V Dubaji odhalili najväčšiu fontánu na svete: Strieka do výšky mrakodrapov

2020-11-03 00:00:00 |   |    | 

Dubaj je držiteľom viacerých rekordov, teraz tam môžete vidieť aj najväčšiu fontánu na svete. Rozloha Palm Fountain je totiž vyše 1300 metrov štvorcových a disponuje 7500 tryskami, ktoré strieľajú vodu do výšky 105 metrov.



 

Dubaj, jeden zo siedmich Spojených arabských emirátov, má na konte už viacero svetových rekordov. Môžete sa tam napríklad ubytovať v najvyššom hoteli sveta, oddychovať v najväčšej kvetinovej záhrade, zažiť adrenalín na najdlhšej  mestskej lanovej dráhe, alebo sa pozrieť na Dubaj z vyhliadkovej plošiny najvyššej budovy sveta Burdž Chalífa (Kalifova veža).

Pri nej sa nachádza jedna z najväčších fontán na svete, ktorá však už v týchto dňoch ťahá za oveľa kratší koniec. Novootvorená Palm Fountain, teda Palmová fontána totiž prekonáva rekordy. Rozkladá sa na ploche 1355 metrov štvorcových, disponuje 7500 tryskami, ktoré striekajú do výšky 105 metrov a to všetko osvetľuje 3000 LED svetiel, ktoré žiaria rôznymi farbami a v rôznej intenzite.

Fontána sa nachádza pri nákupnom centre Pointe na umelom ostrove Palm Džumeira. Otvorená bude celoročne a každých 30 minút návštevníci uvidia trojminútovú hudobno-svetelnú show.

 

Autor: © Zoznam/ako

Zdieľať článok na Facebooku


Foto: SITA/AP

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 29. marec. 2024. Meniny má Miroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa