Cestovateľské ceny rozdané: Poznáme najlepšie destinácie, hotely aj aerolinky

2022-01-26 15:00:00 |   |    | 

Udeľovanie cien World Travel Awards dychtivo očakávajú zástupcovia hotelov a leteckých spoločností, ako aj poskytovatelia ďalších služieb, spojených s cestovaním. Odborníci opäť vybrali to najlepšie v rôznych kategóriách a viacerí víťazi budú určite zaujímať aj vás.



 

Prestížne ocenenia v oblasti cestovného ruchu sa udeľujú od roku 1993. Tie najlepšie destinácie, hotely či letecké spoločnosti vyberajú odborníci z celého sveta a "víťazi reprezentujú to najlepšie z cestovného ruchu a turizmu,“ ako vyhlásil zakladateľ World Travel Awards Graham Cooke.

Tento rok sa už po druhý raz za sebou najviac tešili na Maldivách, ktoré sa opäť stali „Najlepšou destináciou na svete“. Dôvody na radosť mali aj v Portugalsku – „Najlepšou ostrovnou destináciou“ je Madeira a „najlepšou plážovou destináciou“ Algarve.

 

Pre milovníkov pamiatok

Ak vás viac ako oddych pri mori zaujímajú starobylé pamiatky, mali by ste podľa odborníkov začať plánovať návštevu Arménska Moskvy, ktorá sa stala aj najlepším mestom na krátku návštevu. Celkovo „Najlepšou mestskou destináciou“ sa zasa stal ruský Petrohrad, ktorý tiež bodoval medzi milovníkmi kultúry a zaujal aj svojou marketingovou kampaňou.

Za Najlepšou turistickou atrakciou však musíme cestovať ešte ďalej, stalo sa ňou totiž Stratené mesto Inkov - Machu Picchu v Peru. Táto krajina navyše získala štatút „Najlepšej kultúrnej destinácie sveta“.

 

Dubaj prevalcoval konkurenciu

Obchodných cestujúcich najviac oslovil Dubaj, ktorý sa stal Najlepšou destináciou pre obchodné cesty a nachádza sa tam aj Najlepšie kongresové a konferenčné centrum (Dubai World Trade Centre), Najlepší prístav pre výletné lode (Mina Rashid), Najlepší projekt pre rozvoj turizmu (Palm Jumeirah), ale aj Najlepší vodný park (Atlantis The Palm) a Najlepšie letisko sveta (Dubai International Airport).

Dubaj si podmanil aj svet ubytovania a služieb. Nachádza sa tam Najlepší hotel na svete (Armani Hotel Dubai), Najlepší nový hotel (St. Regis Dubai), Najlepší nový rezort (Raffles The Palm Dubai), Najlepší luxusný apartmánový hotel (Burj al Arab) aj Najlepší luxusný rezort (Four Seasons Rresort Dubai). Úplne najlepší rezort sveta je ale v Európe - opäť sa ním stal Forte Village Resort na Sardínii.

 

Top vo vzduchu aj na vode

V oblasti leteckej dopravy najviac bodovali aerolinky Emirate – Najlepšia letecká spoločnosť na svete, ktorá zároveň ponúka Najlepšiu prvú triedu. Biznis triedou sa však môže najviac pochváliť Etihard Airways a top ekonomickú triedu nájdete v lietadlách Singapore Airlines.

Ak plánujete dovolenkovať na výletnej lodi, mali by ste si pozrieť ponuku Royal Carribean International, ktorá podľa odborníkov ponúka tie najlepšie služby, a konkrétne Jamajku, ktorá je vraj Najlepšou destináciou výletných plavieb. Ostrovná krajina je tiež najlepšou svadobnou a rodinnou destináciou.

 

Autor: © Zoznam/ako

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: Getty Images

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 29. marec. 2024. Meniny má Miroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa