Sedem najkrajších pláží Turecka: Dovolenka v raji, na ktorú len tak nezabudnete

2019-05-30 00:00:01 |   |    | 

Leto je už predo dvermi a s ním aj naše vytúžené dovolenky. Väčšina Slovákov už tradične zavíta do Turecka, ktoré im vďaka výbornému počasiu, krásnej prírode a vynikajúcim službám prirástlo k srdcu. Konkrétny rezort si môžete vybrať nielen na základe predošlých skúseností, ale aj vďaka kvalite pláží, ktoré sa nachádzajú pri hoteloch.



 

Pláž Kabak, Fethiye

V blízkosti tejto pláže nehľadajte žiadne veľké rezorty. Okolie Kabaku je obľúbené medzi mladými turistami, ktorí hľadajú lacnejšie ubytovanie a možnosti na turistiku v krásnej prírode. Tunajší tour operátori tam zvyknú organizovať plavby na lodi alebo výlety, počas ktorých sa dostanete priamo do tejto krásnej zátoky. Pláž má jemný piesok a z troch strán je olemovaná vysokými útesmi, na ktorých sa nachádzajú štíhle borovicové stromy. Dostať sa k nej môžete po mori alebo po drevenom schodisku, ktoré vedie priamo popri vysokých skalách. Toto krásne miesto je vzdialené pol hodinu chôdze od tunajších podnikov a kempingu.

 

Pláž Iztuzu

Iztuzu nie je len krásnou lokalitou na oddych, ale zároveň aj unikátnym prírodným miestom. Je dlhá 4,5 kilometra a prezývajú ju aj plážou korytnačiek. Môžete tam totiž vidieť tieto vzácne živočíchy, ktoré majú v týchto miestach vynikajúce podmienky na množenie. Pláž zároveň tvorí prírodnú bariéru, ktorá oddeľuje rieku Dalyan od mora. V lete tam organizujú celodenné výlety na lodi a ak strávite v tejto lokalite viac dní, mali by ste si naplánovať aj výlet na blízke útesy, z ktorých máte nádhernú vyhliadku na pláž, malé ostrovčeky, rieku a more.

 

Patara

Najdlhšia pláž v Turecku je turistami preferovaná z viacerých dôvodov. Patara je známa vďaka miernemu vstupu do mora, takže ponúka skvelé podmienky pre rodiny s malými deťmi. Zároveň sú v tejto lokalite viaceré miesta s dobrými vlnami, ktoré vyhľadávajú surfisti. A nájdete tam aj niekoľko pasáží, ktoré sa nachádzajú mimo rezortov a ponúkajú pokojný a ničím nerušený oddych. V oblasti je niekoľko kempingov, odkiaľ môžete chodiť na výlety do okolitej prírody a v blízkosti sa aj nachádza viacero archeologicky cenných miest, kde uvidíte pozostatky vzácnych pamiatok.

 

Kelebekler Vadisi

Pláž v tejto krásnej zátoke nie je dlhá ani pol kilometra, ale napriek tomu je výnimočným miestom, ktoré vyhľadávajú aj milovníci prírody. Kelebekler Vadisi je totiž údolím motýľov, keďže v tejto časti žije 80 rôznych druhov tohto krásneho hmyzu. Počas oddychu pri mori si teda užijete aj takúto úžasnú farebnú spoločnosť. Pláž je najlepšie prístupná pomocou lodí alebo člnov a v okolí sa nachádza niekoľko turistických trás, ktoré vás zavedú pomedzi vysoké útesy až na nezabudnuteľnú vyhliadku.

 

Pláž Konyaalti

Ak hľadáte skôr pláž, ktorá má v blízkosti hotely s izbami s vyhliadkou na more a podniky s výbornými službami, tak sa určite vyberte do Antalye. V jej západnej časti sa nachádza pláž Konyaalti, ktorá ponúka okrem výborných podmienok na plávanie aj nádherný výhľad na pohorie v okolí. Navyše tam máte k dispozícii aj zaujímavé podniky s občerstvením a firmy ponúkajúce rôzne vodné atrakcie. Keď sa vybláznite počas dňa, môžete sa pripraviť aj na skvelý nočný život. V tejto časti Antalye je niekoľko klubov a barov, ktoré organizujú vynikajúce party. Viaceré z nich sa nachádzajú priamo na pláži, takže môžete na pláži tancovať až do bieleho rána.

 

Modrá lagúna, Ölüdeniz

Jedným z najkrajších prírodných miest v Turecku je Modrá lagúna pri Ölüdenize. V jej blízkosti sú len malé rezorty úplne mimo ruchu veľkých stredísk, ktoré sa snažia čo najlepšie splynúť s okolím. Voda v tejto časti je priezračne modrá a navyše je výnimočná vďaka tomu, že sa v týchto miestach spája Egejské a Stredozemné more. V lagúne máte vynikajúce podmienky na plávanie a potápanie. Keďže sa v okolí nachádza viacero kopcov, okrem organizovania turistických výletov ponúkajú aj atrakciu v podobe paraglajdingu. Pohľad na túto úžasnú zátoku z vtáčej perspektívy je nezabudnuteľným zážitkom.

 

Kleopatrina pláž, Alanya

Ďalšie obľúbené stredisko Alanya ponúka svoju perlu v podobe Kleopatrinej pláže. Tá je známa vďaka jemnému bielemu piesku, ktorý pripomína atmosféru exotických krajín. V jej blízkosti sa nachádza veľký vodný park, nočné kluby, hotely a reštaurácie s jedlami z morských plodov. Súčasťou vyše dvojkilometrovej pláže je tiež prístav, z ktorého sa dostanete na výlety do okolitých zaujímavých oblastí. Aj táto pláž je ideálna na rôzne vodné športy a plávanie.

 

Autor: © Zoznam/David

Zdieľať článok na Facebooku


Foto: Getty Images

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Utorok, 23. apríl. 2024. Meniny má Vojtech.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa