VIDEO ako inšpirácia: Pozrite sa na dovolenkové hity Slovákov z vtáčej perspektívy

2017-07-02 00:00:00 |   |    | 

Príchod dronov nám ponúkol aj jednu veľkú cestovateľskú výhodu. Získavame vďaka nim úplne iný pohľad na svet a často dokážeme vidieť i také detaily, ktoré nám za normálnych okolností unikajú. Skúste sa vďaka moderným technológiám pozrieť takýmto spôsobom na najobľúbenejšie dovolenkové destinácie Slovákov. Možno vám práve takýto pohľad na krásu jednotlivých lokalít lepšie napovie, ktorá časť sveta je pre vás tá najvhodnejšia a kde by ste mali stráviť vašu najbližšiu dovolenku.



 

Dalmácia, Chorvátsko

I po rokoch je najobľúbenejšou dovolenkovou destináciou Slovákov Chorvátsko. „Naše more“ prináša mnoho zaujímavých lokalít, keď sa postupne každý rok môžete presúvať na nové miesto, no môžete sa zároveň spoľahnúť na overenú kvalitu služieb.

Jednou z najobľúbenejších lokalít je Dalmácia, ktorá je známa viacerými ostrovmi v blízkosti pobrežia. Vďaka tomu prináša ideálne podmienky pre jachtárčenie, ktoré je v Chorvátsku taktiež veľmi obľúbené.

 

Rimini, Taliansko

Dovolenka v Taliansku osloví všetkých milovníkov životného štýlu dolce vita a tak ako v prípade Chorvátska, i tu sa môžete tešiť na množstvo zaujímavých lokalít. Môžete vyskúšať južnejšie položenú Sardíniu alebo Sicíliu, vyberte sa na poznávacie zájazdy do Ríma či Toskánska a zájsť môžete i do Trapani, ktoré má pravidelné letecké spojenie s Bratislavou. No medzi našincami stále prevládajú destinácie v severnej a strednej časti pobrežia, kam sa môžu autom presunúť aj sami. Rimini navyše ponúka aj veľa historických pamiatok, takže sa môžete spoľahnúť na bohaté využitie voľného času. Tunajšie pláže sú vhodné pre rodiny s deťmi, no svoje miesto si tam nájdu aj mladí ľudia.

 

Hurghada, Egypt

Po príchode Tuniska a Maroka na turistický trh ubudlo Egyptu pár zákazníkov. K tomu navyše dopomohla aj zlá politická atmosféra v krajine. Dovolenkové rezorty v Hurghade a Sharm El Sheikh však patria medzi obľúbené destinácie našincov aj naďalej. Ak si stále nie ste istí, možno vás prehovorí video s vtáčím pohľadom na Červené more a pobrežie s množstvom kvalitných hotelových rezortov. Pri ich návšteve vám netreba ani odísť z vášho zvoleného hotela, pretože všetky služby máte k dispozícii priamo na tomto mieste.

 

Antalya, Turecko

O svojich zákazníkov bojuje momentálne aj Turecko. V minulom roku si trošku naštrbili povesť kvôli nepokojom a utečencom. Dovolenkárov to i tak neodradilo od oddychu v exkluzívnych rezortoch a i pred touto sezónou úspešne stúpa počet Slovákov smerujúcich do týchto končín. Najväčším tromfom Turkov sú ich služby. Tie ponúkajú v bezkonkurenčne vysokej kvalite, keď sa na vašej dovolenke budete cítiť ako králi. Navyše v blízkosti Antalye máte množstvo historicky cenných lokalít a nudiť sa nebudú ani milovníci prírody, keď si i v tomto prostredí môžu užiť túry s nádherným výhľadom na more.

 

Kréta, Grécko

Všetky grécke ostrovy vám ponúknu fantastické dovolenkové miesto. Krétu však ľudia milujú kvôli jej priateľskej rodinnej atmosfére, kultúrnym pamiatkam a najmä perfektným plážam. Stačí si nájsť tú svoju zátoku a okúpať sa v azúrovo modrom mori. Navyše si môžete prenajať auto a pozrieť si celý ostrov i sami bez sprievodcov. Kréta nie je veľká a vďaka tomu ponúka možnosti na takéto túlanie sa. Ak budete mať chuť, môžete tiež nasadnúť na loď a vybrať sa na jeden deň pozrieť si niektorý z blízkych ostrovov.

 

Ibiza, Španielsko

Viaceré španielske ostrovy si vypestovali imidž jednej veľkej tanečnej party. Najznámejšou je v tomto smere nepochybne Ibiza. Lenže tá tvrdo bojuje proti takejto nálepke, pretože ponúka oveľa viac možností na využitie voľného času. Môžete si zaplávať na viacerých nádherných piesočných plážach, jednotlivé dedinky a mestá ponúkajú pestrú architektúru a bohaté kultúrne vyžitie a keby ste mali náladu, môžete si pokojne prenajať bicykel a pustiť sa po niektorej z tunajších turistických trás.

 

Autor: David

 

Zdieľať článok na Facebooku

Video: YouTube
Zdroj: david / ako

Hodnotenie článku:
3.7/5 (3 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Sobota, 20. apríl. 2024. Meniny má Marcel.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa