Najkrajšie zimné zázraky sveta: Po týchto miestach túžia všetci cestovatelia

2021-12-14 07:01:00 |   |    | 

Milovníci zimy sa už istotne nevedia dočkať. Pri pomyslení na tie najkrajšie prírodné zázraky, ktoré môžu navštíviť v tomto období, už v mysli robia veľké plány. Preto vám prinášame ďalšie inšpirácie, ktoré vás možno navnadia na nové zaujímavé lokality. Dobre si ich zapíšte do svojich cestovateľských plánov.



 

Národný park Banff, Kanada

Zima je nepochybne najkrajšia v horách. Keď sa zahľadíte na zasnežené kopce a pokojnú prírodu okolo, tak sa vám odtiaľ ani nebude chcieť vrátiť späť domov. Navyše ak budete mať šťastie na štedrú dávku snehu, v ktorom sa bude brodiť po kolená a nad hlavou vám zasvieti príjemné slniečko, bude to jeden z najlepších zážitkov vášho života. Ak si chcete užiť takúto pohodičku, zájdite do kanadského národného parku Banff. Ten je dostatočne veľký na to, aby sa tam stratilo aj väčšie množstvo turistov a každý si našiel svoj malý zimný raj. Krásna oblasť sa nachádza najmä okolo jazera Louise, ktoré je ľadovcového pôvodu. Pokiaľ navštívite Kanadu v období tuhých mrazov, tak sa môžete tešiť aj na dokonalé ľadové zrkadlenie okolitých stromov, ktoré uvidíte na jeho hladine.

 

Shirakawa, Japonsko

Takúto dedinku by ste zrejme čakali skôr v Alpách. No aj v Japonsku sa dostanete do krásnych horských oblastí, ktoré vyzerajú ako vystrihnuté z malebného zimného obrazu. V okolí obce Shirakawa sa rozprestiera región, ktorý je najstudenšou časťou krajiny. Pravidelne každý rok tam majú bohatú snehovú nádielku, ktorá dáva ešte viac vyniknúť jeho nezvyčajnej architektúre. Malé domčeky pokrývajú takmer celý areál Shirakawy, ale aj susednej Gokayamy. Obe sú už zapísané aj do zoznamu chránených pamiatok UNESCO. V týchto špeciálnych chatkách ešte stále žijú domáci obyvatelia a pár z nich je určených aj na prenájom. Zažijete tam tú pravú zimnú atmosféru, ktorú si navyše vychutnáte s pohárom kvalitného horúceho čaju.

 

Lofoty, Nórsko

Už prvé chvíle na niektorej z častí súostrovia Lofoty vám naznačia, prečo ich mnohí považujú za najideálnejšiu zimnú destináciu. Ak pred lyžovaním uprednostňujete silnú atmosféru prírody a dlhé prechádzky jej čarovnými zákutiami, ste na tom správnom mieste. Navyše práve v tomto období v kombinácii so snehom ideálne vyniknú tunajšie typické domčeky s farebnými fasádami. Večer si už posedíte s domácimi pri jedlách z čerstvo ulovených rýb a spoločne sa dohodnete na výletoch loďou do iných častí súostrovia. Nemusíme ani pripomínať, že práve v tomto období máte zároveň najväčšiu šancu na zhliadnutie polárnej žiary, ktorá je v tomto období skutočne nezabudnuteľná.

 

Harbin, Čína

V súvislosti s Áziou zrejme často nepremýšľame o zimnej dovolenke v obklopení snehu, ale v skutočnosti sa aj tam nachádza množstvo úžasných lokalít, ktoré ľahko tromfnú európske horské destinácie. Napríklad mestečko Harbin navštevuje v januári pravidelne približne milión turistov. Od roku 1963 sa tam totiž koná najväčší festival sôch a iných diel z ľadu, ktoré vytvárajú magickú atmosféru. Zruční majstri zo zamrznutej vody vyrábajú aj rôzne budovy a najobľúbenejšie sú vždy ľadové paláce. Nechýbajú ani snehové sochy, do ktorých je zakomponované LED osvetlenie. To všetko zabezpečia tí najšikovnejší majstri z krajiny.

 

Jökulsárlón, Island

Na Islande nájdete nepochybne veľa miest, ktoré majú počas zimy úžasnú atmosféru. Za všetky stačí spomenúť obľúbenú Modrú lagúnu. No popri nich by ste sa mali vybrať aj na menej známe miesta, napríklad Jökulsárlón. Jazero ľadovcového pôvodu sa v zime mení na rozprávkovú zamrznutú krajinu. Celá jeho pláž je obklopená obrovskými kusmi ľadu, ktoré vyzerajú ako z iného sveta. Na niektorých miestach dokonca vidieť aj spodnú vrstvu čierneho vulkanického piesku, čo tomuto miestu dodáva úžasnú atmosféru. Okrem toho tam máte veľkú šancu uvidieť polárnu žiaru.

 

Autor: © Zoznam/David

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: Getty Images

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Streda, 24. apríl. 2024. Meniny má Juraj.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa