Obľúbené španielske ostrovy a ich najkrajšie pláže: Dovolenka snov

2019-06-27 00:00:01 |   |    | 

Španielske ostrovy patria k top dovolenkovým destináciám. Vo veľkej obľube ich majú aj Slováci, ktorí tam často podnikajú dovolenky na vlastnú päsť. Stačí si len vybrať jednu z nádherných pláží a môžete aj v Európe zažiť svoj raj na Zemi.



 

Playa del Inglés, Gran Canaria

Najväčší z Kanárskych ostrovov Gran Canaria má niekoľko pláži, ktoré dovolenkári vyhľadávajú kvôli jemnému piesku a výborným podmienkam pre plávanie. Playa Del Inglés získala popularitu už počas hipisáckej éry. Vtedy im pláž ponúkala dostatok súkromia, takže tam mohli organizovať večierky, stanovať priamo pri mori a užívať si slobodný spôsob života. Táto klientela medzičasom dospela a začala od svojich obľúbených miest žiadať kvalitnejšie služby. Vďaka tomu v tejto oblasti vzniklo niekoľko butikových hotelov, ktoré sú známe originálnym dizajnom.

 

Cala Mesquida, Malorka

Táto pláž sa nachádza na východnej strane ostrova, takže je vhodná pre dlhšie dovolenky. Veľkou výhodou je, že väčšina turistov zostáva sústredená okolo mesta Palma, takže si tu doprajete pokojnejší oddych pri mori. Pláže sú pieskové, v ich okolí sa nachádzajú menšie duny a veľkou výhodou je mierne veterné počasie, vďaka ktorému je táto oblasť obľúbená medzi windsurfermi a milovníkmi adrenalínových vodných športov. Cala Mespquida je navyše známa výbornými službami. V jej okolí sa nachádza niekoľko štvorhviezdičkových hotelov a vychýrených reštaurácií.

 

Es Pujols, Formentera

Podľa Španielov je Formentera najkrajším z ostrovov Baleár a práve Es Pujols označujú za top dovolenkovú destináciu. Výhodou tejto pláže je mierny vstup do mora, vlny nie sú veľmi divoké a teplota vody je počas väčšiny roka príjemná a dostačujúca na kúpanie. Vďaka týmto podmienkam je častou voľbou rodín s deťmi, ktoré tam majú k dispozícii aj ubytovanie v hoteloch so špecializovanými službami pre malých zákazníkov. Časť pobrežia tvoria kamene, ktoré mu dodávajú zaujímavé vyhliadkové miesta, ale pred hotelmi už nájdete piesočné pláže, ktoré kontrastujú s čistou vodou vhodnou aj na kajakovanie a potápanie.

 

Playa Blanca, Lanzarote

Túto časť ostrova tvorí niekoľko malých pláží, ktoré sú oddelené menšími útesmi alebo skalami. Na viacerých miestach sa nachádzajú hotelové rezorty, ktoré ponúkajú kúpanie výsostne pre svojich hostí. Okrem nich nájdete pri Playa Blanca aj zopár opustených pláží, pre ktoré je charakteristický mierny vstup do mora, vhodný pre začínajúcich plavcov a rodiny s deťmi. Keďže sú tieto lokality izolované od okolia, získate exkluzívne miesto, kde budete počúvať len spev vtákov a šum mora. V niektorých častiach nemáte k dispozícii ani podniky s občerstvením, preto by ste pred odchodom na pláž mali zbaliť aj piknikový kôš s chuťovkami.

 

Costa Calma, Fuerteventura

I keď budete na dovolenke v Španielsku, na Costa Palma budete mať na chvíľku pocit, že ste sa ocitli v exotickej púštnej krajine. V okolí Costa Calma sa totiž nachádzajú iba kopce a pieskom pokryté planiny. Uprostred tejto nehostinnej prírody vznikla akoby malá oáza, ktorá pozostáva z niekoľkých hotelových rezortov. Tie vyhľadávajú hlavne mladí dovolenkári, pretože táto oblasť je známa tým, že ponúka skvelé podmienky pre surfistov. Ďalšou výhodou je, že sú tam odrezaní od sveta, v obklopení rezortov majú všetky potrebné služby a inak sa môžu vyblázniť aj na večierkoch na pláži bez toho, aby prekážali iným hosťom pri oddychovaní.

 

Cala Carbó, Ibiza

Ibiza má povesť party ostrova, kvôli čomu ho často ostatní dovolenkári vyškrtávajú zo svojho zoznamu. Je to však veľká chyba, pretože aj tam nájdete veľa pokojných lokalít, ktoré sú ako vystrihnuté z iného sveta. Stačí spomenúť takú perlu akou je Cala Carbó, ktorá vás prenesie do atmosféry tropického ostrova. Vyhľadávajú ju aj domáci obyvatelia, ktorí ju popisujú ako malý raj na zemi. Stačí vám len zbaliť si opaľovací krém, deku a dobrú knihu, aby ste sa úplne odstrihli od ruchu ostatných miest a divokých večierkov. V blízkosti pláže sa nachádza niekoľko podnikov, kde si môžete kúpiť občerstvenie a pokračovať v leňošení.

 

Platja de Ses Illetes, Formentera

Hľadáte Karibik v Európe? Potom sa istotne vyberte na ostrov Formentera. Tunajšia pláž Platja de Ses Illetes sa rozprestiera na výbežku, kde nenájdete hotely, ani žiadne podniky. Je to len dlhá rovná pláž s jemným pieskom a trochou zelene. Okolo vás bude šíre more a vy sa môžete celý deň len opaľovať a kúpať v príjemne teplej vode. Táto pláž sa nachádza aj v blízkosti Ibizy, kam z tohto ostrova robievajú denné tour. Loďou vás prepravia priamo na Platja de Ses Illetes, kde vám urobia piknik a môžete tam celý deň oddychovať.

Autor: © Zoznam/David

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: Getty Images

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 19. apríl. 2024. Meniny má Jela.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa