Tenerife, jeden z Kanárskych ostrovov ponúkajúci jedinečné zážitky

2012-10-06 10:00:00 |   |    | 

ŠPANIELSKO - Potrebujete zregenerovať pred zimou a na jeseň vycestovať za teplom? Ostrov Tenerife splní svojim návštevníkom všetko, po čom túžia. Najväčší z Kanárskych ostrovov môžete navštíviť aj počas neskorého októbra a pricestujete do príjemného slnečného prostredia s obvyklými teplotami od 23 do 29 stupňov. Na južnej strane ostrova je celkom bežné, že tam neprší aj niekoľko rokov, zatiaľ čo na severe sú zrážky pravidelné. Tieto prírodné podmienky spôsobuje sopka, ktorá zrážky zachytáva a tak rozdeľuje ostrov na polovicu.



Čo všetko vidieť a kam zájsť?

Na ostrove sa nebudete nudiť. Kedykoľvek v roku môžete vidieť na juhu zlatisté pláže, ulice starého mesta Santa Cruz, môžete sa osviežiť v okolitých horách Teide a na severovýchode sú bežné trekingové chodníčky. Vyskúšajte si horské bicykle, z borovicových lesov národného parku Teide sa dostanete až na piesočnaté pláže na juhu, no na horskom bicykli sú v tomto teréne potrebné aj isté skúsenosti.

Preskúmajte temné hlbiny jednej z najrozsiahlejších sietí lávových trubiek - 17 km dlhý Cueva del Vineto siaha hlboko do jadra sopky, je bežné, že si turisti objednávajú prehliadku do útrob sopky. Vydajte sa na greeny, golfové ihriská Tenerife sú inšpirované sopečnými rysmi, ktoré vytvárajú jedinečné a náročné otvory.

Tenerife sa rýchlo stáva známym aj ako ostrov kúpeľov. Mnoho kúpeľov a wellness zariadení využíva miestne sopečné produkty, ktoré sú jedinečné svojím prírodným pôvodom. Kanárske ostrovy majú jednu z najjasnejších oblôh na planéte, preto poskytujú jedinečný priestor na hvezdárstvo, a ak sa vydáte na upätie hory Teide za súmraku, určite neoľutujete ten krásny pohľad, o ktorom budete pochybovať, že je skutočne z tohto sveta.

 

Hlavné súčasti gastronómie na Tenerife

Túto jedinečnú turistickú destináciu nemôžete opustiť bez toho, aby ste neochutnali domáce špeciality a pochúťky. Geografická poloha ostrova zabezpečuje bohatý prídel rôznych druhov rýb od atlantických makrel, sardiniek až po murény, ktoré sa zvyčajne podávajú vyprážané. Ak zbožňujete syry, ste na správnom mieste. Syry sa stávajú kľúčovým produktom v poľnohospodárskych oblastiach ostrova. Hlavným produktom na ostrove je kozí syr, aj keď jeho niektoré časti sú z ovčieho alebo kravského mlieka.

Tenerife je ostrov, ktorý vám ponúkne mnoho dobrodružstiev. Jeho sopečný pôvod je turisticky využitý natoľko, že ho zažijete skoro na každom kroku, preto sa nemusíte obávať jeho vulkanickej činnosti, naopak, práve ona dodáva ostrovu jedinečnú atmosféru. 

 

Zdroj/autor: mydestination.com, wikipedia, Lenka Halamová, drom

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
5.0/5 (5 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 28. marec. 2024. Meniny má Soňa.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa