Dovolenka na skok od nás: 10 najkrajších pláží Istrie

2018-06-27 00:00:00 |   |    | 

Chorvátsky polostrov Istria je Slovákom veľmi dobre známy. Od Bratislavy ho delí necelých 600 kilometrov, je teda ideálny napríklad aj vtedy, ak máte na oddych pri mori len pár dní. Už po šiestich hodinách sa môžete prechádzať po typických chorvátskych mestečkách alebo ležať na slnkom vyhriatej pláži. Toto sú tie najkrajšie.



 

1. Plaža Havajka, Pula

Havajská pláž neďaleko nádhernej Puly dostala svoje pomenovanie preto, že vďaka príboju pripomína známe ostrovy v Tichom oceáne. Pláž Havajka však meria len 30 metrov a najmä mladí ľudia vlny veľmi obľubujú, preto tu býva v sezóne veľmi veľa ľudí. Ak vám však davy nevadia, pokojne sem môžete vziať aj rodinu.

 

2. Pláž Biondi, Rovinj

Ďalšia krásna pláž, ktorú navštevuje množstvo ľudí. Nachádza sa len kúsok od malebného Rovinju a jej najväčšou výhodou je skvelý výhľad na centrum mesta. Pláž je dobre prístupná, časť z nej je štrková, časť vybetónovaná, no ak sa chcete schovať pred slnkom, musíte si priniesť slnečník. Osvieženie nájdete aj v tunajšej kaviarni a reštaurácii.

 

3. Pláž Kanegra, Savudrija

Štrková pláž pri najzápadnejšom letovisku Istrie je ideálna pre celú rodinu. V blízkosti sa nachádza detské ihrisko, reštaurácia, kaviareň aj kemping a pred slnkom sa kedykoľvek schováte aj v tieni borovíc, ktoré túto pláž lemujú.

 

4. Pláž Bijeca, Medulin

Dlhá piesočnatá pláž v mestešku Medulin ponúka všetko, čo by ste si počas letnej dovolenky mohli želať. Nájdete tu postupný vstup do mora, tieň borovíc aj rozsiahle plochy na slnku. Za poplatok môžete využívať niekoľko športovísk alebo si prenajať ležadlo či slnečník. Ak vás už omrzí slaná voda, môžete sa okúpať aj v bazéne. Najmenší zas určite ocenia zábavný tobogan.

 

5. Pláž Mala Kolumbarica, Premantura

Táto pláž je dobre známa všetkým milovníkom adrenalínu, ktorí z jej vysokých skál s obľubou skáču do mora. V jednej jej časti sú však skaly nižšie, a tak sa sem môžete vydať aj v prípade, že podobným vzrušujúcim zábavkám veľmi neholdujete.

 

6. Pješčana uvala, Pješčana uvala

Pláž v úplnom centre letoviska je obľúbená nielen kvôli výbornej dostupnosti, ale aj vďaka kombinácii jemného piesku a borovíc, ktoré poskytujú tieň. Pre deti je k dispozícii ihrisko, všetko ostatné však máte vďaka blízkosti dovolenkového strediska tiež na skok.

 

7. Pláž Školjeta, Kavran

Trochu „zašitá“ pláž Školjeta je ideálna pre tých, ktorí hľadajú súkromie a žiadne plážové doplnky či atrakcie im k šťastiu nechýbajú.  Všetko potrebné si treba priniesť, od parkoviska to však nie je ďaleko. Časť 100 metrov dlhej pláže je kamienková, časť pokrývajú veľké skaly.

 

8. Pláž Sveta Marina, Marina

Neveľká štrková pláž na východnom pobreží polostrova Istria býva v lete dosť preplnená. Je totiž veľmi dobre prístupná a v blízkosti sa nachádza množstvo ubytovacích možností. Vďaka tomu vás však od všetkého potrebného delí len krátka prechádzka.

 

9. Pláž Zambratija, Zambatija

Jedna z mála piesočných pláži Istrie nebýva prekvapivo ani v lete veľmi preplnená. K dispozícii pritom máte detské ihrisko a za malý poplatok aj lehátka. Ak chcete ušetriť, no vytriasanie horúceho piesku z plaviek vás už omrzelo, môžete si posedieť aj na malých skalách.

 

10. Zelena Laguna, Poreč

Mesto Poreč je najnavštevovanejším letoviskom na Istrii, preto aj 5 kilometrov vzdialená pláž Zelena Laguna patrí k tým obsadenejším. Najmä vybetónované časti, ktoré sa striedajú s pôvodným skalnatým či kamienkovým terénom. V blankytnom mori sa však učite tlačiť nebudete.

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: ako

Hodnotenie článku:
4.5/5 (6 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Streda, 24. apríl. 2024. Meniny má Juraj.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa