Skutočný klenot v Stredomorí: 5 dôvodov pre návštevu gréckeho ostrova Rhodos

2018-05-04 12:00:00 |   |    | 

Rhodos je jedným z najpôvabnejších gréckych ostrovov a patrí dokonca medzi najunikátnejšie a najvyhľadávanejšie ostrovy v celom Stredomorí. Týchto päť dôvodov vysvetľuje, prečo by ste ho raz mali navštíviť aj vy.



 

1. Podnebie a teplota mora

Rhodos je jedným z najteplejších ostrovov v Stredomorí a práve podnebie hrá významnú úlohu v tom, prečo je tak hojne navštevovaný. Rhodos má tropickú stredomorskú klímu s viac ako 300 slnečnými dňami v roku. Aj preto ho prezývajú „ostrovom slnka a ruží“. Slnko sme si už vysvetlili, ruže sú v tomto názve preto, lebo v gréčtine slovo rhose znamená ruža. Na Rhodose je sezóna od mája do októbra. Kvôli tomu, že je tam nádherné slnečné počasie a tropické horúčavy tak dlho,  teplota mora sa v týchto mesiacoch šplhá až na 27 stupňov Celzia. More je tu, najmä na  východnom pobreží ostrova, čisté, priezračné, tyrkysové a väčšinou pokojné.

 

2. Piesočnaté pláže a vstup do mora vhodný aj pre deti

Ostrov však neláka turistov iba na úchvatné more a teplú klímu. Pobrežie lemujú  nádherné dlhé a široké piesočnaté pláže, ktoré sú vhodné pre každého turistu. Ak ste ten typ, ktorý miluje leňošenie pri mori a opaľovanie, na Rhodose nájdete svoj raj. Niekoľko kilometrov dlhé pláže s jemným pieskom a  pozvoľným vstupom do mora sú vhodné nielen pre neplavcov, ale aj pre malé deti. Takýchto tu nájdete veľmi veľa, za všetky možno spomenúť napríklad pláže v mestečku Pefki, Faliraki, Lardos alebo Tsambika.

 

3. Na ostrove sa rozhodne nebudete nudiť

Očarujúce pláže a čisté more nie sú jedinou výsadou tohto úchvatného ostrova, Rhodos má aj veľmi bohatú históriu. Dôkazom toho je aj jeden zo siedmich divov sveta - legendami opradený  Rodoský (Rodský) kolos, ktorý tu v minulosti stál. Dodnes sa môžete kochať mnohými starovekými stavbami, stredovými hradbami a inými zaujímavosťami, ktoré by ste rozhodne nemali vynechať. Napríklad jedinečné stredoveké hrady Filerimos a Monolithos, ktoré sa čupia ukryté v prírodnom prostredí, alebo akropolu, majestátne sa týčiacu nad ospalým mestečkom Lindos. Výhľad z tejto historickej stavby je impozantný. Samostatnou kapitolou je rovnomenné hlavné mesto Rhodos, kde môžete okrem prístavu Mandraki navštíviť viaceré kostoly a chrámy. Prechádzka pomedzi starodávne stredoveké romantické uličky je veľmi očarujúca najmä pre mladé páry.

 

4. Vhodný na dovolenku aj v septembri

Na Rhodose trvá sezóna dlhšie ako inde, preto tam pokojne môžete dovolenkovať aj v septembri a otužilci dokonca aj v októbri. Zárukou výbornej dovolenky je slnečné a príjemné počasie, ktoré tu vládne aj po skončení letných prázdnin, navyše vás príjemne potešia nižšie ceny. More je v septembri pritom ešte príjemne prehriate, takže sa nemusíte obávať studenej vody alebo vĺn.

 

5. Výhodný pomer ceny a kvality

Rhodos ponúka kvalitné služby, čo sa týka hotelierstva aj gastronómie, v priebehu sezóny aj mimo nej. Za svoje peniaze tu turista dostane naozaj kvalitné služby, či už sa jedná o reštauráciu alebo o hotel. Gréci si turistov vážia a pristupujú k nim s rešpektom. Snažia sa im plniť všetky priania a sú k turistom priateľskí a vrúcni. Na ostrove nájdete najluxusnejšie siete 5* hotelov, ale aj nižšie kategórie ubytovania. Všetky však spĺňajú štandardné požiadavky a sú cenovo dostupné. Aj preto dovolenku na Rhodose určite nebudete ľutovať.

 

Zdieľať článok na Facebooku


Foto: Getty Images a autorka
Zdroj: Natália Bosáková

Hodnotenie článku:
4.4/5 (8 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 28. marec. 2024. Meniny má Soňa.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa