Najkrajší z najkrajších – ostrov Santorini

2018-09-05 00:00:00 |   |    | 

Grécke ostrovy sú všetky neopakovateľne nádherné, ale nad nimi stojí jeden, ktorému sa nemôže uprieť prvenstvo a kraľuje pomyselne nad všetkými. Tým ostrovom je Santorini -symbol Grécka so svojimi typickými bielo-modrými domčekmi, ktorý je vysnívaným cieľom takmer každého cestovateľa. V súčasnosti je ostrov aj vyhľadávanou svadobnou destináciou, ktorú čoraz viac navštevujú zaľúbené páry, aby tu našli svoje šťastie a uzavreli manželský zväzok.



 

Vzhľadom ku svojej popularite je Santorini preplnený turistami, najmä počas júla a augusta. Organizujú sa tam nielen pobytové dovolenky, ale aj poznávacie zájazdy, ktoré sem vedú väčšinou z iných gréckych ostrovov, napríklad z Kréty alebo Mykonosu, odkiaľ sem plavba netrvá viac ako deň. Ostrov je kvôli množstvu turistov aj poriadne drahý a dovolenka na ňom nie je lacnou záležitosťou.

Santorini je situovaný v Stredozemnom mori, severne od Kréty. Je súčasťou Kykladov a jeho pláže hrajú všetkými farbami. Nájdete tu klasické zo žltého, ale aj tie z čierneho či červeného piesku. Najznámejšou je Červená pláž, ktorá je užšia ako iné pláže, ale oplatí sa navštíviť ju a rozhodne predstavuje  zážitok na celý život. Okrem nádherných a farebných pláží však Santorini ponúka tiež možnosť kúpať sa v priezračnom mori a navštíviť niektoré jedinečné romantické miesta.

Na ostrove sa nachádza mnoho turistických atrakcií, ktoré lákajú pozornosť turistov. Tou najznámejšou je jedinečná architektúra, úzke uličky a tiež činná sopka, na ktorej vrchol môžete bez obáv vystúpiť a prejsť sa po obvode stále činného krátera. Na  ostrove Palea Kameni sa zas môžete vykúpať v teplých sírnatých prameňoch, ktoré sú dobré na pohybové ústrojenstvo.

Svojským pôvabom vás zaujme aj dedina Emporio a jej hrad Kastelli, kde sa v myšlienkach prenesiete do ďalekej minulosti. Architektonicky zaujímavé sú aj mnohé miestne kostoly. Medzi tie najkrajšie patrí kostol Panagia Mesiani. Pre všetkých, ktorí sa chcú na ostrov pozrieť z iného miesta, ako sú pláže, odporúčame plavbu loďou. Pohľad z diaľky na ostrov je nezabudnuteľný  a vryje sa vám navždy do pamäti.

Najfotografovanejším miestom na Santorini, ba priam v celom Grécku, je však Oia, mesto vybudované na vulkanickej skale priamo nad morom.. Ponúka spletité starobylé uličky, v útrobách ktorých sa čupia malé biele domčeky s modrými rámami, najtypickejšia architektúra ostrova, a nájdete tu tiež veterné mlyny a kostoly s typickými pravoslávnymi zvonmi. Tisíce turistov si sem však každý večer prichádzajú zvečniť magnetizujúcu atmosféru pri západe slnka.

Aj vďaka nej je Santorini tak obľúbený aj medzi svadobčanmi či mladomanželmi. Ostrov je vhodný pre každého cestovateľa, ktorý má rád romantiku a ak máte možnosť navštíviť ho, vydajte sa sem aspoň na krátky výlet. Krajší ostrov rozhodne nenájdete.

 

Zdieľať článok na Facebooku

Zdroj: Natália Bosáková

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 25. apríl. 2024. Meniny má Marek, Marko, Markus.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa