Dovolenka v Bulharsku presne pre vás: Z týchto TOP rezortov si vyberie každý

2016-05-19 00:00:01 |   |    | 

Väčšina z nás zamieri v lete k moru. Aj pri ňom však môže naša dovolenka vyzerať všelijako. Ste aktívni a hľadáte miesta, kde si môžete zašportovať? Alebo vám ku šťastiu stačí len slniečko, jemný piesok a pokoj? Chcete sa večer romanticky prechádzať pri svite mesiačika so svojou láskou, alebo si v noci radšej užívate nespútanú klubovú zábavu? Nuž, každý si ideálnu dovolenku predstavuje inak. Ak zvažujete tento rok Bulharsko, náš prehľad vám pomôže vybrať si správne.



 

NAJLEPŠIA SCENÉRIA: Zlaté Piesky

Najlepším prostredím sa môžu pochváliť preslávené Zlaté Piesky. Husté lesy a čisté more tu vyhľadávali už naši rodičia. Tento veľký plážový rezort je známy minerálnym prameňom s liečivou vodou, zábavou pre celé rodiny aj nádhernou plážou. Môžete tu vyskúšať množstvo vodných športov, vrátane winsurfingu a jachtingu.

 

PRE ROMANTIKOV: Sozopol

Mesto Sozopol radi navštevujú najmä mladí Bulhari a priťahuje aj umelcov a spisovateľov, ktorých inšpiruje miestna história, pokojná atmosféra a neopakovateľný šarm. Jedno z najstarších pobrežných miest v Bulharsku sa môže pochváliť dvomi pieskovými plážami, zaujímavým historickým centrom aj modernou časťou.

 

PRE MESTSKÉ TYPY: Varna

Najväčšie mesto na brehu Čierneho mora ponúka 20 kilometrov pieskových pláží, množstvo rôznych hotelov aj výhody veľkomesta. Môžete tu zažiť všetko – oddychovať na pláži, navštevovať múzeá, nakupovať aj si užívať nočný život. Nevynechajte návštevu Morskej záhrady, kde nájdete amfiteáter, Múzeum námorníctva a planetárium.

 

PRE MILOVNÍKOV HISTÓRIE: Nesebar

Nesebar sa môže pochváliť až 3000-ročnými dejinami a pozostatkami 40-ich kostolov z rôznych historických období. Aj vďaka tomu je mesto zapísané na zozname UNESCO. Popritom v ňom nájdete aj nádherné pláže a výborné reštaurácie s výhľadom na more. V starej časti mesta objavíte  malebné uličky a tradičné bulharské remeslá, ktoré sa nemenia celé stáročia a o chvíľu neskôr už môžete na Južnej pláži obdivovať tie najmodernejšie jachty.

 

NAJVÄČŠIA ZÁBAVA: Slnečné pobrežie

Destinácia, ktorú zvolili za najvýhodnejšiu v Európe, ponúka živú atmosféru, energické nočné kluby aj 8-kilometrovú pláž. Slnečné pobrežie je moderným dovolenkovým rezortom s reštauráciami, obchodmi, širokým výberom vodných športov a vodným parkom. Je to ideálne miesto pre mladých cestovateľov, ktorí hľadajú rušný nočný život.

 

AK SA CHCETE VYHNÚŤ DAVOM: Ahtopol

Ďaleko od čiernomorských rušných rezortov je Ahtopol dokonalým únikom pred davmi a ocenia ho aj rodiny, ktoré majú hlboko do vrecka. Ahtopol sa nachádza na malom skalnatom polostrove, kde nájdete výbornú pláž, dobré reštaurácie a najmä vytúžený pokoj a ticho.

 

NAJLEPŠIE HORY A MINERÁLNE PRAMENE: Sv. Konstantin

Tiché malebné stredisko Sv. Konstantin sa môže pochváliť malými pieskovými plážami a je ideálne pre tých, ktorí vyhľadávajú menej rušné rezorty a na dovolenke chcú hlavne leňošiť. Množstvo minerálnych prameňov a svieži horský vzduch ulahodia aj ich zdraviu.

 

NAJLEPŠIA PLÁŽ: Sinemorets

Krásne pláže s jemným bielym pieskom, teplé more a pokojný život objavíte v dedinke Sinemorets. Hlad zaženiete v jednej z malých reštaurácií s výhľadom na more, ktoré ponúkajú čerstvé ryby a tradičné bulharské špeciality. Ak vám bude príliš horúco, schladiť sa dá v Prírodnom parku Strandža, kde sa môžete venovať horskej turistike aj pozorovaniu vtákov.

 

NAJLEPŠÍ POMER KVALITY A CENY: Duni

Ak hľadáte luxus, vyberte sa do Duni, dovolenkového rezortu, ktorý postavili v roku 1987 pri veľkej pláži so zlatým pieskom a krištáľovou vodou. Až do konca jesene tu vzduch vonia morom a lesom. Napriek vysokej kvalite je táto lokalita vhodná aj pre naše peňaženky a štvor- alebo päťhviezdičkové hotely sú lacnejšie ako inde.

 

NAJLEPŠIE LEŇOŠENIE: Obzor

Do Obzoru chodili kedysi oddychovať rímski cisári a teraz si to môžete vyskúšať aj vy a vaša rodina, ktorá ocení najmä plytkú čistú vodu a zlatý piesok. Robte to ako ostatní - cez deň sa opaľujte, večeru si vychutnajte na hlavnom námestí s výhľadom na fontánu a uvidíte, že unavení od slnka bude spať sladko až do rána.

 

Zdieľať článok na Facebooku


Foto: Thinkstock
Zdroj: ako

Hodnotenie článku:
4.4/5 (26 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 28. marec. 2024. Meniny má Soňa.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa