Zaslúži si Kalábria prezývku Karibik Európy?

2015-08-25 12:00:00 |   |    | 

Vybrať si dovolenku, keď na ňu ide viac ako jeden človek, je viac ako náročné. No keď sa rozhodnete pre Taliansko, nebude to žiadny kompromis a aj tak budú všetci spokojní. Váš partner, vaše deti a dokonca aj váš domáci miláčik. Ktoré miesto by ste si mali vybrať?



 

Taliansko ponúka krásne miesta, do ktorých sa okamžite zamilujete. No majú jeden veľký nedostatok – budete musieť odtiaľ odísť. Áno, aj vtedy, keď uvidíte padať hviezdu a budete si želať ostať na dovolenke v Kalábrií navždy. Nie je to nič nezvyčajné, táto oblasť, kde sa miesi grécka a talianska kultúra si vás podmaní svojou vôňou, chuťou, prírodou, architektúrou, ľuďmi a morom. Čím je táto najjužnejšia časť Talianska výnimočná? Odpoveď: „Všetkým,“ by vás zrejme neuspokojila, tak poďme na to.

 

To najlepšie z Talianska a Grécka

 

Špička talianskej čižmy bola v staroveku obývaná Grékmi. Tí mali na Kalábriu veľký vplyv, ktorý tú cítiť aj teraz. Architektúra, kuchyňa, jazyk, temperament. Mix týchto ingrediencií vytvára jedinečný taliansko-grécky guláš, ktorý musíte ochutnať. Veľkou výhodou je, že sa ho nikdy neprejete. Dámy, však musia byť ostražité, pretože grécko-taliansky temperament miestnym obyvateľom káže pokúsiť sa o zoznámenie s krásnymi turistkami.

 

Jedinečná atmosféra

 

V najjužnejšej oblasti nájdete výnimočnú atmosféru. Úzke uličky, stredomorskú architektúru, kaviarne, do ktorých vás vábi vôňa z kávovarov či hravé bublinky prosecca. Kroky po andezitových mačacích hlavách vás lákajú blúdiť po uliciach, až kým si nesadnete do magickej reštaurácie, kde si vychutnáte skvelú taliansku kuchyňu s gréckym vplyvom. Dve úžasné kuchyne v jednej porcii jedla? Sen.

 

Karibik Európy

 

Prezývku Karibik Európy nedostala Kalábria len tak pre nič za nič. Takúto váženú prezývku si musíte zaslúžiť. Kalábria si ju zaslúžila krásnymi plážami, bielym pieskom, tyrkysovým morom, čarovnými zátokami a nepreľudnenými plážami. Toto všetko dopĺňa vôňa citrusov, olivovníkov a čerstvých pečených rýb. Hoci cez deň teplo rozprúdi váš temperament, večer si pripravte svetre, dámy, aj páni. Vietor od mora vie byť príjemný ale aj chladivý.

 

Najromantickejšie miesto

 

Nájdete tu aj jedno z najromantickejších miest v Taliansku – Capo Vaticano. Atmosféra, ktorá prebudí city aj v tom najväčšom cynikovi. Kamenné domy postavené na úpätí vysokých brál, nádherné pláže, genius loci v plnej nahote. Tip pre vás, kúpte darčeky pre tých, ktorým sa chystáte ukazovať fotky z tohto miesta. Nech si ich udobríte, keby sa chceli hnevať, že vy ste objavili raj na zemi a oni boli zatiaľ doma. Keď Taliansko, tak Kalábria. Keď Kalábria, tak raj na zemi. Vychutnajte si toto magické miesto aj vy, napríklad už aj toto leto.

Zdieľať článok na Facebooku

Zdroj: PR článok

Hodnotenie článku:
3.4/5 (10 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Sobota, 20. apríl. 2024. Meniny má Marcel.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa