Hotový raj na Zemi: Toto je 10 najkrajších pláží sveta

2023-03-07 12:30:00 |   |    | 

Jar pomaly klope na dvere, a tak čoraz častejšie myslíme aj na svoje dovolenkové plány. Možno vás pri výbere destinácie inšpiruje aj zoznam desiatich najkrajších pláží sveta. Podľa užívateľov portálu TripAdvisor vás tieto miesta rozhodne nesklamú!



 

1. Praía do Sancho, Brazília

Nádhernú zlatistú pláž Praia de Sancho na ostrove Fernando de Noronha asi hodinu plavby od Brazílie poznajú hlavne domáci. Nachádza sa totiž na ťažšie dostupnej časti ostrova v obklopení útesov. Najjednoduchšie sa tam dostanete loďou, no zdatnejší turisti sem prichádzajú aj z druhej strany po rebríkoch a kamenných schodoch.

 

2. Eagle Beach, Aruba

Druhou najkrajšou plážou roka je Eagle Beach na ostrove Aruba. Nádherný biely piesok, exotické stromy a ticho z nej robia romantický raj, no Orlia pláž je známa aj vďaka malým butikovým hotelom. Svoje miesto si tu však nájdu nielen menej aktívni dovolenkári, ale aj adrenalínoví surfisti a kiteboardisti.

 

3. Cable Beach, Austrália

Hoci v predchádzajúcich rokoch sa do najlepšej desiatky dostali pláže Whitehaven a Turquoise Bay, teraz je najväčším tromfom Austrálie Cable Beach v lokalite Broome. 22-kilometrová pláž je známa tyrkysovou vodou a bielym pieskom a zaujímavé je, že okrem množstva rôznych športov tam môžete vyskúšať aj jazdu na ťavách.

 

4. Reynisfjara, Island

Novinkou v rebríčku a zároveň najvyššie umiestneniu európskou plážou je Reynisfjara na Islande. Tá pôsobí ako z inej planéty – nielen vďaka tmavému sfarbeniu piesku, ale tiež kvôli okolitým útesom, ktoré majú netradičný tvar pravidelných šesťuholníkov. Tie sú popri sebe zoradené vo vysokých stĺpoch a vytvárajú kaskádové schody.

 

5. Grace Bay, Turks a Caicos

Karibik je priam synonymom rajských pláží. Za úplne najkrajšiu býva považovaná Grace Bay na súostroví Turks a Caicos, ktorá má na dĺžku osem kilometrov. Boduje najmä vďaka bielemu piesku, tyrkysovej vode a veľmi pozvoľnému vstupu do vody, ktorý ocenia aj menej zdatní plavci.

 

6. Praia da Falesia, Portugalsko

Šesťkilometrová pláž Falesia patrí vďaka pokojnému okoliu a krištáľovo čistej vode k najobľúbenejším rodinným plážam v Portugalsku a dokonca sa tento rok dostala až do top desiatky na svete. Pláž je situovaná pod útesmi, takže poskytuje dostatok súkromia, zároveň sa k nej však dostanete pohodlne po schodoch.

 

7. Radhanagar, Andamany a Nikobary

Za najkrajšiu pláž Indie sa považuje Randhanagar (alebo tiež Pláž č. 7) na ostrove Havelock. Biely piesok tu lemujú tropické stromy a sprievodcovia odporúčajú, aby ste si nádheru tohto miesta vychutnali aj počas východu a západu slnka. Nevynechajte ani návštevu nedoknutej lagúny Neil´s Cove, ku ktorej sa dostanete po desiatich minútach chôdze.

 

8. Spiaggia dei Conigli, Sicília

Spiaggia Dei Conigli sa v rebríčku TripAdvisoru objavuje opakovane. Nájdete ju na ostrovčeku Lampedusa, desať minút pešo od rovnomenného mestečka, v ktorom je aj niekoľko reštaurácií aj obchodíkov. „Zajačia pláž“ s bielym pieskom leží v zátoke lemovanej útesmi a morom, ktoré tu hrá každý deň inými farbami.

 

9. Varadero, Kuba

Pláž Varadero na Kube patrí k podobne „povinným jazdám“ ako ochutnanie rumu či cigár. Obľúbené dovolenkové stredisko disponuje kilometrami krásnych miest s dlhými pieskovými cestičkami, ktoré lemuje more a vysoké palmy. Viacero z nich sa nachádza mimo hotelových rezortov a sú voľne dostupné pre všetkých dovolenkárov.

 

10. Ka'anapali, Havaj

Ka'anapali je najstarším havajským rezortom a dnes k nemu patrí päť hotelov a šesť vilových štvrtí. Tunajšia výnimočne široká pláž je vďaka jemnému piesku ideálna leňošenie, ocenia ju však aj plavci, milovníci prechádzok, šnorchlovania alebo paddleboardingu. Praktickými výhodami je pohodlné parkovanie v blízkosti a verejné sprchy.

 

Autor: © Zoznam/ako

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk

Piatok, 29. marec. 2024. Meniny má Miroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa