Populárna turecká riviéra – Ešte stále je čas využiť nadštandardné turecké služby

2015-08-24 08:00:00 |   |    | 

Pre dovolenkárov, ktorí túžia po rodinnej dovolenke v kvalitnom 5* hoteli s all inlusive a tých, ktorí milujú luxus za prijateľnú cenu je voľba destinácie pre letnú dovolenku pri mori zrejmá. Turecká riviéra. Pýtate sa prečo?



 

Takmer neobmedzená ponuka odletov a hotelov

 

Turecká riviéra vyniká medzi ostatnými dovolenkovými destináciami naozaj veľmi pestrou ponukou odletov a hotelov. Snáď nie je deň kedy by nebol plánovaný odlet z Bratislavy, Sliača, Popradu či Košíc do tureckej Antalye. Vybrať si môžeme medzi týždňovým pobytom a pobytom na 10/11 nocí.

Každý si v širokej ponuke cestovných kancelárií nájde hotel, ktorí splní dovolenkové predstavy dovolenkára. Pre nenáročných klientov, ktorí hľadajú niečo lacné, sú tu dvoj- a trojhviezdičkové hotely. Pre náročných klientov sú štvor- a päťhviezdičkové hotely pripravené splniť všetky ich želania.

 

All inclusive na pláži

 

Turecká riviéra je atraktívna aj tým, že väčšina hotelov sa nachádza priamo pri pláži. Ležadlá a slnečníky sú k dispozícii zadarmo a hotelový all inclusive bar je na dosah. Dovolenkári teda nemajú ďalšie náklady navyše. V porovnaní s európskymi letoviskami je to výhoda, pretože vo väčšine týchto letovísk sú pláže verejné a ležadlá, slnečníky a bary na pláži prevádzkujú súkromné spoločnosti za poplatok. Pre tých, ktorí strávia dovolenku iba na pláži hotela, je to určite rozhodujúci faktor.

 

Zábava na úrovni

 

Turecko je destinácia pre tých, ktorí nechcú vytiahnuť päty z hotela. Všetko tu totiž nájdete v rámci hotelového areálu. Hotelové animácie pre deti a dospelých sú v tureckých hoteloch na vysokej úrovni. Originálne detské kluby a reštaurácie, detské kiná a diskotéky, aquaparky a bazény pre najmenších, lunaparky, hracie automaty a veľa ďalších služieb sú nepochybne rozhodujúcim kritériom pri výbere dovolenky rodičov s deťmi. Cestovné kancelárie majú dokonca vlastné detské kluby so slovenskými animátormi. Takýto klub nájdete napríklad aj v dovolenkovom raji – v hoteli Ali Bey Club Manavgat.

 

Ako princezná na hrášku

 

Nezvyčajné a možno až gýčové hotely sú ako vyšité pre milovníkov luxusu. Tie najlepšie päťhviezdičkové hotely pripravili okrem štandardných služieb pre svojich hostí aj originálne služby ako napríklad spievajúcu fontánu so svetelnými efektmi, servis komorníkov, ubytovanie so súkromným bazénom, plavbu gondolou po umelých kanáloch vybudovaných v rezorte, služby inštruktora golfu, plážové pavilóny, honosné večere či profesionálne vystúpenie umelcov. Chuťové bunky tiež neobídu na prázdno. Kulinárske zážitky si môžu hotelový hostia vychutnať hneď v niekoľkých reštauráciách. Stačí si len vopred rezervovať miesto na recepcii.

Z pomedzi top luxusných hotelov na tureckej riviére spomenieme hotely Gural Premier Tekirova, RIU Kaya Palazzo Golf Resort či Delphin Imperial.

 

Turecko nie sú len hotely

 

Turecko to však nie sú len hotely. Pre milovníkov histórie a pekných miest sú pripravené výlety na jedinečné miesta. Odporúčam navštíviť Pamukkale, Efez, Antalyu, Alanyu, Side, Pergamon, Myru či Kappadokiu. Pre akčnejšie typy  je pripravený rafting, štvorkolky do divokého terénu pohoria Taurus, motorizované vodné športy a možnosť potápať sa. Obľúbené sú aquaparkydelfináriom, kde zažijete tuleniu show a môžete si zaplávať s delfínmi.

 

Na nákupy

 

Samozrejme turecká riviéra je príťažlivá výhodnými nákupmi v bazároch. Ľudia nakupujú najmä výrobky z kože a kožušiny, zlaté a strieborné šperky, obuv, suveníry a koreniny. Čaro bazáru je jedinečné a na svoje si prídu najmä ľudia, ktorých baví zjednávať o cene. Najväčšie bazáre sú v AntalyiAlanyi, menšie nájdete v Alare, Side, Beleku a Kemeri.

 

Dovolenkový raj

 

Turecko je pripravené zostať ešte dlho jednou z najobľúbenejších dovolenkových destinácií. Výborná kuchyňa, prehýbajúce sa bufetové stoly, neobmedzený pitný režim,všakovaké aktivity v rámci rezortu, ležadlá a slnečníky na pláži zadarmo, plážový bar, nadštandardné služby pre náročných a cenová dostupnosť sú pre mnohých dôvodmi prečo každoročne dovolenkovať práve v Turecku.

Zdroj: FIRO- tour

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: FIRO-tour

Hodnotenie článku:
3.7/5 (6 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 29. marec. 2024. Meniny má Miroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa