Cestovatelia odhalili najkrajšie pláže: Tu zabudnete na všetky problémy sveta!

2021-02-26 08:01:00 |   |    | 

Európa ponúka cestovateľom množstvo lákadiel – od historických pamiatok cez hory až po čarovné pláže. Do top desiatky sa však tento rok dostala len Spiaggia Dei Conigli na Lampeduse, ostatné ceny Travellers´ Choice portálu TripAdvisor pre najkrajšie pláže putujú do omnoho vzdialenejších kútov našej planéty.



 

1. Whitehaven, Austrália

Najkrajšia pláž sveta má názov Whitehaven a nachádza sa na ostrove Whitsunday. Meria vyše šesť kilometrov a je známa vďaka vynikajúcemu počasiu, keď je tam až 292 dní v roku slnečných. Okrem fantastických podmienok na kúpanie je výhodou aj blízkosť austrálskeho pobrežia, z ktorého sa tam dostanete len pomocou lode. Austrálčania pláž často využívajú na rôzne športové aktivity a v jej okolí sa nachádzajú malé kempingy či miesta určené na grilovanie.

 

2. Santa Maria, Kuba

Cayo Santa Maria je asi 16 kilometrov dlhý a 2 kilometre široký ostrovček severne od Kuby. Spolu s dvomi susednými (Cayo Las Brujas a Cayo Ensenachos) je súčasťou tzv. „Los Cayos de Villa Clara“, obľúbenej turistickej destinácie, ktorú s hlavným ostrovom spája 48-kilometrový násyp. Najkrajšou plážou je Santa Maria s neuveriteľne jemným bielym pieskom a pokojnou čistou vodou, odkiaľ možno v niektoré dni pozorovať hravé delfíny.

 

3. Praía do Sancho, Brazília

Nenápadný ostrov Fernando de Noronha je vzdialený len hodinu plavby od Brazílie, no stále zostáva skrytou perlou, o ktorej vie len málo cestovateľov. Pláž Praia de Sancho poznajú hlavne domáci, ktorí sem chodievajú na krátke víkendové pobyty. Nachádza sa na ťažšie dostupnej časti ostrova, najjednoduchšie sa tam dostanete loďou, hoci zdatnejší turisti sem prichádzajú aj z druhej strany po rebríkoch a kamenných schodoch. Pláž má krásne zlatisté sfarbenie a v jej okolí sú vysoké útesy.

 

4. Grace Bay, Turks a Caicos

Karibik patrí u milovníkov oddychu pri mori k najobľúbenejším destináciám. V tejto oblasti panuje fantastické počasie a množstvo ostrovov ponúka v prípade záujmu dostatok súkromia. Za  najkrajšiu pláž býva považovaná Grace Bay na súostroví Turks a Caicos, ktorá má na dĺžku osem kilometrov. Boduje najmä vďaka bielemu piesku, tyrkysovej vode a veľmi pozvoľnému vstupu do vody, ktorý ocenia aj menej zdatní plavci.

 

5. Saint Pete Beach, Florida

Piata najkrajšia pláž ulahodí najmä aktívnym turistom. St. Pete Beach je totiž známa najmä vďaka množstvu vodných športov, ktorým sa tu dá venovať. Za všetky spomeňme kiteboarding, windsurfing, parasailing či čoraz obľúbenejší paddleboarding. Na pláži stojí mnoho hotelov a reštaurácií, ale aj obchody či galérie, romantici zas ocenia nádherný západ slnka nad oceánom.

 

6. Turquoise Bay, Austrália

Hoci tohtoročnému rebríčku kraľuje iná austrálska pláž, k tým najkrajším býva zaraďovaná aj Turquoise Bay neďaleko mesta Exmouth. Tú vyhľadávajú kvôli bohatému podmorskému životu predovšetkým milovníci šnorchlovania, nádherná piesočná pláž totiž leží len pár metrov od koralového útesu Ningaloo. Pozorovať jeho obyvateľov patrí k zážitkom na celý život.

 

7. Eagle Beach, Aruba

Arubské pláže patria k najkrajším na svete. Najväčším tromfom ostrova je predovšetkým Eagle Beacg, ktorá vám bude pripomínať divoké opustené ostrovy. Nádherný biely piesok, exotické stromy a ticho - to z nej robí romantický raj vyhľadávaný zamilovanými párikmi. Orlia pláž je však známa aj vďaka malým butikovým hotelom a svoje miesto si tu nájdu tiež adrenalínoví surfisti a kiteboardisti.

 

8. Spiaggia Dei Conigli, Taliansko

Európsky zástupca sa tento rok ocitol až na ôsmom mieste. Kráľovnou pláží starého kontinentu sa stala Spiaggia Dei Conigli („Zajačia pláž“) s bielym pieskom v zátoke lemovanej útesmi a morom, ktoré tu hrá každý deň inými farbami. Nájdete ju na ostrovčeku Lampedusa, desať minút pešo od rovnomenného mestečka, v ktorom je aj niekoľko reštaurácií aj obchodíkov.

 

9. Ka'anapali Beach, Havaj

Ka'anapali je najstarším havajským rezortom a dnes k nemu patrí päť hotelov a šesť vilových štvrtí. Tunajšia výnimočne široká pláž je vďaka jemnému piesku ideálne leňošenie, ocenia ju však aj plavci, milovníci prechádzok, šnorchlovania alebo paddleboardingu. Praktickými výhodami je pohodlné parkovanie v jej blízkosti a verejné sprchy.

 

10. Baia dos Golfinhos, Brazília

Najlepšiu desiatku uzatvára pláž, ktorá síce zaujme aj svojou krásou, v rukáve však má ešte oveľa silnejší tromf. Baia dos Golfinhos je totiž domovom stoviek delfínov, ktoré zvedavcom rady predvádzajú svoje výskoky a otočky. Turisti hovoria, že sa ich nedá nevidieť, najlepšou časťou dňa je však rozhodne súmrak. Zátoka je vďaka roztomilým cicavcom najväčším prírodným akváriom sveta.

 

Autor: © Zoznam/ako

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: Getty Images

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Utorok, 16. apríl. 2024. Meniny má Dana, Danica.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa