Najkrajšie vianočné mestá sveta: Pohľad, ktorý zahreje na duši

2021-12-22 00:01:00 |   |    | 

Vianoce sú pre mnohých tým najkrajším obdobím v roku. Všetko je krásne vyzdobené, ľudia sú k sebe milší a môžeme spoznávať rôzne zaujímavé tradície v celom svete. Viacerí cestovatelia sa preto práve v tomto období vyberajú na cestu a spoznávajú tieto sviatky vždy v úplne inom šate. Centrom ich záujmu často bývajú tie najkrajšie vianočné mestá.



 

New York, USA

Kto videl film Sám doma 2, musel sa do vianočného New Yorku ihneď zamilovať. Tomuto americkému veľkomestu jednoducho tieto sviatky nesmierne svedčia. Už pred začiatkom adventu rozžiaria jeho ulice milióny svetielok, ktoré sú predzvesťou prichádzajúceho obdobia. Do veľkej parády sa v minulosti zapojili aj obchodné domy a menšie butiky, ktoré začali v tomto období robiť tie najkrajšie a najkreatívnejšie výklady. V New Yorku dokonca ponúkajú špeciálnu tour, ktorá vás prevedie práve týmito štvrťami a zoznámite sa tak so zaujímavými ideami amerických dizajnérov. Už tradične najobľúbenejším miestom je Rockefellerovo centrum, pri ktorom žiari ten najkrajší stromček a nachádza sa tam aj klzisko ako stvorené na vianočné šantenie s blízkymi.

 

Franklin, Tennessee, USA

Aj druhý tip prichádza z Ameriky, ktorá je zrejme najviac oddaná Vianociam. Domáci obyvatelia sa predháňajú v čo najkrajšej výzdobe a organizovaní podujatí, súvisiami s týmto sviatkom. Mesto Franklin v Tennessee sa preslávilo vďaka dvojdňovému festivalu, ktorý je venovaný Vianočnej kolede od Charlesa Dickensa. Ročne ich navštevuje niekoľko desiatok tisíc turistov, ktorí túžia vidieť predstavenia a koledy v tomto šate a taktiež chcú navštíviť viktoriánske vianočné mestečko, ktoré je ako vystrihnuté zo známeho viktoriánskeho príbehu. Celý Franklin vtedy dýcha históriou, domáci chodia často oblečení v kostýmoch a môžete sa tešiť aj na jazdu v historickom koči ťahanom koňmi.

Are you coming to this year's Dickens of a Christmas? Book your stay https://hil.tn/2z9hw9 and enjoy all the festivities planned for December 11-12th! #franklintn #dickensofachristmas

Uverejnil používateľ Hilton Franklin Cool Springs Streda 1. decembra 2021

 

Rothenburg ob der Tauber, Nemecko

Celé Bavorsko je ako stvorené pre dovolenku v čase adventu či medzi hlavnými sviatkami. No jeho najkrajším mestečkom je Rothenburg ob der Tauber. Celé centrum tvoria domy z obdobia stredoveku, vďaka čomu vyzerá ako vystrihnutý zo zimnej rozprávky. Keď budete mať to šťastie a bude tam práve napadaná štedrá nádielka snehu, odnesiete si naozaj nezabudnuteľný zážitok. Pravidelne tam organizujú vianočné trhy a celoročne majú otvorený obchod s ozdobami, ktoré vyrábajú v retro štýle. Neďaleko sa nachádza aj Norimberg, ktorý má taktiež jedny z najkrajších trhov v krajine.

 

Rovaniemi, Fínsko

Pokiaľ si počas Vianoc potrpíte najmä na krásnu prírodu so štedrou dávkou snehu, v tom prípade sa vyberte do niektorej zo severských krajín. Tam zažijete presne tú atmosféru ako v detstve. Jedným z najkrajších miest je laponské Rovaniemi vo Fínsku. Známe je ako tradičné vianočné mestečko, ktoré je vraj domovom Santu Clausa a jeho elfov s tvorivou dielničkou, v ktorej vyrábajú rôzne darčeky. Nachádza sa tam dokonca aj malá elfia škola a tešiť sa môžete na rôzne sviatočné vychytávky. Ak máte odvahu, ubytujte sa v arktickom hoteli z ľadu.

 

Colmar, Francúzsko

Pri zmienkach o najkrajších európskych vianočných mestách nemôžeme zabudnúť ani na Colmar. Ten sa nachádza na hraniciach Francúzska s Nemeckom a prináša to najkrajšie z oboch krajín. Z turistického hľadiska ťaží najmä zo zachovaného historického centra, ktoré inšpirovalo aj tvorcov Krásky a zvieraťa s Emmou Watson v hlavnej úlohe. Pravidelne tam organizujú vianočné trhy, ktoré sú tou najlepšou ukážkou ich gastronomických sviatočných pochúťok.

 

Autor: © Zoznam/David

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Sobota, 20. apríl. 2024. Meniny má Marcel.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa