Chorváti prezradili svoje tajomstvo: Toto sú naše najkrajšie pláže

2016-06-30 00:00:01 |   |    | 

Ak aj vy tento rok plánujete dovolenku v Chorvátsku, no stále netušíte, kam presne sa vydať, dajte na rady skúsenejších. Chorváti zverejnili zoznam najkrajších pláží svojej domoviny a my vám ho ponúkame tiež.



 

PLÁŽ SAPLUNARA - Mljet

Nádherná piesočná lagúna sa nachádza na južnom pobreží ostrova Mljet. Meria približne 1 kilometer a lemuje ju borovicový les, kde v horúcich letných mesiacoch nájdete vytúžený tieň. Teplota vody tu vtedy môže dosahovať až 28 stupňov! Na pláži sa nachádza len jedna kaviareň, kde si môžete prenajať lehátka. Jedlo si však nezabudnite priniesť so sebou.

 

PLÁŽ BELLEVUE - Dubrovník

Jednou z najnavštevovanejších pláží v Dubrovníku je Bellevue, ktorá sa nachádza v oblasti Gorica pod rovnomenným hotelom. Odporúčame ju navštíviť dopoludnia alebo krátko po obede, pretože neskôr sa táto pláž ponorí do tieňa okolitých útesov. Na pláži si môžete prenajať lehátko či slnečník a k dispozícií je aj viacero športových aktivít, neďaleká reštaurácia a bar.

 

RAJSKÁ PLÁŽ - Rab

Obľúbená piesočná pláž meria 2 kilometre a nachádza sa v letovisku Lopar na severe ostrova Rab. Je veľmi vhodná pre deti, no ocenia ju aj milovníci aktívnej dovolenky. K dispozícii je tu veľké športové centrum s ihriskami na tenis, futbal, basketbal, volejbal, minigolf a stolný tenis. Môžete si tu zajazdiť na tobogáne a vyskúšať aj iné vodné športy. Pláž je pod dohľadom plavčíkov a je plne vybavená. Nájdete tu sprchy, toalety, šatne, prenájom lehátok a slnečníkov a občerstviť sa môžete v kaviarni alebo reštaurácii.

 

PLÁŽ PORAT – Biševo

Piesočná pláž Porat patrí k najkrajším miestam na ostrove Biševo a vďaka plytkému moru je ideálna aj pre rodiny s malými deťmi. Vedľa pláže je hustý borovicový les, kde sa môžete skryť pred horúcimi slnečnými lúčmi. Občerstviť sa môžete aj v neďalekom bare a reštaurácii, kde požičiavajú lehátka.

 

Chorvátsko, ako ho nepoznáte: TOP 12 ostrovov slovenského mora a ich tajomstvá

 

PLÁŽ KOSTANJ – Ugljan

Piesočná pláž Kontanj sa nachádza na ostrove Ugljan, asi 15 minút chôdzou od obce Kukljica. Podobne ako Porat, aj tu je kombinácia piesku a plytkého mora ideálna aj pre deti či neplavcov. Na tejto pláži však nenájdete žiadne služby, preto si sem treba všetko občerstvenie priniesť. To isté platí aj pre športové náčinie, lehátka či slnečníky. Tieň však nájdete aj v  borovicovom lesíku, ktorý pláž lemuje.

 

PLÁŽ SAHARUN – Dugi Otok

800-metrová pláž v severnej časti ostrova Dugi Otok patrí vďaka čistej vode, bielemu piesku a boroviciam k najkrajším na svete. Voda je na začiatku plytká, preto je vhodná aj pre rodiny s deťmi. Na pláži sa nachádzajú dva podniky s občerstvením a dostanete sa k nej turistickým vláčikom z Božavy, ktorý jazdí každé dve hodiny.

 

PLÁŽ ZRĆE - Pag

Najznámejšou plážou na ostrove Pag je Zrće neďaleko mestečka Novalja. Tú prezývajú vďaka rušnému nočnému životu  aj „chorvátskou Ibizou“. Preto ju aj napriek označeniu Modrou vlajkou veľmi neodporúčame rodinám s deťmi. Na pláži nie je žiaden prírodný chládok a je neustále plná. Mladí ľudia tu však nájdu svoj raj – cez deň more, tobogán a športové ihriská a v noci množstvo barov a klubov s DJ-mi.

 

KRÁĽOVNINA PLÁŽ – Nin

Len 15 kilometrov od Zadaru nájdete známu Kráľovninu pláž, ktorá meria až tri kilometre. Za svoje pomenovanie vďačí podľa legendy manželke prvého chorvátskeho kráľa Tomislava, ktorá mala toto miesto vo veľkej obľube. Dnes sem mieria najmä rodiny s deťmi – piesočný povrch a voda „po kolená“ sú ideálne aj pre tých najmenších. Na pláži sú k dispozícii sprchy, šatne, toalety, prenájom lehátok a slnečníkov.

 

Zadar – mesto, ktoré zbožňujú aj nároční turisti

 

PLÁŽ BORIK – Zadar

V severnej časti populárneho Zadaru nájdete v tieni borovíc nádhernú piesočnú pláž, kde sa radi stretáva miestna mládež. Na pláži si môžete vyskúšať niekoľko vodných športov (windsurfing, vodné lyžovanie, vodné bicykle), nájdete tu však aj vybavenie pre malé deti.

 

PLÁŽ DRAŽICA – Biograd na Moru

Jemná štrková pláž Dražica sa nachádza v turistickom stredisku Biograd na Moru, asi 10 minút od centra. Je obklopená borovicovými lesmi a nájdete tu plnú vybavenosť. K dispozícii sú sprchy, šatne, toalety, vodné bicykle, vodné skútre, člny s padákom aj niekoľko kaviarní a reštaurácií. Pomalý vstup do mora je vhodný aj pre deti.

 

Dovolenku pri niektorých z TOP pláží Chorvátska ponúkajú aj naše cestovné kancelárie.

 

Zdieľať článok na Facebooku


Foto: facebook
Zdroj: ako

Hodnotenie článku:
4.2/5 (18 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 19. apríl. 2024. Meniny má Jela.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa