka.



 

Vigvamy, Gurvansaikhan, Mongolsko

Moderná doba už zasiahla aj tie kmene, ktoré sa snažia žiť pôvodným spôsobom ich predkov a sú izolované ďaleko od veľkých miest. V severnej časti Mongolska sa môžete napríklad ubytovať v typickom vigvame, v ktorom si vyskúšate originálny spôsob života blízky tejto národnosti. Zatiaľ čo vaši hostitelia bývajú vo vlastných stanoch hneď v susedstve, vy budete mať svoj vlastný súkromný príbytok určený pre štyroch nocľažníkov. Počas celého pobytu budete s nimi v kontakte a pôjdete si spoločne zaobstarať obživu, zavedú vás do okolitej tajgy a povozia vás na soboch. Originálny zážitok, ktorý vám poskytne len pár ubytovaní v súkromí.

 

Iglu, Pelkosenniemi, Laponsko

Malý rodinný podnik v Laponsku ponúka okrem klasického nocľahu aj bývanie v iglu. To pripravujú pre hostí každú zimu. Ešte pred prijatím objednávky dostanete upozornenie, že nejde o žiadnu napodobeninu a reálne budete spať v domčeku zo snehu. Preto si musíte doniesť termo bielizeň, teplé oblečenie a špeciálny spací vak do mínusových teplôt. Pokiaľ by vám bolo napriek tomu veľmi zima, kedykoľvek počas noci sa môžete presunúť ku ním do tepla. Bonusom je nádherná polárna žiara, ktorú tam vidno takmer počas každej noci.

 

Apartmán inšpirovaný Gaudím a Dalím, Skopje, Macedónsko

Čo získate, keď spojíte inšpiráciu dvoma veľkými umelcami? Podľa niektorých zmes gýču, podľa iných majstrovské umenie prezentované v jednom z najluxusnejších apartmánov v Skopje. Súkromné poschodie v obytnom dome s privátnym výťahom a vstupom, na mieru vyrobený nábytok a k tomu avantgardné bývanie v štýle Antoniho Gaudího a Salvadora Dalího. To všetko získate už za menej ako 50 eur na noc pre dve osoby. Milovníci umenia budú tento poschodový byt zbožňovať. Každý kút im pripraví nové prekvapenie a prezentuje im nejaké zaujímavé dielo.

 

Cigánsky koč, Helston, Anglicko

Anglický vidiek má osobité čaro. Môžete v ňom nájsť tradičné bývanie, ale aj originálne prvky, ktoré vám predstavia cudzie národnosti. Jednou z kuriozít je cigánsky koč, ktorý nadväzuje na pôvodnú rumunskú kultúru. Je krásne farebný a interiér je vymaľovaný ľudovými vzormi. Pokiaľ by sa vám nechcelo nocovať v roztomilej malej maringotke, väčšie pohodlie budete mať v susednom záhradnom domčeku, ktorý je súčasťou bývania. Ten má jednu stenu celú sklenenú a opticky tak celú miestnosť zväčšuje. Všetko je zariadené v príjemnom vidieckom štýle, ktorý vás lepšie prepája s prírodou.

 

Mužská jaskyňa v letiskovom hangári, Geneva, Florida, USA

Američan Dan prevádzkoval so svojou rodinou malý súkromný hangár pre lietadlá a staré autá, ktoré má v zbierke. Pri ňom si vybudoval malú súkromnú jaskyňu, v ktorej si užíval pokoj a odstrihol sa od starostí. Toto bývanie má všetky vychytávky, po ktorých by túžil nejeden muž. Časom sa rozhodol, že by sa o túto perlu chcel podeliť aj s ostatnými chlapmi, ktorí by si aspoň na chvíľku užili všetky jeho výhody. Svoju skrýšu zakomponovanú do hangára preto ponúkol cez Airbnb a stal sa hneď hitom v tejto často Floridy.

 

Maják, Wicklow, Írsko

Pobrežné majáky vždy pôsobili tajomne a lákali ľudí, ktorí tam nemohli pracovať. V súčasnosti už len minimum z nich plní pôvodné účely. Ostatné sa dostali do súkromného vlastníctva majiteľov, ktorí si tam vytvorili originálne domovy alebo ich ponúkajú na prenájom pre dovolenkárov. Jeden z nich nájdete na pobreží Írskeho mora v krásnom kraji Wicklow. Dostatočne ďaleko od rušného života a s nádherným výhľadom na prírodu v okolí si vychutnáte dovolenku v bývaní na piatich poschodiach s dvoma spálňami, obývačkou, originálnou kuchyňou a posedením.

 

Romantická chatka, Trieblach, Rakúsko

Príjemnú chatku na samote nájdete aj v krásnej prírode v Rakúsku. Od svojich majiteľov dostala pomenovanie Carinthia a štylizovali ju do pôvodného vidieckeho štýlu bývania. Postavili ju v krásnej lokalite pri rieke, kde budete oddychovať ďaleko od ľudí. Skladá sa zo spodnej spoločenskej časti, ktorá je zariadená dobovým nábytkom. Spálňa a kúpeľňa snúbia pohodlie moderného bývania a útulnosť pôvodného zariadenia. Ráno sa zobudíte a hneď sa môžete pokochať výhľadom z balkóna plného voňavých kvetín.

 

Aladinova jaskyňa, Rheinfelden, Nemecko

Majiteľ tohto bytu miluje ázijskú kultúru a všetko, čo mu pripomína rozprávkový svet bájneho Aladina. Vytvoril si tak pre seba útulné bývanie, ktoré na každom kroku dýcha luxusom. Posteľ je situovaná uprostred miestnosti s nádherným výhľadom na rieku. Všade okolo sa nachádza nábytok zdobený zlatou a červenou farbou. Pokiaľ máte záujem, môžete využiť aj priľahlú záhradu s vírivkou a bazénom.

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: Airbnb
Zdroj: David

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 25. apríl. 2024. Meniny má Marek, Marko, Markus.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa