Pozrite sa na svet z vtáčej perspektívy: Toto sú najlepšie helikoptérové výlety

2019-08-02 00:00:01 |   |    | 

Výlety helikoptérou nepatria k najlacnejším. No ak máte nejakú obľúbenú destináciu, tak si po niekoľkých návštevách doprajte aj tento luxusný bonus. Práve z takéhoto pohľadu odhalíte nielen prírodné krásy v okolí, ale aj zaujímavú architektúru miest.



 

Viktóriine vodopády

Nádherný pohľad vám počas helikoptérovej tour ponúknu aj Niagarské vodopády. Lenže okolo Viktóriiných máte podstatne krajšiu prírodu, takže sa môžete tešiť na intenzívnejší zážitok. Skúsení cestovatelia odporúčajú pozrieť si túto atrakciu z troch perspektív. Najprv si zájdite na tradičnú turistickú trasu s vyhliadkovými plošinami, z ktorých si ich môžete pozrieť z takéhoto odstupu. Potom si zájdite práve na helikoptérový výlet, ktorý vám ukáže celé okolie vodopádov a v období migrácie odtiaľ uvidíte aj stáda divokých zvierat. Potom sa vráťte späť a príďte do najbližšieho kontaktu s Viktóriinymi vodopádmi, keď sa k nim vyberiete na vyhliadkovej lodi. Spojením týchto troch zážitkov si naplno uvedomíte ich majestátnosť.

 

Havajské ostrovy

Počas tohto výletu taktiež oceníte krásu prírodnej rozmanitosti. Havajské ostrovy ponúkajú niekoľko helikoptérových tour, ktoré vás zavedú do rôznych končín. Veľmi zaujímavé je najmä pobrežie s vysokými končiarmi, ktoré naplno odhaľuje čaro tunajších národných parkov. Pozrite sa napríklad do údolia Kalalau, obzrite si tiež vodopády a nevynechajte ani stále aktívne vulkány, ktoré poznačili životné prostredie v okolí. Veľmi obľúbená trasa vedie ponad plantáže s ananásmi, ktoré vyzerajú ešte krajšie počas západu slnka. Skombinujte možnosť vyhliadkového letu nad viacerými ostrovmi, pretože príroda v jednotlivých lokalitách je odlišná a ponúkne vám viac zaujímavých pohľadov.

 

Barcelona

Na katalánskej metropole najlepšie uvidíte, ako dokáže spolupráca skúsených odborníkov priniesť oku lahodiacu architektúru, ktorá vynikne najmä z tejto perspektívy. Jednotlivé ulice rozdeľujú centrum Barcelony do presných štvorcových blokov a malých štvrtí, ktoré vkusne prepojili staré obydlia spolu so záhradami, parkmi a inou zeleňou pri pobreží. Odtiaľ nádherne vynikne aj monumentálna stavba Sagrada Familia. Uvidíte tiež hrdo týčiaci sa vrch Montjuic a tromf v podobe zábavného parku Tibidabo so sochou Krista a krásnym kostolom. Naspäť sa už opäť dostanete k prístavu, kde máte výhľad na veľkú časť pobrežia aj na historické centrum.

 

Santorini

Grécko ponúka z hľadiska helikoptérových tour najzaujímavejšie možnosti. Popri hlavných ostrovoch sa často nachádzajú aj tie menšie, ktoré sú opustené, alebo tam žije len niekoľko obyvateľov. Práve tie vyzerajú z tohto pohľadu najkrajšie, pretože sa prelínajú s nádherným pobrežím a tyrkysovým morom. Turisti si najčastejšie objednávajú vyhliadkový let okolo Santorini. Počas západu slnka má známa terasovitá časť s bielymi domčekmi ešte krajšiu atmosféru. Útesy naplno odhalia svoju rozmanitosť a to, ako dokázali domáci skrotiť prírodu s ich typickou architektúrou. Helikoptérový let taktiež ponúka vyhliadku na najdôležitejšie historické pamiatky ostrova ako chrám Agios Charalambos a dedinku Vothonas.

 

Veľká koralová bariéra

Skvost medzi týmito výletmi predstavuje prehliadka Veľkej koralovej bariéry. Keby ste chceli navštíviť jednotlivé ostrovy, zabralo by vám to veľa času. Dobrou voľbou je helikoptérová tour, vďaka ktorej si môžete pozrieť veľkú časť bariéry a navyše sa vám tak naskytne najkrajší výhľad na jej úžasnú prírodu s pobrežiami s priezračne čistou vodou a krásnymi plážami. Miestne cestovky ponúkajú vyhliadkové lety v špeciálnych verziách. Môžete si počas nich urobiť prestávku na niektorom z opustených ostrovov, kde budete šnorchlovať alebo plávať, alebo vám pripravia romantický piknik priamo na pláži.

 

Veľký kaňon

Cestovatelia často označujú za najlepší výlet helikoptérou prelet nad Veľkým kaňonom. Z výšky najlepšie oceníte pestrosť celého údolia a krásne vyhliadky, ktoré ponúka. Celú oblasť uvidíte ako na dlani a môžete si vychutnať pohľady na také zákutia, ktoré pri bežnej obhliadke istotne neodhalíte. Najlepším časom na tour je svitanie alebo západ slnka, keď majú skaly ešte krajšie sfarbenie. Piloti robia počas letu krátku fotoprestávku, aby ste sa mohli po kaňone aspoň na chvíľku prejsť a pozreli si ho aj z tejto perspektívy.

 

Island

Dovolenku na Islande si vyberajú tí cestovatelia, ktorí milujú krásnu prírodu. Ostrov nie je veľký, takže tie najdôležitejšie miesta stihnete prejsť už počas predĺženého víkendu. Keby ste sa tam vybrali len na jeden deň, v tom prípade si určite vyberte ako vhodnú alternatívu prehliadku pomocou helikoptéry. Vďaka blízkej polohe uvidíte všetky hlavné atrakcie Zlatého okruhu aj svetoznáme vodopády a dostanete sa k ľadovcom, ale aj k horúcim gejzírom. Malá prestávka vás čaká v národnom parku Thingvellir, ktorý je známy vďaka nedotknutej prírode a navyše sa nachádza na mieste, kde sa stretávajú dve tektonické dosky.

Autor: © Zoznam/David

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: Getty Images

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 29. marec. 2024. Meniny má Miroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa