Inšpirácia na dovolenku: 10 najkrajších pláží Portugalska

2018-07-10 00:00:01 |   |    | 

Portugalsko zatiaľ nepatrí medzi top destinácie Slovákov. Každý, kto túto neveľkú krajinu na Pyrenejskom polostrove navštívil, však rozhodne potvrdí, že jej pláže patria k tým najkrajším. Či už hľadáte rušné letoviská s výbornými službami alebo uprednostníte oddych v srdci divokej prírody, Portugalsko má ponuku pre každého.



 

Pláž Falesia, Algarve

Falesia patrí vďaka pokojnému okoliu a krištáľovo čistej vode k najlepším rodinným plážam v Portugalsku. Počas letných mesiacov je preto dosť plná, no na lehátko, ktoré si môžete za poplatok prenajať, sa miesto vždy nájde. Pri pláži je viacero reštaurácií a barov a neďaleké mestečká poskytujú aj mnoho ďalších možností zábavy.

 

Praia Marinha, Carvoeiro

Strmé vápencové útesy vytvárajú pôsobivú protiváhu jemnému zlatistému piesku a tyrkysovej vode, vďaka čomu patrí Praia Marinha k najkrajším plážam v celom Portugalsku. Ak ju navštívite mimo hlavnej sezóny, môže sa pritom pokojne stať, že ju budete mať celú pre seba. Neveľká Marinha sa totiž nachádza trochu mimo cesty medzi Portimão and Carvoeiro a vedú k nej strmé schody.

 

Miramar, Porto

Ak vás Praia Marinha svojou odľahlosťou zaujala, Miramar budete milovať. Toto mestečko sa nachádza len asi 10 kilometrov južne od Porta, no ponúka úplne iný svet. Široké piesočné brehy a mohutné morské vlny vytvárajú pôsobivý pohľad a prechádzka po pobreží či návšteva kaplnky nad morom sú ideálnym únikom od ruchu bežného života.

 

Praia de Benagil, Algarve

Región Algarve ponúka mnoho nádherných pláží, preto má aj v našom výbere viacnásobné zastúpenie. Zabudnúť nesmieme ani na rybársku dedinku Benagil, kde nádhernú pláž obklopujú mimoriadne zaujímavé skalné útvary ukrývajúce aj niekoľko jaskýň. Neďaleko od nich sa nachádza viacero hotelov, ak ste však aj ubytovaní trochu ďalej, toto miesto rozhodne stojí za výlet loďou.

 

Národný park Arrabida, Setubal

Jemný biely piesok, blankytné more, vysoké skalné útesy a jasnozelený porast nad nimi mnohým návštevníkom pripomínajú niektorý z tropických ostrovov. V skutočnosti sa pozeráte na národný park Arrabida, ktorý na ploche 108 kilometrov štvorcových poskytuje veľa možností na turistiku, jazdu na koni, ale aj kúpanie.

 

Pláž Guincho, Cascais

Na pokojné kúpanie alebo opaľovanie na pláži Gioncho veľa miest nie je, ak však počas dovolenky hľadáte aj trochu vzrušenia, rozhodne by ste sa počas cesty po Portugalsku mali neďaleko Estorilu zastaviť. Guincho ponúka ideálne podmienky na surfovanie a ak aj tomuto športu ešte neholdujete, v jednej z neďalekých škôl vás určite naučia, ako na to.

 

Pláž Cresmina

V dostupnej vzdialenosti od pláže Guincho jej menšia verzia s názvom Cresmina. Vládne tu podobne veterné počasie, pre tých, čo sa na pláži najradšej oddávajú ničnerobeniu, teda veľmi vhodná nie je. Aktívni turisti tu ale v lone divokej prírody nájdu svoj raj.

 

Praia de Rocha, Algarve

Azda najslávnejšia portugalská pláž sa nachádza 2 kilometre južne od mesta  Portimão. Už od 70-tych rokov patrí Praia de Rocha k obľúbeným letoviskám, kam za slnkom, morom a pieskom prichádzajú celé rodiny. Pláž je veľmi dlhá a široká, na mnohých miestach je vhodná aj pre deti. V bezprostrednej blízkosti tu nájdete aj mnoho reštaurácií a barov.

 

Pláž Barril, Algarve

Ak sa chcete vyhnúť davom a oddychovať na mieste, ktoré si stále uchováva svoju malebnú atmosféru, mali by ste v Algarve zamieriť k Tavire. Pláž Barril kedysi obývala malá rybárska komunita a zlatistý piesok dodnes zdobia spomienky na ňu. Navštívte Cemitério das Âncoras, teda cintorín kotiev alebo niektorú z kaviarní, reštaurácií či obchodíkov, ktoré otvorili v bývalých rybárskych chatkách.

 

Pláž Galapos, Setubal

Táto neveľká pláž vyzerá ako skutočný raj na Zemi. Zlatý piesok a čistá voda, v ktorej uvidíte až dno, je však samozrejme veľkým lákadlom, preto to tu býva v lete dosť plné. Zaparkovať je prakticky nemožné, radšej teda využite miestnu kyvadlovú dopravu, ktorá sem jazdí z neďalekého Setubalu. Za ten zážitok to stojí.

 

 

Zdieľať článok na Facebooku


Foto: Getty Images
Zdroj: ako

Hodnotenie článku:
4.0/5 (1 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 29. marec. 2024. Meniny má Miroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa