Jediná noc v cene bytu: Vitajte v najdrahšom apartmáne na svete

2019-02-27 00:00:00 |   |    | 

Vyše 65 tisíc eur - to je suma, za ktorú si na Slovensku môžete kúpiť byt, dom alebo v niektorých lokalitách dokonca aj dva. V newyorskom hoteli The Mark si toľko pýtajú za jedinú noc v apartmáne. Hoci je táto suma vôbec najvyššia na svete, stále sa nájdu ľudia, ktorí ju neváhajú zaplatiť. A dokonca tvrdia, že to rozhodne stojí za to.



 

Hotel The Mark na newyorsom Manhattane je momentálne zrejme najslávnejším ubytovacím zariadením na svete. Vďačiť za to môže vojvodkyni Meghan Markle, ktorá minulý týždeň v tunajšom apartmáne usporiadala s kamarátkami tzv. baby shower, teda oslavu pred narodením dieťatka. Za jedinú noc tam zaplatila 75 tisíc dolárov, teda približne 66 tisíc eur.

Apartmán The Grand Penthouse, ktorý prezentujú ako „Zámok na oblohe,“ je nielen najdrahším, ale najväčším. Na ploche 929 metrov štvorcových v ňom majú hostia k dispozícii 5 dvojposteľových spální, 6 kúpeľní, knižnicu, átrium s presklenou strechou aj jedáleň pre 12 ľudí. Len o pár miest menej má gaučové sedenie na rozľahlej terase s panoramatickým výhľadom na siluetu New Yorku a neďaleký Central Park.

O jedlo sa väčšine hostí stará vlastný kuchár. Ten má v apartmáne k dispozícii rozľahlú kuchyňu, kde môže variť pokojne aj na menší bál - obývacia izba s 8-metrovým stropom a veľkými oknami sa dá využiť aj ako tanečná sála. Nachádza sa v nej jeden zo štyroch kozubov aj bar. Podobne ako ostatné priestory apartmánu a celého hotela, aj tu sa o nábytok na mieru postaral legendárny dizajnér Jacques Grange.

Francúz, ktorý pracoval pre značky ako Yves Saint Laurent, Karl Lagerfeld či Valentino, sa tu k slovu dostal v rokoch 2006 až 2009, kedy prechádzala ikonická manhattanská budova rozsiahlou rekonštrukciou. Tá sa historického exteriéru z roku 1927 nedotkla, celé vnútorné zariadenie však bolo nahradené a práve vtedy bol na 16. a 17. poschodí vytvorený aj spomínaný apartmán.

Na krátkodobý prenájom ho pritom ponúkajú relatívne krátko, hneď po ukončení renovácie ho začal jeden z majetných hostí využívať ako stále bývanie svojej rodiny. Odkedy sa však otvoril aj „širokej verejnosti“ s poriadne tučnou peňaženkou, privítal už niekoľko hláv štátov, bohatých podnikateľov aj celebrít.

Tí sú na „drobnosti“ ako 24-hodinový hotelový servis, čerstvé kvety v každej miestnosti či drahé víno a bonbóny už zvyknutí. Tu ale dostanú skutočne prvotriednu starostlivosť. Tá zahŕňa napríklad papučky v cene 700 dolárov s vlastným menom, jedlo pripravené v ktorúkoľvek dennú či nočnú hodinu michelinovským kuchárom alebo aj nepretržitý vstup do neďalekého luxusného obchodného domu Bergdord Gooman.

Zabudnúť nesmieme ani na dopravu limuzínou Mercedes-Maybach alebo Bentley či 20-metrovú plachetnicu. Za dve hodiny jej prenájmu zaplatia štandardní hoteloví hostia 5000 dolárov plus 165 dolárov za každú osobu, milovník moreplavby, ktorý si rezervuje najväčší apartmán, ju ale môže dostať zdarma. Podobne ako sa zas milovník astronómie môže tešiť na teleskop na terase. Tu skrátka spravia všetko preto, aby bolo o vzácneho hosťa vo všetkých smeroch skutočne perfektne postarané.

Suma za prenájom je síce skutočne astronomická, majitelia hotela sa ale aj tak nesťažujú. Obsadenosť penthousu sa pohybuje okolo 50 percent a čo je ešte dôležitejšie – najdrahší apartmán na svete je skvelou reklamou pre hotel a láka doň aj tých, ktorí si predsa len všetko dovoliť nemôžu.

 

Zdieľať článok na Facebooku


Foto: The Mark
Zdroj: ako

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 19. apríl. 2024. Meniny má Jela.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa