Ťažko vybrať najkrajšiu: 7 top pláží v Španielsku

2018-06-12 00:00:01 |   |    | 

Španielsko patrí medzi top dovolenkové destinácie. Niektoré miesta sú však kvôli tomu veľmi vyťažené turistami, preto začínajú cestovatelia hľadať pokojnejšie prímorské oblasti. Pokiaľ je pre vás pri výbere dovoleniek hlavným kritériom pekná pláž s dobrými službami, vyberte si niektorú z lokalít z nášho zoznamu.



 

Astúria

Ľudia si väčšinou objednávajú dovolenku na juhu Španielska. Lenže rovnaké pohodlie a krásne pokojné miesta im dokáže poskytnúť aj sever s ich hlavným tromfom v podobe Astúrie. Tento región totiž ponúka spojenie pieskových pláži s okolitými kopcami. Počas dovolenky si môžete dopriať dni oddychu a potom sa spokojne vyberiete aj na náročnejšiu túru. Časť pobrežia tvoria vyššie útesy, no sú tam aj pláže ako Playa de Andrín, ktoré sú ako stvorené na celodenné leňošenie a opaľovanie. Väčšina z nich sa nachádza mimo pobrežných miest, takže sa môžete tešiť na lepšie súkromie. Keď si však potrpíte na dobré služby, zostaňte napríklad v Gijóne, kde sa promenáda nachádza priamo pri širšom centre. Celá Astúria je vďaka dobrým podmienkam veľmi obľúbená medzi surfermi.

 

Langre, Kantábria

V Španielsku nájdete nádherné vidiecke oblasti. Aj tie sú popretkávané plážami s bielym pieskom v kombinácii s dlhými zelenými údoliami plnými rozkvitnutých kvetov. Jeden zo skvostov v Kantábrii predstavuje pláž Langre. Tá je obklopená vysokými vápencovými útesmi, ktoré dodávajú tomuto priestoru dostatok súkromia. Práve kvôli tomu ju často vyhľadávajú nudisti, ktorí sú v obklopení krásnej prírody skrytí pred očami iných zvedavcov.

 

Torremolinos, Costa del Sol

Niektorí turisti si potrpia na tom, aby mohli skombinovať oddych na pláži s bohatým nočným životom a množstvom podnikov, kde sa môžu občerstviť počas dňa. Títo ľudia by mali staviť na overenú klasiku ako je napríklad Costa del Sol. Región Torremolinos ponúka niekoľko pláží priamo pri rezortoch a promenádach s barmi a reštauráciami. Vďaka tomu sú skvelou alternatívou cenovo prístupnej dovolenky so širokou ponukou na zábavu. Pripraviť sa však musíte na rušnejšie noci a veľké množstvo večierkov, čo nemusí vyhovovať rodinám s deťmi.

 

Cala Llenya, Ibiza

Ibiza sa väčšinou spája s mladými cestovateľmi, ale nájdete tam tiež pokojnejšie lokality, ktoré obľubujú najmä domáci obyvatelia. Vďaka tomu sa Cala Llenya stala obľúbeným miestom pre rodiny s deťmi. Vyťažená je skôr počas víkendov, no aj vtedy ponúka všetkým dostatok súkromia. Veľmi obľúbená je kvôli miernemu vstupu do mora, čo sa hodí pre začínajúcich malých plavcov. Taktiež má skvelé podmienky na šnorchlovanie a niekoľko vodných športov. Domáci sa na pláži radi stretávajú počas grilovačiek, na ktorých pripravujú najmä čerstvo ulovené ryby a morské živočíchy.

 

Playa de Bolonia, Tarifa

Andalúzia patrí zvyčajne medzi vyťaženejšie oblasti v Španielsku. Keď však nájdete také miesta ako je Playa de Bolonia, môžete sa tešiť na pokojnejšiu dovolenku vzdialenú od davov turistov. Popri celej pláži vedú menšie duny, ktoré umocňujú exotickú atmosféru. Playa de Bolonia je veľmi obľúbená medzi rybármi a surfermi. Jej divokú atmosféru umocňujú ruiny stavieb v rímskom štýle, ktoré skvele kontrastujú s morom. Časť pláže ponúka služby pre turistov v podobe prenajímania lehátok a slnečníkov a taktiež malé stánky s občerstvením.

 

Es Trenc, Malorka

Malorka je známa nielen vďaka kvalitným hotelovým rezortom, ale aj kvôli množstvu prírodných pláží. Najobľúbenejšou z nich je Es Trenc, ktorá vám ponúka dokonalý kontrast oproti rušným miestam na tomto ostrove. Nájdete tam krásnu prírodu zdôraznenú veľkými dunami s porastom a vysokými borovicovými stromami. Podľa mnohých sa tam budete cítiť ako niekde v Karibiku. Es Trenc obľubujú najmä rodiny s deťmi, ale aj dovolenkári, ktorí si chcú oddýchnuť v obklopení ticha a samoty.

 

Cala Mesquida, Malorka

Táto pláž je skvelým kompromisom na to, aby ste si užili dovolenku v malom rezorte, ale zároveň budete mať svoj kúsok súkromia. Cala Mesquida má peknú promenádu, ale potom už zachádza do opustenej oblasti s dunami, pričom stále nie ste ďaleko od svojho bývania. Okrem malých rezortov tam máte možnosť ubytovať sa v súkromných apartmánoch, ktoré vám ponúkajú lepšie zapadnutie medzi domácich obyvateľov. V okolí sa nachádzajú borovicové lesy a taktiež to odtiaľ nemáte ďaleko na výlety do obľúbených oblastí tohto ostrova.

 

Zdieľať článok na Facebooku


Foto: Getty Images
Zdroj: David

Hodnotenie článku:
4.3/5 (6 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 25. apríl. 2024. Meniny má Marek, Marko, Markus.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa