Dovolenka v Španielsku? Obzrite si tie najkrajšie pláže.

2014-08-01 17:00:00 |   |    | 

Španielsko je síce trochu ďalej, ale aj tak tam turisti radi chodia. Tunajšia atmosféra je všetko po čom dovolenkári túžia. Krásne slnečné počasie, skvelé pláže, služby aj atrakcie. Ľudia veselí a ochotní. Jedlo lahodné, vína výborné a sladkostí neúrekom. Pridajte si tapas v baroch, siesty v reštauráciách a fiesty na uliciach a vznikne tá najlepšia možná kombinácia na dovolenku. Preto vám Dromedár prináša prehľad najkrajších pláží Španielska.



 

Pláž Charco

 

Na Alicante pri mestečku Villajoyosa sa nachádza jedna z prekrásnych no ťažšie dostupných pláží. Playa del Charco leží totiž približne 4 kilometre od najbližšej zastávky. Krásnu krištáľovú vodu dopĺňa odraz veže Torre de Charco. Domáci tvrdia, že je pláž najkrajšia v noci, kde sa na hladine odrážajú svetlá vzdialenej dediny.

 

Las Conchas

 

Na ostrove La Graciosa leží pláž ako vystrihnutá z filmu. Nebesky krásny je pohľad na modručkú vodu, ktorá vo vlnách naráža na zlatý piesok. Ani na túto pláž sa len tak z mesta nedostanete. Buď sa 45 minút prejdete, alebo sa zveziete na bicykloch. Isto to však bude stáť za to.

El Trence

 

Na Malorke majú unikátnu pláž. Nie len že je prekrásna, ale je aj chránenou oblasťou. Pretekajú pod ňou totiž dva pramene, pričom každý má inú teplotu. Aj nad plážou je čo vidieť – sídli tu viac ako 170 druhov vtákov.

 

Cala Granadella

 

V Alicante nájdete aj túto prekrásnu skrytú pláž. Ukrytá je medzi vrchmi a dodnes je navštevovaná len malým počtom turistov. Najlepšie je na romantické prechádzky a robenie úchvatných fotografií.

 

Pláž Zahara

 

Takmer 5 kilometrov jemného piesku sa vnára do azúrového mora. V Cádize na juhu Španielska sú taktiež celoročne vysoké teploty, ktoré zaručujú skvelé podmienky na kúpanie.

 

El Cotillo

 

Vo Fuerteventure, blízko malej dedinky, nájdete pláž, ktorá vyhovie najväčším letným labužníkom. Biely piesok a azúrové more. Neďaleko je 1,3 km dlhá pláž vhodná na kitesurfing a iné vodné športy.  

 

Calella de Palafrugell

 

Aj katalánske pláže majú svoje čaro. Táto sa nachádza v dedinke medzi horami. Život sa tu v tejto maličkej rybárskej dedinke zase toľko nezmenil a je to cítiť aj na jej pláži.

 

Las Catedrales

 

Svoje miesto medzi najkrajšími plážami si získala aj Galícia. Oceán obmývajúci sever Španielska vytvoril pláž o akej sa vám môže snívať. Chladné vody neuberú na kráse prírodným oblúkom, ktoré na pláži stoja.

Tip: pozrite si aj iné pláže v Španielsku na dovolenka.sme.sk.

Zdroj/autor: ocholeguas.com, SiSa, drom

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: SiSa

Hodnotenie článku:
4.0/5 (3 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 19. apríl. 2024. Meniny má Jela.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa