Domáci odhalili svoju pýchu: Toto je 10 najkrajších pláží v Grécku

2018-04-25 00:00:01 |   |    | 

Grécko sa vďaka blankytnému moru, malebným dedinkám a množstvu pamiatok dlhodobo teší obrovskej obľube u turistov. Vybrať si tú správnu destináciu však pri toľkých krásach nie je jednoduché. Možno vám pri rozhodovaní pomôže aj tento zoznam, najkrajšie pláže svojej krajiny vyberali samotní Gréci.



 

Porto Katsiki, Lefkas

Ako z pohľadnice - tak vyzerá pláž Porto Katsiki na juhu ostrova Lefkas. Minerálne podložie tu dáva moru unikátne azúrové sfarbenie a dlhú piesočnú pláž obklopujú vysoké biele útesy, ktoré západ slnka sfarbí dooranžova. Aj vďaka tomuto kontrastu patrí Porto Katsiki k najkrajším plážam v celom Stredomorí.

 

Sarakiniko, Milos

Takú, ako je pláž Sarakiniko na ostrove Milos, by ste inde len ťažko hľadali. Hlboký záliv tu lemujú biele, ako krieda jemné skaly, ktorým príroda nadelila tie najpozoruhodnejšie tvary. Aj voda v mori je výnimočná - pri brehu má zelenkavú farbu, no ďalej od brehu hrá rôznymi tónmi modrej.

 

Lalaria, Skiathos

Ostrov Skiathos síce patrí k tým menším, v kráse však za svojimi známejšími susedmi v ničom nezaostáva. Symbolom ostrova je pláž Lalaria, kde smaragdovú vodu lemujú jemné biele kamienky pod strmými skaliskami a na všetko dohliada majestátny kamenný oblúk Tripia Petra.

 

Pláž stroskotanej lode, Zakynthos

Navagio na severe ostrova Zakynthos býva často označovaná za najkrajšiu pláž v Európe. Nájdete ju v príjemnej zátoke obklopenej vysokými bielymi útesmi so zeleným porastom. Na pláži je jemný biely piesok, ktorý nádherne kontrastuje s azúrovo modrým morom. Okrem nich sem však turistov láka aj vrak lode, ktorá mala údajne patriť pašerákom.

 

Super Paradise, Mykonos

Pláže ostrova Mykonos patria k najkrajším v Egejskom mori a ich krištáľová voda a zlatý piesok sú známe po celom svete. Úplne najobľúbenejšou je pláž Super Paradise (Superrajská pláž) vo veľkej piesočnej zátoke na juhu ostrova.

 

Kolymbithres, Paros

Táto slávna pláž sa ukrýva v zátoke Naoussa na severe ostrova Paros. Vyhľadávaná je nielen pre nádherné tyrkysové more, ale tiež pre hladké sivé skaly podivných tvarov, ktoré vytvárajú množstvo menších zákutí s vyhriatou vodou.

 

Myrtos, Kefalonia

Nádherná pláž Myrtos medzi mestečkami Assos a Argostoli je symbolom ostrovom Kefalonia. Niet divu - s bielym pieskom, jemnými kamienkami a azúrovou vodou na úpätí impozantných útesov je jednoducho dokonalým výtvorom prírody.

 

Canal D' Amour, Korfu

Kanál lásky - tak by sa dal preložiť názov neveľkej pláže medzi letoviskami Sidari a Peroulades na ostrove Korfu. Tá leží v úzkej dlhej zátoke a každý, kto prepláva úzkym otvorom medzi skalami, nájde na druhej strane lásku svojho života. Aspoň tak to tvrdí legenda.

 

Balos, Kréta

Pláž Balos na západe Kréty patrí k tým neobvyklejším. Ružovkastý piesok, lemujúci tyrkysovú vodu by ste hádam niekde našli, len neďaleko Kissama však nádhernú scenériu dotvára  ostrovček Imeri Gramvousa s pevnosťou, ktorú tu koncom 16. storočia postavili Benátčania.

 

Voidokilia, Peloponéz

Aj pevninské Grécko sa môže chváliť krásnymi plážami. Jednou z nich je priam neskutočná Voidokilia v oblasti Messinia. Biely piesok tu obklopuje azúrové more v takmer dokonalom poloblúku, ktorý z druhej strany delí len pár metrov od jazera Limni Divariou. Aj preto si pláž Voidokilia jednoznačne zaslúži miesto na našom zozname.

 

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: Getty Images
Zdroj: ako

Hodnotenie článku:
4.2/5 (18 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 28. marec. 2024. Meniny má Soňa.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa