Najkrajšie pláže sveta: Takto vyzerá raj na Zemi

2022-05-12 13:00:00 |   |    | 

TripAdvisor každoročne zverejňuje zoznam najkrajších pláží, ktorý vychádza z recenzií cestovateľov. Tento rok sa na prvých piatich miestach umiestnili najmä pláže z Karibiku a Južnej Ameriky.



 

Grace Bay sa páčilo takmer všetkým návštevníkom

Najkrajšou plážou roka sa stala Grace Bay na ostrovoch Turks a Caicos, keď jej až deväťdesiat percent návštevníkov udelilo plný počet päť hviezdičiek. Vyniká vďaka nádhernej okolitej prírode a taktiež kvôli jemnému bielemu piesku, ktorý krásne kontrastuje s tyrkysovou vodou. Už v minulosti pláži Grace Bay v tomto hodnotení patrili popredné priečky, veľmi často sa objavovala na druhom mieste. Voda je priezračne čistá, nenachádzajú sa tam žiadne kamene, morské riasy a ani žiaden odpad. Vytvára tak dokonalú dovolenkovú idylku. Na časti z nej sa rozprestiera luxusný rezort, zvyšok je voľne prístupný pre verejnosť.

 

Nechýba stálica z Kuby

Druhou najkrajšou sa stala kubánska pláž Varadero, kde sa nachádza väčšina dovolenkových rezortov na ostrove. Taktiež má jemný piesok a exotickú prírodu popri pobreží a z hotelov máte navyše možnosť vybrať si zo širokého spektra výletov. Na treťom mieste sa však už umiestnila pláž z opačného konca zemegule - Turquoise Bay v Austrálii. Ak si chcete užiť pravú romantiku, prejdite sa po nej krátko pred západom slnka. Okolie ponúka skvelé možnosti na potápanie sa. Dávajte však pozor, pretože počas silných prílivov sú vlny veľmi veľké a vtedy by bolo plávanie v nich nebezpečné.

Eso z rukáva vytiahla aj Brazília, keď sa na štvrté miesto dostala Quarta Praia. Medzi turistami je obľúbená vďaka pestrému podmorskému svetu. Piate miesto obsadila Eagle Beach na Arube, ktorá ponúka výbornú kombináciu aktivít a pokojného oddychu. Má jemný biely piesok, ktorý úžasne kontrastuje s tyrkysovo sfarbenou vodou.

 

Najlepšia európska pláž uzatvára prvú desiatku

Najkrajšiu európsku pláž pre tento rok nájdete v Taliansku. Prekvapivo nejde o žiadnu známu lokalitu, ale o ostrov Lampedusa. Spiaggia dei Conigli znamená v preklade Zajačia pláž a prezývajú ju tiež európsky Karibik, pretože má nádherne priezračnú vodu v kombinácii s výbornými podmienkami na oddych na pobreží. Priamo na pláži nenájdete občerstvenie alebo ihriská pre deti či na šport. Stačí sa však vydať ďalej a čochvíľa budete pri obývanej oblasti, kde už máte k dispozícii aj tieto vymoženosti. Prístup na ostrov nie je jednoduchý, nachádza sa totiž bližšie k africkému kontinentu. Najľahšie sa tam dostanete pomocou vnútroštátnych letov z väčšiny veľkých talianskych letísk.

 

Ktoré pláže najviac zaujali na našom kontinente?

Praia da Falésia, Portugalsko – i keď sa v jej okolí nachádzajú obydlia, je dobre oddelená od okolitého sveta. Pláž je totiž situovaná dole pod útesmi, vďaka čomu máte dostatok súkromia. Dlhá je až šesť kilometrov a dostanete sa ku nej pohodlne po schodoch.

Playa Muro, Malorka, Španielsko – nádhernú piesočnú pláž nájdete aj na obľúbenej Malorke. Nachádza sa na opačnej strane ostrova ako hlavné mesto Palma. Jej výhodou je, že pri nej máte viacero služieb, takže po celý deň je k dispozícii všetko, čo potrebujete.

Nissi, Cyprus – meno tejto pláže pochádza od blízkeho ostrova. Meria síce iba 500 metrov, prináša však intenzívny zážitok vďaka jemnému piesku a čírej vode. Dostala dokonca označenie modrou vlajkou. Veľkú časť pobrežia tvoria rezorty.

Lagúna Balos, Kréta, Grécko – jeden tip nájdete aj na Slovákmi obľúbenej Kréte. Do lagúny Balos sa zaľúbite na prvý pohľad. Je ďaleko od hotelov, takže ponúka úplný pokoj. Má dĺžku takmer jeden kilometer, na ktorom si užijete pokojnú atmosféru v kombinácii s krásnou prírodou.

Autor: © Zoznam/David

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk

Sobota, 20. apríl. 2024. Meniny má Marcel.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa